Šodien vārdadienu svin Mirta, Ziedīte, rītdien - Marģers, Anastasija
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Kā noteikt autoru, ja ir pamatotas šaubas?

Ar medībām saistītās tēmasTradīcijas

Vilnis
Vilnis
Pēdējo reizi manīts 2018-12-16 20:56
Lietotāja statuss: Lietotājs
Medību stāžs: 11
Medību trofejas: 4
02.11.2012. 12:54
Edgar, var jau diskutēt,ka (reizēm) asinis uzreiz neparādās...bet šaujot ar LODI 25-30metros, tas ir ļoti reti. Es darītu tā, ja asins parādās tikai un vienīgi pēc 2.mednieka šāviena, un vēl pēc 50m brieds guļ, tad skaidrs, ka autors ir Y.
Nu tad ja kaut 2-3m pirms 2.šāviena ir asins, tad var teikt, ka 1.mednieka šāvienam uzreiz neizpumpēja asini. Bet, ja 2.medniekam uzreiz parādās, tad tauku bruņa nebūs arguments...
Edmunds
Edmunds
Pēdējo reizi manīts 2023-09-14 14:07
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
02.11.2012. 12:56
Ja jau pēc pirmā šāviena salēcās, tad gan jau bija bortā un X bija vainīgais.
Janis
Janis
Pēdējo reizi manīts 2023-08-01 13:22
Mednieku organizācija: Pie Mednieku ugunskura
Atrašanās vieta: Salaspils
Aprīkojums: Tikka M695 30/06, Toz 34 E
Suņi: Dvorterjers, spalvainos ņem!
Medību trofejas: 11
02.11.2012. 12:56
Ja es būtu X mednieks un butu parliecinats ka trapiju es, es noteikti apskatitu saviena vietu jo ta ka briedis tika caursauts asinīm un spalvam vajadzeja but atrodamam saviena vieta...! Brenekiem gadās ka prapji atdalas saviena bridi, pašam eksamenā pa kartona cuku no trim savieniem bija sesi caurumi.....!
Dainis
Dainis
Pēdējo reizi manīts 2019-02-20 22:59
Atrašanās vieta: Bolderāja
Medību stāžs: 1987
Aprīkojums: TOZ34E 12/70,MP153 12/76,Mannliher 30-06
Medību trofejas: 9
02.11.2012. 12:58
Izlozē starp medniekiem , te nav nekādi godīguma meklējumi , bet sausi principi .
Un x šāvējs nevar atteikties ne no kā , ja tie ir medību vadītaja rīkojumi .
Imants
Pēdējo reizi manīts 2017-03-08 15:12
Atrašanās vieta: ventspils
Medību stāžs: kopš 1997 gada
Aprīkojums: BROWNING BAR BOSS 30-06, IZ-58 (16k), MC 21-12, IZ-18 (32k)
Suņi: drathārs (K.)
02.11.2012. 13:22
Pēc apraksta vien nevar noteikt autoru. Nav teikts ar kādu lodi šāva otrs mednieks. Pietiekami pārliecinoši argumenti nebūs nevienam šāvējam, tamdēļ viennozīmīgi ir jālozē.
Uldis
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2022-12-21 15:30
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Liepājas raj.
Medību stāžs: No 1993g.
Aprīkojums: Benelli Comfort 12 kal.
Suņi: Latvijas Dzinējs brunčos, vārdā Gunta,
02.11.2012. 13:26
Atkal krāniņi, krāniņi!!!
Ja briedim nav vismaz sudraba trofejai vērtu ragu, tad man pašam būtu vienalga kam piesprauž to egles zariņu,
man vai tam otram.
Ja super puper ragu nav, tad iet kašķis par to kurš dabūs zaķīšus, sirdi, nierītes???
Dzinējmedības sen jau sākušās, ledusskapji pildās, kas ir - par maz to subproduktu?
Nu un kādam X-am vai Y-am tagad vajag lai to špīseri pieraksta tieši viņam?
Būtu ar ko lielīties.
Nē, nu ir redzēti veči, kas mastā šauj, pa it kā lapsu, bet reāli nošauj buku, noslēpj zem skujām
un savāc nākošajā dienā, kaut pirms tam, uz 15 vīriem, jau divi aļņi mednieku mājā gaida dalīšanu.
Nevajag būt grābeklim, piekāpies, Diāna nav mazais bērns, tā visu redz, nokompensēs nākotnē.
Man, man, man,
pa priekšu tavu,
pēc tam katrs savu....
u.t.t.
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-25 09:57
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
02.11.2012. 13:26
Ja jau pēc pirmā šāviena salēcās, tad gan jau bija bortā un X bija vainīgais.

