Tēmas nosaukums - Nespēju izvēlēties PUSAUTOMĀTU
Informācija
Šajā diskusijā piedalās 67 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 18.02.2014. 11:40Līdzīgās tēmas

Rolands
Pēdējo reizi manīts 2014-06-09 23:10
Lietotāja statuss: Lietotājs
Medību trofejas: 2
30.11.2012. 20:55
Piekrītu Ģirtam un varbūt es kļūdos, bet lai šautu bez tēmekļu lietošanas (arī grauds ir tēmeklis), ir vairāki tūkstoši jāizšauj. Oi, tas jau laikam ārpus tēmas.

Rolands
30.11.2012. 20:26
Par to atbilstību augumam - pagarināt vai saīsināt laidi (ja ir runa par to) nav liela problēma. Es gan nezinu, kā ir ar plastmasenēm - vai viegli saīsināt, ja vajag? Par cita veida atbilstību augumam - manuprāt, vajadzīga diezgan liela pieredze, lai to spētu izvērtēt. Starp citu, cik esmu novērojis, ļoti daudzi (ja ne vairums) mednieki lieto ieročus, kam par īsu laide un visai trāpīgi šauj. un, kā jau teicu - tīri subjektīvs viedoklis, kas nav zinātniski pamatots!
Slēpts
30.11.2012. 20:17
es tev Dzintar varu tikai daļēji piekrist, ja gri šaut netēmējot, tad jā plintei jābūt atbilstošai, bet ja izmanto tēmēšanas ierīces, tad tā plinte var arī būt ne priekš auguma

Juris
Pēdējo reizi manīts 2022-12-13 19:01
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: No 1981.g.ar papīriem
Aprīkojums: pietiekams
Medību trofejas: 5
30.11.2012. 18:30
Rekur, ja ir pacietība līdz beigām skatīties - turku kopija nepārlādē, kamēr oriģināls šauj, kā pienākas

Dzintars
Pēdējo reizi manīts 2023-11-24 10:43
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Rīgas raj.Inčukalns
Medību stāžs: Labs laiks jau pagājis
Aprīkojums: gludais,kombi,vītne
30.11.2012. 17:39
Principā piekrītu,izņemot par atbilstību augumam,ja nevari normāli ieplecot nav jēgas tādu pirkt,pūdeļi vien būs!

Rolands
30.11.2012. 16:52
Sveiciens visiem! Runājot par pirmo ieroci man ir savs subjektīvais viedoklis. Manā viedoklī var būt liela putra - viens teikums varbūt papildinās otru, bet varbūt tieši otrādi - nonāks pretrunā. Bet par visu pēc kārtas. Manuprāt, nav svarīgi - krievu, itāļu, turku vai kāds cits ierocis - svarīgi, lai pašam patiktu. Lai pats justos lepns par savu ieroci, jo, ja nepatīk, nebūs arī nekādas attieksmes pret to. Par tādu lietu kā izsvarojumu vai piemērotību savam augumam (es pat teiktu - piemērotību savam individuālajam tizlumam vai netizlumam) var sākt saprast tikai tad, kad esi jau kādu laiku padarbojies ar ieroci. Cits pierod pie ieroča, cits atkal pieradina ieroci pie sevis (pārveido koka daļas, izsvarojumu pamaina) - tīri individuāli. Un, ja pirmo ieroci gribi pusautomātu, tad to arī jāpērk - kaut kad sapratīsi visus tā plusus un mīnusus un varēsi izlemt, cik labs vai slikts ir pusautomāts (kā automašīnām ar automātisko vai mehānisko kārbu - cik pretinieku, tik atbalstītāju). Katrs mēs uz daudzām lietām skatamies caur dažādām prizmām. No pieredzes - pirms vairākiem gadiem nopirku padārgu (medību izpratnei) divstobreni vairāk sportingam. Staigāju kā pāvs pa šautuvi - jauns ierocis, šķīvji plīst, pašam patīk (pirmo reizi jauns un tik dārgs ierocis). Satieku vienu šāvēju, sāku lielīties, cik man labs ierocis, bet viņš man saka, ka baigā pagale. Nodomāju - nu, ja, viņam jau 5x dārgāka bise, tāpēc jau tā saka. Tagad es zinu - mana tiešām ir pagale, bet tagad esmu to uzlabojis nomainot laidi - nav slikti. Ko es ar to gribēju teikt - samērā dārgs ierocis vienam liksies ideāls, otram - baigā pagale. Un pēc kāda laika arī ideālais ierocis var sākt likties ne tik ideāls. Nu, kaut kā tā!
Slēpts
30.11.2012. 16:10
4 gadi jau lietoju armsanu, šauju daudz, bez Dzintara pieminētā defekta vairs nekādu problēmu, vienreiz gadā gan der iztīrīt visu mehānismu un regulāri eļļot, izjaucot neredzēju nevienu vietu, kura tuvākajā laikā varētu atteikties.

Dzintars
Pēdējo reizi manīts 2023-11-24 10:43
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Rīgas raj.Inčukalns
Medību stāžs: Labs laiks jau pagājis
Aprīkojums: gludais,kombi,vītne
30.11.2012. 15:02
Nu labi pagaidīsim vēl 3 gadus!:D Starp citu,līdz šim nav bijusi neviena nepārlādēšana,vai patronas nepadošana!
Juris
Pēdējo reizi manīts 2013-04-11 08:35
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mežā. Jau ceturto gadu desmitu.
Medību stāžs: 18
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
30.11.2012. 13:36
.. tas bļarkšķis pielādējot ..
ir praktiski visu pusautomātu īpatnība. Varbūt iepriekš pieminētais Cosmi ir kluss, bet visi citi (man zināmie) taisa trobeli.
Indulis
Pēdējo reizi manīts 2019-02-15 13:39
30.11.2012. 13:03
Pērc pīlēm ko gribi, bet uz dzinējmedībām ar MP gan labāk nerādies. Kāda starpība, kā viņu izlādēt, kad masts beidzies, bet tas bļarkšķis pielādējot dzirdams pa diviem kvartāliem. Neviens Tev negribēs blakus stāvēt, jo ar MP mednieks pārvēršas par dzinēju. Tā viena liekā patrona neatsver visu dzīvnieku aizbaidīšanu no tuvas un tālas apkārtnes.