Varbūt kādam šķitīs, ka tēma stulba...bet, lai neatkārtotu citu drūmo pieredzi!
Protams, medības un alkohols vispār nav savietojami jēdzieni, bet runa ir par to, ka mūs - ieroču īpašniekus - sitīs arī tad, ja ieroči rātni būs ielikti seifā.
1.Atceraties, ka alkohols no organisma tiek izvadīts samērā ilgā laika periodā. Respektīvi, sestdienas vakara ballīte pirtī ar dažiem (10) aliņiem un brauciens svētdien no rīta, var finalizēties ar naudas sodu un iespēju kādus pāris gadus iztikt bez ieročiem...
Šeit var izrēķināt alkohola devas: http://www.dzeratbildigi.lv/lv...
Ja nu tomēr tajā rītā brauciet, tiekat apturēti un izelpā tiek konstatētas 0,5+ promiles, pirmkārt, OBLIGĀTI pieprasiet laboratoriskas analizes. Jo otrā dienā alkohols no organisma izvadās strauji un parasti līdz analīžu veikšanai var paiet pietiekošs laiks, lai promiļu skaits sazinātos zem 0.5 robežas. Protams, jo mazāk virs normas, jo labāk.
NB! Nelāpieties! Tā darot, piemēram, svētdienā, jūsu asinīs promiļu skaits būs lielāks par 0.5 arī pirmdienā!
Un pirms analīzes mēģiniet vilkt laiku - pirmkārt, noteikti aizejiet pačurāt. Otrkārt, var vienmēr pateikt, ka vajag "pa lielam" un tur minūtes 10 iegūt. Treškārt, vēlams daudz šķidruma (vēlams ar lielu glikozes daudzumu) paspēt uzņemt...
2.Pat, ja vienkārši ejat mājās no svinībām/ballītes reibuma stāvoklī un to konstatē, piemēram, pašvaldības policija ar protokolu - principā no ieročiem uz laiku variet atvadīties. Respektīvi, vēlams nodrošināties ar šoferi vai taksi, lai no svinību vietas līdz mājām minimālu laiku atrastos "publiskā vietā". Ieroču īpašnieks ir neaizsargāts...
Sargiet sevi un tad arī Dievs Jūs sargās!
Nu super. Mazi atgādinājumi var pasargāt no nepatikšanām, kas var parādīties, ka par tām vismazāk domā. Redzi likums soda pat ja plinte ir seifā un nēsi tai bijis tuvumā, kad ieņēmi tos nelaimīgos 100 gr. Pēc būtības kautkas tai likuma burtā nav kārtībā, jo visi mēs esam cilvēki. Var saprast likuma interpretāciju - ierocis + auto = sods, bet inerpretāciju - ierocis mājās seifā un tu otrā pilsētas galā ar kājām, kuram piesējušies huligāni un kurus aiztur kopā ar tevi kā cietušo, faktiski tev ieroci atņem jo tu esi atradies sabiedriskā vietā iedzēris.
Slēpts
24.10.2012. 12:38
2. punktā, ja nav ieslēgts 4x4, nestutē sienas/stabus, neplāties, tad neviens neaiztiek un protokolu neraksta ;) un ņehuj rīt tik daudz, ka nevar savākties, lai normāli līdz mājai aizietu
Aprīkojums: Tikka T3 Hunter 308 win., FinnClassic 12/76
Suņi: Inkija, Bavārijas asinspēdu dzinējsuns
Medību trofejas: 11
24.10.2012. 13:20
Simtprocentīgi piekrītu Ģirtam.Situācija , kad esi ieroci noglabājis seifā un pats atrodotisies citur vari palikt bez ieročiem , ir absurda un nekādā gadījumā ne objektīva.( šeit runa pat neiet par stabu stutēšanu un režīmu 4x4, bet par saprātīgu alkohola lietošanu) .Tad jau sanāk, ka beidzoties kolektīvām medībām , vīri noglabājot ieročus mednieku mājas seifā, nevar nedaudz ieņemt uz asinīm , jo vara tbraukt vīri ar trubiņām un izčakarēt svētkus.Ja pareizi saprotu pat , ja ir par atslēgām atbildīgs nedzērājs - mednieks.
Labi, es saprotu, ka man neticiet un esiet gudrāki...nu tad neko. Rakstīju šo tiem, kas neuzskata sevi par absolūtiem guru un ieklausās labos padomos :)
Arī ejot VIENKĀRŠI pa ielu naktī amatpersonai ir tiesības paskatīties kas tur tāds par kadru ir...sistēmā VISS par jums ir redzams. Vajadzēs protokolu skaita pēc - uztaisīs.
Par alkoholu pēc medībām - privātās telpās nevienam nav tiesības tāpat vien ieiet un kaut ko formēt. Ja pēc medībām atzīmēšana notiek autobusa pieturā, tad cita lieta...