Nav rādītājs, man pašam ir bijis gadījums, kad biju spiests šaut gaisā, lai bulli atgrieztu mastā (bija komercmedības un vietējiem pa buļļiem bija aizliegums klapēt). Tad lūk bullis kas atnāca un šāviena brīdī (atgādinu ka šāvu gaisā) bija desmit metrus no manis vienkārši aiz pārsteiguma apsēdās uz pakaļas un tikaio tad ņēma fraku! Tādu pārsteiguma saraušanos viegli sajaukt ar trāpījumu. Reāli būtu, ja kaimiņi (attālums 50 metri) būtu dzirdējuši lodes atsitienu pret bunkuru. Mazā attālumā pieredzējis mednieks viņu var izšķirt...
Mārcis
Mārcis
Pēdējo reizi manīts 2020-09-03 11:00
Atrašanās vieta: Ikšķile, Tirzas pagasts
Medību stāžs: No 2005 gada
Aprīkojums: " Ierindas mednieka darba zirgi"
Suņi: taxis
Medību trofejas: 25
02.11.2012. 13:28
Viens no medniekiem ir viltīgs pūdelmanis. Un kurš tas ir to jau tajā kolektīvā labāk zinās.
Agrāk bieži lietoju brenekus un filča prapji nost tā pat vien nekrita ,jo brenekiem ,vismaz kādreiz, bija kārtīgi pieskrūvēti,lai stabilizētu lodi lidojumā, jo kvalitatīvi breneki tāpat kā dundurenes nekūleņo, tāpēc arī lidz šim ir tik populāri.
Savu pirmo medījumu, brieža teļu , nomedīju ar kaut kādu brenekveidīgo lodi un trāpījumu plaušās. Riktīgas asinis ar parādījās pēc metriem 30-40.Trāpījuma vietā bija maziņa asiņu migliņa un apcirptas spalvas, ja nebūtu sniega 100% nepamanītu, bet pēc kāda gabala pie katras izelpas kārtīgs asiņu pleķis.
Vēl jau paliek trešais variants. Abas lodes pa vienu caurumu! HA,ha! Bet nu gan jau medību vadītājam labāk zināms. Un vispār būtu pavisam skumji ,ja šaujot no tāda attāluma(25-30m) tik mazam medījamam dzīvniekam kā briedis abi šāvēji būtu aizrāvuši garām. Cerams ,ka tie nav nekādi karaliskie zelta ragi, dēl kuriem baigi villoties. Sirdsmieram varētu ielikt šā brieža bildi sadaļā trofejas. Kas zin varbūt apdalītais kļust par ieguvēju.
Imants
Pēdējo reizi manīts 2017-03-08 15:12
Atrašanās vieta: ventspils
Medību stāžs: kopš 1997 gada
Aprīkojums: BROWNING BAR BOSS 30-06, IZ-58 (16k), MC 21-12, IZ-18 (32k)
Suņi: drathārs (K.)
02.11.2012. 13:50
Diāna, Uldi, sastāv no sīkumiem. Tāpat kā visas medības.
Man pers. būtu interesanti noskaidrot "kurš". Noskaidrošana neizsledz iespēju kopā par to visu pasmaidīt, draudzīgi patērzēt un tos "zelta ragus" atstāt medniekmājai. Bet tam jau domāts ir med. vadītājs.
P.S. Cik tad galu galā bija trāpījumu - viens vai divi?
Slēpts
02.11.2012. 14:55
Andri, ja skolā fizikas stundas būtu apmeklējis, tad zinātu, ka mazā attālumā (šijā variantā 25-30m) sitienu pa bunkuru ir faktiski neiespējami sadzirdēt pašam šāvējam tāpat kā blakus esošiem