Šodien vārdadienu svin Vēsma, Fanija, rītdien - Mirta, Ziedīte
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - par nažiem un asināšanu

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 43 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 21.05.2020. 21:17

Jānis
Pēdējo reizi manīts 2025-02-19 10:01
Lietotāja statuss: Lietotājs
23.01.2014. 13:28
Par to klonu, tas tā, bet mani nošokēja tā Apex kvalitāte, protams, ja video attēlotais ir patiesība.
Tavam ĶTR verķim galodiņas vienādos biezumos (galodiņas pamatne + akmens), tiešām ir tāda lufte asinot, galodiņu kvalitāte (proti, ir nelīdzena virsma)? Viņam ir vēl video, kur safilmēts par leņķiem, tie arī neatbilstot patiesībai. Gribēju pasūtīt, bet tagad tā kā šaubos.
Slēpts
23.01.2014. 14:14
neesmu neko mērījis, bet uz aci galodiņas ir taisnas un līdzenas ;) ja gadījumā nav vienādi biezumi, tad to var labot, tāpat kā nelīdzeno virsmu, jo tie akmeņi tāpat ik pa laikam jātaisno(arī dārgie un labie).
Lufte ir, bet nezinu vai tik liela kā viņam, pašam škiet, ka maza. Būs jānomēra tāpat kā viņš to darīja, Bet ir iespēja to izlabot atšķirībā no Apekša.
Leņķus neesmu mērījis pagaidām, bet ja nepasē un gribas pašam savus leņķus, tad var ieskrāpēt savas atzīmes. Un tāpat akmenim dilstot leņķis vairs nebūs tāds pats kā jaunam akmenim, tapēc ar marķieri atzīmē asmens malu un noprovē vai regulējums atbilst esošajam asmenim. Es izdarīju vienkāršāk - pārdrāzu nazi pēc ĶTR atzīmes.
Ā un vēl ĶTR modelim tā atdure staigā nedaudz uz sāniem un nākas nedaudz piepravīt, lai abas puses būtu vienādos attālumos
Par savu cenu asina manām vajadzībām par 100% bet ir jau varinats noprikt Apexi par 240$ :D
Slēpts
23.01.2014. 14:45
Bija ebajā tāda sistēma, tikai viss no metāla, bet vairs nevaru atrast.
Jānis
23.01.2014. 14:47
Skaidrs, laikam, jāpaņem iemēģināt. Vismaz sapratīšu kas un kā :)
"ja gadījumā nav vienādi biezumi, tad to var labot, tāpat kā nelīdzeno virsmu, jo tie akmeņi tāpat ik pa laikam jātaisno(arī dārgie un labie)." Kā izpaužas taisnošana?
Slēpts
23.01.2014. 14:50
http://www.ebay.com/itm/New-Kn...
Izskatās nopietnāka, tikai nesaprotu kā šitai tos leņķus mainīt un nofiksēt.
Slēpts
23.01.2014. 15:52
es ar uz šo skatījos, līdz ja nemalods ir pat tabula ar attālumu no pamatnes līdz skrūvei un pretīm leņķis :D skrūvē tik pa to vītņustieni uz kuru pusi vajag, bet man nepatika un arī vairāk maksāja :)
Jāni, šajā linkā pašā apakšā ir pieminēta taisnošana http://mysku.ru/blog/aliexpres...
Slēpts
23.01.2014. 15:56
te ieskatam par taisnošanu
Youtube video
Slēpts
23.01.2014. 19:23
Jāni, tikko samērīju.
Lufte ir 1mm mērīju tāpat kā video,uz leņķi iespaids 0.2 grādi.
Leņķus arī pārmērīju, vismaz manam ĶTR apexim grādi kā manuālī 10, 15, 18, 20, 24
Jānis
23.01.2014. 22:48
Ģirt, pēc visas šīs informācijas šeit un youtube, sapratu vienu- jo dziļāk mežā, jo vairāk koki :) Trakums, Tu gribi nopirkt naža asināmo, lai, piemēram, vienreiz nedēļā tā precīzi un kvalitatīvi uzasinātu nazi, sāc interesēties kā labāk to darīt un nonāc līdz nto asināmo salīdzināšanai, galodiņu materiāliem un vēl beigu beigās- galodiņu uzfrišināšanai. Klau, Ģirt, cik bieži tās galodiņas ir "jālabo"?
Slēpts
24.01.2014. 07:10
Nezinu, man tas asināmais tikai pusotru nedēļu kā mājās ;)Vēl tik viss ir mācību procesā ;)