Aprīkojums: Tikka T3 Hunter 308 win., FinnClassic 12/76
Suņi: Inkija, Bavārijas asinspēdu dzinējsuns
Medību trofejas: 11
24.10.2012. 13:44
Arni doma bija nevis nepiekrist tevis izteiktam brīdinājumam(drīzāk to atbalstīt) , bet nedaudz norādīt uz to , ka likums tā kā nav korekts.Kas protams nekādā veidā neatceļ to , ka tevis norādītās situācijās viņš darbosies tieši tā , kā tu arī norādīji.Tā kā manis rakstītais vairāk ir pukstēšana nevis viedoklis.
Jā, LIKUMS NAV KOREKTS!!! Par to nav runa...bet...ņemiet vērā, ka ieroču lietās nekas mīkstināts, visdrīzāk, netiks...ticamāk, vēl drastiskāks viss kļūs! Esiet uzmanīgi! Un atbalstiet visos iespējamos veidos ieroču īpašnieku tiesības! Pat, ja jums šķiet, ka īsstobrus nevienam nevajag...atceraties -
Vispirms viņi atnāca pēc nodokļu nemaksātājiem un es paklusēju tādēļ, ka nevairījos maksāt nodokļus.
Es ticēju valdības teiktajam, ka atņemot cilvēkiem daļu darba algas, netiek pārkāptas viņu tiesības.
.
Pēc tam viņi atnāca pēc kultu biedriem un es neko neteicu tādēļ, ka nesastāvēju nevienā biedrībā.
Es ticēju valdības teiktajam, ka visas neoficiālās biedrības, neatļautās draudzes un to locekļi var būt bīstami.
Pēc tam viņi atnāca pēc pašmāju teroristiem un es neko neteicu tādēļ, ka nebiju terorists.
Es ticēju valdības oficiālajai versijai, ka pašmāju teroristi ir visur un tie rada draudus sabiedrībai.
Pēc tam viņi atnāca pēc musulmaņu teroristiem un es neko neteicu tādēļ, ka nebiju musulmaņu terorists.
Es ticēju valdības oficiālajai versijai par 9. septembri un to, ka musulmaņu teroristi ir visur un tie rada draudus sabiedrībai.
Pēc tam viņi atnāca pēc „radikāļiem” un es neko neteicu tādēļ, ka nebiju radikālis.
Es ticēju valdības teiktajam, ka radikāļi ir visur un viņi ne ar ko neatšķiras no teroristiem.
Pēc tam viņi atnāca pēc patriotiem un es neko neteicu tādēļ, ka nebiju patriots.
Es ticēju valdības teiktajam, ka patrioti ir tikpat bīstami kā radikāļi un teroristi
Pēc tam viņi atnāca pēc veterāniem un es klusēju tādēļ, ka nebiju veterāns.
Es ticēju valdības teiktajam, ka veterāni ir potenciāli teroristi, radikāļi un patrioti.
Pēc tam viņi atnāca pēc tautas dziedniekiem un es klusēju tādēļ, ka neesmu tautas dziednieks.
Es ticēju valdības teiktajam, ka tautas dziednieki ir bīstami – tie ir radikāli šarlatāni, kuri neatbalsta farmaceitisko industriju.
Pēc tam viņi atnāca pēc fermeriem… tādēļ, ka kontrolēt pārtikas produktu piegādes esot viņu darbs.
Pēc tam viņi atnāca pēc neatkarīgo plašsaziņas līdzekļu reportieriem un es klusēju tādēļ, ka nebiju alternatīvo plašsaziņas līdzekļu reportieris.
Es ticēju valdības teiktajam, ka patiesu informāciju sniedz tikai viņas apstiprinātie mediji…
Bet pēc tam viņi atnāca pēc manis…
Tādēļ, ka šajā Orvela*** valstī vairs nebija kam mani aizstāvēt…
Pēc Arņa teiktā, saprotu, ka var iznākt arī tā, ka mani vedot mājās no ballītes, apstādina CP un uzraksta protokolu, ka pie stūres braucu es nevis sieva. Tātad alkaholu nelietojam vispār. ;) Bet var iznākt tā, ka milics pats iepūš trubā un protokolu vienalga uzraksta man par atrašanos tādā reibuma stāvoklī, kas aizskar cilvēka cieņu. :D
Protams, medības un alkohols vispār nav savietojami jēdzieni, bet runa ir par to, ka mūs - ieroču īpašniekus - sitīs arī tad, ja ieroči rātni būs ielikti seifā.
1.Atceraties, ka alkohols no organisma tiek izvadīts samērā ilgā laika periodā. Respektīvi, sestdienas vakara ballīte pirtī ar dažiem (10) aliņiem un brauciens svētdien no rīta, var finalizēties ar naudas sodu un iespēju kādus pāris gadus iztikt bez ieročiem...
