Manā īpašumā ir Lansky asināšanas aparāts, protams ekspluatācijas laikā esmu atklājis zināmus mīnusus, bet tākā viņš man ir lietoju. Ir skaidrs tas, ka asinot ar roku tik labi kā ar Lansky man nesanāks ne mūžam, bet uzasinot ar Lansku es varu nodīrāt vienu ruksi bez problēmām, un vēl pusīti. Tad uz ātro uzrauj uz kabatas galodiņas un pabeidz dīrāt. Vai pirktu otreiz, iespējams, bet tad ar dimanta galodām. tad kad nodils šīs iespējams paņems to Apex vai ko tamlīdzīgu. Un ir skaidrs, ka spoguli uz Naža asmens man nevajag, jo nazis ir ass līdz brīdim kamēr neuzraj pa kauliem, vai arī griez sarus. Dīrājot rukšus esmu novērojis un atklājis dažus knifus, ko darīt labāk, lai nazis neatgrieztos.
Novembrī nopirku Work Sharp elektrisko. Asinot bēdu nezinu. Nomainot uz smalkāku lentu, var spalvas rokai nodzīt. Viens mīnuss-tās lentas padārgas, mēģinu pats salīmēt jaunas, nu bet vēl nesanāk.
Cik tad ātri dilst, ja priekš sevis tik asina, nevis pa labi, pa kreisi?? Man arī ir tāda manta... Komplekts (6 lentas 2x80, 2x 220 un 2x6000) pusgadam točna pietiek. Bet, ja gribas līmēt var jau līmēt. Pats esmu līmējis, bet pašu smalkāko 6000 jau nu būs jāpērk tāpat. Smalkākais Latvijā nopērkamais smilšaudekls ir 400 grauds. Smilšpapīrs ir 2500, bet tas ir papīrs, nezinu, ko līmēt apakšā, lai sanāktu audekls. Ja kādam kko paskaidrot par līmēšanu PM...
Slēpts
08.02.2014. 16:18
Šonedēļ saņēmu šo te http://www.ebay.com/itm/121188... . Šodien ātri izmēģināju ar prastu nazīti- jāpiešaujas, bet jau pirmajā reizē diezgan ātri sanāca uztrīt tā, ka var rokas spalavas var skūt. Uzreiz veicu mazu uzlabojumu- dažus uzgriežņus nomainīju pret uzgriezņiem ar ''austiņām'', lai var bez atslēgas nomainīt galodiņas. Lai gan neesmu turējis līdzīgus plastmasas verķus, šis patīk- viss no metāla, izskatās nopietns un stabils. Tā kā līdzi nāca tikai divas galodiņas 180 un laikam 300, papildus pasūtīju arī smalkākas. Lai noregulētu leņķi līdzi nāk pamacība- pie kāda augstuma, no pamatnes līdz pirmajam uzgrieznim no apakšas- attiecīgais leņķis. Kā jau teicu uz ātru roku šodien izmēģināju, leņķi uzstādīju ar ''leņķa mēru'', jo nebija uzticības tai tabulai un no sākuma neiebraucu no kurienes jāmēra, bet pēc iestādīšanas pārmērot to augstumu - 1:1 ar doto tabulu. Pagaidām kā vienīgos mīnusus redzu- 1. tikai divas galodiņas, prasās vēl kāda smalkāka. 2. medībās kabatā neielieksi,bet tam man ir galodiņa ar ko nepieciešamības gadījumā pielabot uz lauka- kaut gan izjaucama, tomēr ar komplektācijas uzgriežņiem vajadzīga atslēga, precīzi leņķus arī čakarīgi uzstādīt(kgan ja pievelk ,lai sviru nevar izkustināt un skrūves pie pamatnes un atgriež tikai no apakšan nekam mainīties nevajadzētu.)
krievu nažu forumā lasīju ka lentas var mēģināt līmēt ar to plastmasu,vai kā viņu sauc,ar ko laminē apliecības.cik nopratu tad ar gludekli pa virsu.bet kā jau iepriekš te teica,ka smilšpapīrs mūsu būvmateriālu bāzēs nav gana labs.cik zinu tad Rīgā ir pāris kantoru,kas līmē lentas no laba smilšpapīra.viens no tiem ir 3M,kurš atrodas Rāmavā.viņi lentas taisa jebkuram izmēram.es sūtīju caur Sanistal veikalu no 3M un 2m reiz 5cm plata Trizakt lenta izmaksāja aptuveni 4.5 ls.domāju ka mazās lentas tam asināmajam sanāks stipri lētāk kā pirkt gatavu komplektu.
Gati,kā pagaidu variantu savam asināmajam vari pamēģināt 2000 un 1500 ūdenspapīru.viņu sagriež strēmelēs,galodas platumā,un tai pašai galodai liek virsū,galus pārlokot pāri un iespīlējot.
Slēpts
08.02.2014. 16:44
Gati,kā pagaidu variantu savam asināmajam vari pamēģināt 2000 un 1500 ūdenspapīru.viņu sagriež strēmelēs,galodas platumā,un tai pašai galodai liek virsū,galus pārlokot pāri un iespīlējot.
Paldies par ideju- labs variants, bet drīzumā vajadzētu būt papildus galodiņām.
Paldies par ideju- labs variants, bet drīzumā vajadzētu būt papildus galodiņām.