Interesanti ka viena daļa no medniekiem sākuši ar ižu.Pats arī sāku ar viņu3006 ,super-optika arī labākā-narkonija.Lielākais pluss ka tev jāsaprot ka ir tikai viens šāviens,vēl jāpiemin ka munīcijas cena arī svarīga-Barnauli maksā ap 40 santīmiem.
man arī interesēja. piem munīcijas pieejamība. jo nepateikšu tieši kādu bet viens no mana pazinu loka bija nopircis tādu kalibru kuram municiju reti kur dabūt varēja.
Pats arī sāku ar viņu3006 ,super-optika arī labākā-narkonija.Lielākais pluss ka tev jāsaprot ka ir tikai viens šāviens...
Arī jebkurai kloķējamai ir tikai viens šāviens un pēc tam ierocis jāpārlādē, kas atkarībā no kloķa konstrukcijas notiek ātrāk vai lēnāk. Pēc pieredzes, ja patrona ir pa rokai, pārlādēt IŽu ir tikai kādu sekundi, divas ilgāk :)
Medību stāžs: No 1992. dzinējos, mednieks no 1996.
Aprīkojums: IŽ-27E; Merkel KR-1 308WIN Doctor 3-12*56 ;Blaser R93 Professional Success 308 Win ar Swarovski Habitcht 6-24*50; TIKKA T3 22-250 Vixen 5-20*50
Suņi: šobrīd nav
Medību trofejas: 8
13.09.2012. 10:56
Piekrītu Jānim par 7x64, kaut gan šobrīd esmu 308 win īpašnieks - patika ierocis un komlektācija, uz kalibru neiespringu, jo kādu laiciņu jau pazinu šo kalibru. Agrāk medīju ar kombinēto 7x65, patika labāk. Laide arī šobrīd man nav koka - ņemot vērā mežā būšanas intensitāti, man tomēr paliek koka žēl... Tikai droši vien jāskatās, kāds nu kuram ierocim tas laides materiāls ir.
Cik medos tad ejošākie pie mums kalibri ir 308 un jau tagad vairākiem ir 30 06 kalibrs. Pirmkārt jāskatās kāds ir ejošākais kalibrs jūsu koletkīvā, jo bija pāris reižu kad beidzas munīcija un to var aizlienēt no kolēga, nav daudz gadījumu bijuši, bet bija kolēģiem.
Otrs labākais variants ieroča iegādei ir to paņemt rokās, uzmest pie pleca apčamdīt, jo no tā jau ar būs poņa derēs vai nederās, jo kalibri vai ieroči var būt labi, bet iemetot plecā nederēs.
Trešais kādu ieroci izvēlēties. Pie mums kolektīvā ļoti daudz medās tieši ar ČZ karabīnēm, pārbaudīts variants, labi krīt no visiem kalibriem, un jau ap 10 gadiem ir pierādījusi sevi kā labu ieroci, protams ir arī citu ražotāju piedāvātie ieroči kas nesliktātik vai ir pat labāki par ČZ. Kā saka izvēle lai paliekt tavā ziņā.
Ejošākie ieroči pie mums ir ČZ, Tika. Ir arī divi štuceri Iž, bet viens mīnus ir tam ka lai ātri pārlādētos uz laidnes jāuzliek papildus patronsomiņnu kur salikt patronas, bet mīnus patronas ir pakļautas vairāk mitrumam, savādāk kamēr ķemmerēsi uz jostas uzkārtu patronsomiņu tikmēr zvērs būs jau prom.
es lietoju Savage FC XP3 308Win., bez Accutriger sistēmas, pirku Zommera, nāca komplektā ar visu optiku laikam Bushnell, neko sliktu nevaru teikt, konkrētu skaitu cik esmu nomedījis ar šo karabīni 2 gadu laikā nevaru pateikt, taču šosezon uz gaidi kādi 6 rukši laikam ir un pāris bebri, vēlāk gan kronšteinus un optiku uzliku citus, jo tie alumīnija nebija diezko labi. Lietoju arī dzinējmedības nesūdzos viegla, nav bail noskrāpēt, nebaidās lietus, sniega utt. izņemama aptvere, ietilpība 4+1, tā kā pietiek, viegli pārlādējas, šosezon bija gadījums kad pielavoties mcūkus baram un izšaujot, bars nevis skrēja mežā, bet pa lauku malu skrēja uz rapsi slēpties,ātrums bija iespaidīgs, sākumā pats apjuku, jo pierasts, ka pēc šāviena mcūkas skrien uz meža pusi, lauks diezko liels nebija, īsā laikā paspēju izšaut visu aptveri, pārlādēju ieroci nenolaižot, tā kā nekādu pretenziju pret šo ieroci man nav. Kolektīvā vēl viens mednieks lieto identisku ieroci un arī sekmīgi.