Šeit var izrēķināt alkohola devas:
http://www.dzeratbildigi.lv/lv...
Ja nu tomēr tajā rītā brauciet, tiekat apturēti un izelpā tiek konstatētas 0,5+ promiles, pirmkārt, OBLIGĀTI pieprasiet laboratoriskas analizes. Jo otrā dienā alkohols no organisma izvadās strauji un parasti līdz analīžu veikšanai var paiet pietiekošs laiks, lai promiļu skaits sazinātos zem 0.5 robežas. Protams, jo mazāk virs normas, jo labāk.
NB! Nelāpieties! Tā darot, piemēram, svētdienā, jūsu asinīs promiļu skaits būs lielāks par 0.5 arī pirmdienā!
Un pirms analīzes mēģiniet vilkt laiku - pirmkārt, noteikti aizejiet pačurāt. Otrkārt, var vienmēr pateikt, ka vajag "pa lielam" un tur minūtes 10 iegūt. Treškārt, vēlams daudz šķidruma (vēlams ar lielu glikozes daudzumu) paspēt uzņemt...
2.Pat, ja vienkārši ejat mājās no svinībām/ballītes reibuma stāvoklī un to konstatē, piemēram, pašvaldības policija ar protokolu - principā no ieročiem uz laiku variet atvadīties. Respektīvi, vēlams nodrošināties ar šoferi vai taksi, lai no svinību vietas līdz mājām minimālu laiku atrastos "publiskā vietā". Ieroču īpašnieks ir neaizsargāts...
Sargiet sevi un tad arī Dievs Jūs sargās!
Arī ejot VIENKĀRŠI pa ielu naktī amatpersonai ir tiesības paskatīties kas tur tāds par kadru ir...sistēmā VISS par jums ir redzams. Vajadzēs protokolu skaita pēc - uztaisīs.
Par alkoholu pēc medībām - privātās telpās nevienam nav tiesības tāpat vien ieiet un kaut ko formēt. Ja pēc medībām atzīmēšana notiek autobusa pieturā, tad cita lieta...
Es ticēju valdības teiktajam, ka atņemot cilvēkiem daļu darba algas, netiek pārkāptas viņu tiesības.
.
Pēc tam viņi atnāca pēc kultu biedriem un es neko neteicu tādēļ, ka nesastāvēju nevienā biedrībā.
Es ticēju valdības teiktajam, ka visas neoficiālās biedrības, neatļautās draudzes un to locekļi var būt bīstami.
Pēc tam viņi atnāca pēc pašmāju teroristiem un es neko neteicu tādēļ, ka nebiju terorists.
Es ticēju valdības oficiālajai versijai, ka pašmāju teroristi ir visur un tie rada draudus sabiedrībai.
Pēc tam viņi atnāca pēc musulmaņu teroristiem un es neko neteicu tādēļ, ka nebiju musulmaņu terorists.
Es ticēju valdības oficiālajai versijai par 9. septembri un to, ka musulmaņu teroristi ir visur un tie rada draudus sabiedrībai.
Pēc tam viņi atnāca pēc „radikāļiem” un es neko neteicu tādēļ, ka nebiju radikālis.
Es ticēju valdības teiktajam, ka radikāļi ir visur un viņi ne ar ko neatšķiras no teroristiem.
Pēc tam viņi atnāca pēc patriotiem un es neko neteicu tādēļ, ka nebiju patriots.
Es ticēju valdības teiktajam, ka patrioti ir tikpat bīstami kā radikāļi un teroristi
Pēc tam viņi atnāca pēc veterāniem un es klusēju tādēļ, ka nebiju veterāns.
Es ticēju valdības teiktajam, ka veterāni ir potenciāli teroristi, radikāļi un patrioti.
Pēc tam viņi atnāca pēc tautas dziedniekiem un es klusēju tādēļ, ka neesmu tautas dziednieks.
Es ticēju valdības teiktajam, ka tautas dziednieki ir bīstami – tie ir radikāli šarlatāni, kuri neatbalsta farmaceitisko industriju.
Pēc tam viņi atnāca pēc fermeriem… tādēļ, ka kontrolēt pārtikas produktu piegādes esot viņu darbs.
Pēc tam viņi atnāca pēc neatkarīgo plašsaziņas līdzekļu reportieriem un es klusēju tādēļ, ka nebiju alternatīvo plašsaziņas līdzekļu reportieris.
Es ticēju valdības teiktajam, ka patiesu informāciju sniedz tikai viņas apstiprinātie mediji…
Bet pēc tam viņi atnāca pēc manis…
Tādēļ, ka šajā Orvela*** valstī vairs nebija kam mani aizstāvēt…
[http://www.aisbergs.lv/?p=2096...]