Eu, vīri! šitā var aizmuldēties līdz tam, ka pie jūsu durvīm pieklauvēs vīri un palūgs atbildēt uz pāris jautājumiem, kuriem jūsu atbilžu varianti diez vai derēs, lai viņi aizietu apmierināti un aizmirsuši ceļu uz jūsu mājām. Cik noprotu kaujas patronas Latvijā ir legāli un brīvi pieejamas? Ja kļūdos, labojiet.... :)
Nav brīvi pieejama militārā munīcija un labi vien ir,pirmkārt medībās atļauts šaut tikai ar medību munīciju,otrkārt lai arī 7.62x51 nato ir pēc izmēriem tāda pati kā 308win,tās ir pilnīgi dažādas patronas un apsolūti droši varu teikt ka militārā munīcija nav pielietojama medību ieročos.Izšaut jau var,bet var beigties ar ieroča bojājumu,vai pat saplīšanu.To pašu stāsta arī daudzos ārzemju ieroču saitos.Kas attiecas uz Anspoka kungu,ņemot vērā jau kuro reizi novēroto viņa klajo nekompetenci,iesaku varākkārtīgi pārbaudīt informāciju lai izvairītos no nepatīkamām situācijām.
Lai nebūtu tukša runāšana,mil. munīcijai maks. sp.4150 bāri.Medību munīcijai+ - 3200 bāri atkarībā no lodes svara.Domājiet pirms liekat militāro medību karabīnē!
Grauduža kungs!
Paldies, ka pamanījāt manu nekompetenci visos jautājumos!
Tagad, lai tauta manas nekompetences dēļ nesavainojās, lūdzu manus nekompetences piemērus un Jūsu kompetentos risinājumus un padomus!
Paldies jau iepriekš!
Un vēl mans NEKOMPETENTAIS viedoklis ir tāds, ka pat SAAMI (protams, es nezinu, kas tas ir, bet Grauduža kungs to zin) nosaka, ka .308win un 7,62x51 ir savstarpēji aizvietojamas! ;)
Bet, es domāju, ka, ja viņi zinātu Grauduža kunga viedokli, viņi arī šo savu uzskatu mainītu! :(
Bez tam, abiem maksimāli pieļaujamais spiediens atšķirās par <5%!
Bet ko gan es....
Esmu šāvis gan ar kaujas gan medību munīciju,fmj vai kaujas atšķirība nekāda, arī jauda līdzīga, piem. hornady 11,5g. 4126j ja runā par kaujas vai medību ieročiem tad diezgan droši var teikt, ka medību ieroči ir labākas kvalitātes, izņemot speciālos snaiperu, pārējos ražo kaudzēm no pēc iespējas lētākiem materiāliem(ja nedarbojas nomaina pret citu)to arī ir izdevies pārbaudīt šaujot ar ak-4 un m-16, ar tādiem ieročiem nevis karot, bet vienīgi izmantot riekstu sišanai.
Un kamēr Grauduža kungs gatavo milzu apjomīgo darbu par manas nekompetences dēļ sarakstītajām muļķībām (jo esmu rakstījis diezgan un, acīmredzot, viss ir muļķības), es šo to uzrakstīšu par to, kā "Latvijas dižākais ieroču eksperts" tīra šaujamieročus un stāsta kā tas jādara! ;)
Aprīkojums: BROWNING BAR BOSS 30-06, IZ-58 (16k), MC 21-12, IZ-18 (32k)
Suņi: drathārs (K.)
23.08.2012. 21:38
Es pis, kurā kolektīvā tur šitādu..... šitādu.....es pat nezinu kā nosaukt. Nu latvietis.... njā, divas izvešanas, labākie genofondi genoht, paliek pāri tas kas paliek pāri.
Tu takš, ja Tev ir atļauja, vari pirkt no rokām munīciju, vai ne? :) Un pasaki, kā kaujas no medību atšķirās?
Paldies, ka pamanījāt manu nekompetenci visos jautājumos!
Tagad, lai tauta manas nekompetences dēļ nesavainojās, lūdzu manus nekompetences piemērus un Jūsu kompetentos risinājumus un padomus!
Paldies jau iepriekš!
Bet, es domāju, ka, ja viņi zinātu Grauduža kunga viedokli, viņi arī šo savu uzskatu mainītu! :(
Bez tam, abiem maksimāli pieļaujamais spiediens atšķirās par <5%!
Bet ko gan es....