Par Howu tēvam tāda ir, nedaudz smagāka taču vieglāk tēmēt stobrs nestaigā, par precizitāti sūdzības nav.
Man liekas ka tepat šajā portāla bija budžeta klases ieroču apskats, kā arī jaunajā žurnālā Medības ir apskats.
Piedodiet visi IŽ īpašnieki, bet IŽ ir jāaizliedz ar likumu :D jox... Bet ja nopietni nu nebūsi tu ar IZ vītni laimīgs...
Par Amerikāņiem - visi lētie ir "plaša patēriņa" - ar visām no tā izrietošajām sekām, bet tikai mežam (medībām) un lai peldētu dubļos IDEĀLI.
Ja gribi ko feinālku - nu pakrāj naudu un neklausies tos, kuri saka ka sākumā jāšauj ar SŪDU un tad, kad iemācies šaut (visticamāk neiemācies) tad jāpērk labāks - šis teksts ir SVIESTS :)
TIKKA, Haenel, Titan, Mannlicher, Browning X vai A-bolt vai Eurobolt šie ieroči ir neteiksim ka labākie, bet tādi, kurus tiešām "ir patīkami arī rokā paņemt"!
Pa lielam ir tā, ka ja var atļauties nopirkt pa 500Ls combo Mossbergu tad var pakrāt un nopirkt arī ko labāku + vēl 500Ls :) un sanāk jau pus līdz... IMHO protams...
P.S. Nesacepieties tikai pārāk :)
Arī jebkurai kloķējamai ir tikai viens šāviens un pēc tam ierocis jāpārlādē, kas atkarībā no kloķa konstrukcijas notiek ātrāk vai lēnāk. Pēc pieredzes, ja patrona ir pa rokai, pārlādēt IŽu ir tikai kādu sekundi, divas ilgāk :)
3006 un 308 ir ejošākie kalibri, un ir pieejama ļoti plaša izvēle jebkurā medību veikalā.
3006 un 308 ir ejošākie kalibri, un ir pieejama ļoti plaša izvēle jebkurā medību veikalā.
Es jau nu medību vajadzībām ieteiktu padomāt par zelta vidusceļu 7x64 ;)
Otrs labākais variants ieroča iegādei ir to paņemt rokās, uzmest pie pleca apčamdīt, jo no tā jau ar būs poņa derēs vai nederās, jo kalibri vai ieroči var būt labi, bet iemetot plecā nederēs.
Trešais kādu ieroci izvēlēties. Pie mums kolektīvā ļoti daudz medās tieši ar ČZ karabīnēm, pārbaudīts variants, labi krīt no visiem kalibriem, un jau ap 10 gadiem ir pierādījusi sevi kā labu ieroci, protams ir arī citu ražotāju piedāvātie ieroči kas nesliktātik vai ir pat labāki par ČZ. Kā saka izvēle lai paliekt tavā ziņā.
Ejošākie ieroči pie mums ir ČZ, Tika. Ir arī divi štuceri Iž, bet viens mīnus ir tam ka lai ātri pārlādētos uz laidnes jāuzliek papildus patronsomiņnu kur salikt patronas, bet mīnus patronas ir pakļautas vairāk mitrumam, savādāk kamēr ķemmerēsi uz jostas uzkārtu patronsomiņu tikmēr zvērs būs jau prom.
Par Howu tēvam tāda ir, nedaudz smagāka taču vieglāk tēmēt stobrs nestaigā, par precizitāti sūdzības nav.
Man liekas ka tepat šajā portāla bija budžeta klases ieroču apskats, kā arī jaunajā žurnālā Medības ir apskats.
te arī video!
Par Amerikāņiem - visi lētie ir "plaša patēriņa" - ar visām no tā izrietošajām sekām, bet tikai mežam (medībām) un lai peldētu dubļos IDEĀLI.
Ja gribi ko feinālku - nu pakrāj naudu un neklausies tos, kuri saka ka sākumā jāšauj ar SŪDU un tad, kad iemācies šaut (visticamāk neiemācies) tad jāpērk labāks - šis teksts ir SVIESTS :)
TIKKA, Haenel, Titan, Mannlicher, Browning X vai A-bolt vai Eurobolt šie ieroči ir neteiksim ka labākie, bet tādi, kurus tiešām "ir patīkami arī rokā paņemt"!
Pa lielam ir tā, ka ja var atļauties nopirkt pa 500Ls combo Mossbergu tad var pakrāt un nopirkt arī ko labāku + vēl 500Ls :) un sanāk jau pus līdz... IMHO protams...
P.S. Nesacepieties tikai pārāk :)