Nazis jebkuram medniekam ir svarīgs un it īpaši ass . Man parasti līdzi 3-5 naži mežā cenšos neasināt bet mainu nazi . Parasti dīrāju ar vienu un otru sadalu. Kādreiz asināju ar vis visādiem. Tagad lietoju elektrisko ChefsChoice varu teikt tikai to atzinīgāko. Daži naži ko asinu
Ir vēl daži smailie, kādus man patīk lietot lapsu nadziņu un ausu ķidāšanai 2.r -1;6. Apmēram 2r 13 formas nazi cenšos ikdienā (medībās) visulaiku nēsāt līdzi. Ar to aizbāžam visus caurumus. Pārējos vadājam līdzi un lietojam pēc vajadzības. Dzintars uzmeistaroja nupat tādu jaunu. Pašam ļoti patīk.
Slēpts
15.07.2014. 12:09
Man patīk augšējā rindā pēdējais! :D Salasījis esi panopietnu kolekciju, bet šaubos, ka visi tiek regulāri lietoti. Padalies ar pieredzi- kuru visvairāk lieto, kuram labāka forma- kurš labāks dīrāšanai, gaļas darbiem utt .
Slēpts
15.07.2014. 12:51
Ja jau par nažiem - kāds zviedru MORA parastā tērauda nažus vēl veikalos ir manījis? Nospēra man vecos, kopā ar instrumentu kasti no auto :( Nerūsējošos vēl var atrast SALMO, bet parastos - nē. Tagad veikalos vieni vienīgi ķīniešu sūdi..
Daudzus vel esmu pazaudējis labajos laikos taču fakts ka ir mīļākie kuri arī parasti lietojās vis cairāk ģērēšanai lietoju apakšējo 2 no labās un no kreisās trešo no apakšas un otro no augšas .Dalīt it īpaši briedīti ļoti ērts apakšējais labais pirmais .Apakšējais trešais no labās Buck labs ļoti visam šis man jau trešais vienu pasēju otru nolauzu trausls mīnus bet strādāt gan asmens gan rokturs ideāli. Puma kas te man ir neesmu sajūsmā laikam nav īstie. Mans uzskats naži ir 2 veidi 1 darbam 2 greznumam . Asināt tagad ar elektrisko patīk jo ir vienmērīgis lenķis.
1.rindā - 3, 6, 7, 8 - tais
2.rindā - 5, 12, 14 - tais.