Šodien vārdadienu svin Vēsma, Fanija, rītdien - Mirta, Ziedīte
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - par nažiem un asināšanu

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 43 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 21.05.2020. 21:17

Kristjans
Kristjans
Pēdējo reizi manīts 2013-03-21 22:09
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Liepája
18.09.2012. 15:42
......
Kristjans
Oskars
Oskars
Pēdējo reizi manīts 2016-04-06 08:53
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Mednieku organizācija: LATMA; LLMA
Atrašanās vieta: Rīga, Birzgale
Medību stāžs: 10
Aprīkojums: Tikka M695 7x64; Steyr Mannlicher 223cal; MC 21-12 u.c.
Medību trofejas: 4
21.05.2013. 13:34
Sveicieni,es tirgoju EKA Zviedru nažus jau vairākus gadus, esmu gan MMD kausos, gan Minhauzenā, gan izstādē un viens no mūžīgajiem jautājumiem vienmēr ir bijis par asināšanu. Naži ir labi, taču kā tos uzasināt? Te atkal ir divas lietas, ja vēlaties pats asināt, tad mājas apstākļos nepieciešama būs nažu asināmā iekārta, ar kuru var uzdot asmens leņķi, tādas ir Lansky, Gatco, DMT , Wicked edge .. u.c. šīs ir labas un pārbaudītas. Tādas jums vajadzēs vēl jo vairāk, ja jums ir daudz nažu ... tā teikt nauda nažos ir ieguldīta, bet asināmajā iekārtā ... :) ?? Savukārt, Ja esat lauka apstākļos un nazis palicis neass, to var droši pielabot (uzsvaru "pielabot", nevis cītīgi asināt) ar keramikas krustu, X veida asināmo ar smalkas keramikas stienīšiem (pēc testiem šis ir viens no saudzīgiem veidiem, lai nesačakarētu asmeni), tad ir labi pielabot ar Victorinox keramisko "pildspalvu", vai kādu dimanta stienīti ar smalku dimanta graudu.
Otra lieta, ja nevēlaties krāmēties ar asināšanu, savu nazi varat iedot asināt speciālistam vai draugam, kam ir kāds no iepriekšminētajiem asināmajiem un kurš prot labi ar to rīkoties.
Saviem klientiem mēs arī piedāvājam asināšanas pakalpojumu, Varam uzdot vajadzīgo lenķi no 15 - 30 grādiem ar soli 1 grāds ( piemēram ja jums vajadzēs 18 grādu lenķi, lūdzu) Te ir foto ar asmeni pēc asināšanas. (Bildē ir Swingblade naža asmenis, metāls Sandvik 12c27, izmantoti dažādu gradāciju akmeņi, no 600 grit līdz 2500 grit, + pulēts ar dimanta pastu 3.5 un 5 mikroni)
Ja rodas kādi jautājumi vai vēlaties konsultāciju, droši zvaniet: 28807888
Oskars
Harijs
Harijs
Pēdējo reizi manīts 2015-08-12 11:25
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Aizkraukle
Aprīkojums: nazis
Suņi: nav :(
19.07.2013. 09:55
Asinu pats un piedāvāju iegādāties kompaktu elektrisko asināmo iekārtu - Work Sharp Nažu un instrumentu asinātājs (salikts ASV).
Man pašam nav bijis laika meklēt kvalitatīvas galodas un mācīties asināt tā, kā tas tiešām ir jādara - ar rokām. Tā kā man veikalā iekārta ir, pamēģināju, asinu tagad savus nažus - gan medībām taisnos, gan savus saliekamos nažus, gan virtuves nažus. Esmu asinājis arī draugu nažus ar dažādiem tēraudiem - dažiem krievu, kuru markas jau neatceros, 440C un dažus vācu tēraudus no Boker. Rezultāts ir ļoti labs.
No produkta paraksta:
"Asinātājā tiek izmantotas elastīgās abrazīvās lentas, tāpēc ar to ir iespējams asināt tasna asmeņa nažus, robotos nažus, filejas nažus, āķveida asmeņa nažus un citu veidu asmeņu nažus (skatiet video). Lai asināšana būtu vienkārša, asinātājam ir izgatavots īpašs rāmis, kas ļauj novietot naža asmeni asināšanai vajadzīgajā leņķī. Ar šo asinātāju Jūs pēc nepieciešamības varēsiet izmantot 50°, 40° un 20° grādu vadulas. Līdzīgus asinātājus izmanto profesionāli nažu izgatavotāji un lietotāji savu nažu asināšanai, iegūstot augstas pakāpes asmens asumu.
Ar šo asinātāju Jūs varat asināt arī savus mājas instrumentus - šķēres, cirvjus, mačetes, dārza šķēres, lāpstas un daudzus citus, kuriem ir nepieciešama asināšana.
Komplektācijā ietilpst divi komplekti ar elastīgajām asināšanas lentām, katrā ir trīs veidu lentas P80, P220 un 6000, instrukcija, DVD disks ar instrukcijām."
Lentu smalkums atbilst to apzīmējuma ciparam.
Pozītivi ir tas, ka ar asināmo var iegūt "convex" tipa asmeni, resp., asmens, ja tas ir rūpnieciski uzasināts "v" formā tiek pārveidots uz noapaļoto veidu. Pēc dažu nažu ekspertu domām nazis tādā veidā labāk notur asumu un asmens paliek izturīgāks.
Lietojot jāņem tikai vērā, ka rupjākā lenta asmenim ņems nost metāla kārtu pēc kārtas ļoti agresīvi, nazis samazināsies savos izmēros ļoti ātri :) Pateicoties tam vienam draugam izdevās ar šo iekārtu atjaunot vienu ļoti vecu nazi, kuru viņš ar galdiņu nemācēja vairs uzasināt.
Ja ir jautājumi, iekārta apskatāma linkā - http://goo.gl/haHVD
Tur ir video un iespēja atsūtīt man jautājumu, kā arī iespējams pasūtīt, ja rodas vēlēšanās.
Harijs
Slēpts
23.01.2014. 09:28
nesen ienācās no ķīnas šāds http://goo.gl/MuFM5g
uzasināt ir ļoti viegli līdz žiletes asumam
Kīniesi ļoti labi klonējuši Edge pro Apex iekārtu kas ir 10x dārgāka, hvz vai sliktāka, jo orģinālo neesmu lietojis
un šis būs labāks par lanski un lētāks
galodas var pielikt arī no Edge Pro, ja neapmierina ķiniešu :D
Slēpts
23.01.2014. 09:31
Kā tur iestellēt leņķus var? Ir kaut kādas iedaļas ,lai atliktu precīzu leņķi?
Slēpts
23.01.2014. 09:56
ir atzīmes uz vertiklā stienīša - no apakšas sākot 10°, 15°, 18°, 20°, 24°, bet neesmu pārbaudījis vai ir pareizas. ja īsti nezin cik liels leņķis ir nazim, tad ar marķieri var piedzīt un uzlikt kādu vajag uz iekārtas, ja no jauna taisa profilu tad jau pofig noliek uz vēlamās atzīmes un vālē
Slēpts
23.01.2014. 10:18
Laikam būs jāpasūta kaut kas līdzīgs. Biju domājis sūtīt japāņu ūdens akmeņus, bet ar šo būs vienkāršāk un precīzāk, ar akmeņiem tomēr lielāku pieredzi un vairāk izķēzītu asmeņu vajadzēs! :D
Slēpts
23.01.2014. 10:42
praksi vajag arī ar šo ;) pats vispirms ņēmu 3Ls nazi dračīt - nu arī ar to var bārdu dzīt :D
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2025-02-19 10:01
Lietotāja statuss: Lietotājs
23.01.2014. 11:43
Šeit salīdzinājums starp ĶTR ierīci un Apex.
[youtube::d42w44Mpowg]
Slēpts
23.01.2014. 13:15
es ar šito noskatījos, bet man kautkā neticās, ka iekārta ar 10x lielāku cenu var būt tik pat sūdīga ;)
vai arī ķīnieši ir ļoti labi noklonējuši + uzlabojuši :D