Arī man tika atdāvināts ļoti daudz kas lādēšanai. Lodes,renkuļi, skrotis,konteineri u.t.t. un visa aparatura pat divos eksemplaros bet problema ir ar pulveri. Pulveris ir diezgan vecs un ir bijis knaps šāviens un ir bijis arī tesiens kā no lielgabala. Daudzi man bija stāstijuši, ka tas ka pulveris paliek vecs ir muļķības, galvenais lai stāv sausā vietā bet nu lādēt vairāk ar to pulveri netaisos. Bet nu ārā neko nemetīšu un nedāļāšu pa labi pa kreisi jo gribas to saglabāt un kādreiz uz normāla pulvera palādēt pašam.
Lādēju pats. Ar veikala pirktajām patronām reizi kā noslīcināju bebru, tā pietika. Pa šautuves mērķi lādēju .16cal Poļeva, medībās gan pērku Dundura monolītus (lai cik dīvaini, bet trāpījumu vietas nemainās šīm patronām), pīļu patronas - tikai pats. Čaulītes - papīra, pulveris - Sokol, bet ja veikalos nebūs tad jāpāriet būs uz ko citu, žēl ka nav Rex. Skrošu patronas aizvalcējums ar zvaigzni, lodes - citreiz atstāju arī bez valcējuma.Šāviens pašlādētajām - ass, bez zila vaiga, patīkams. Bebriem - 6.2mm pilnajā konteinerā tālākai distancei, tuvai - līdz 5m der arī 00. Pīlēm - no Nr.3 līdz Nr.6. Žēl, ka skrotīm cena ir paliela, bet ss-ā citreiz var nopirkt vecus krājumus par simboliskām summām. Starp citu, padomju laika skrotis ir daudz kvalitatīvākas. Kopumā tas ir pasākums, kas rada mierīguma un baudas sajūtas...:)
Slēpts
22.08.2012. 12:00
kur izraut to zvaigžņojamo aparātu? LEE Loaderi kautkā nevelk pirkt
Man radies iespaids, ka neko labāku par LEE lētajā galā nedabūs. Nezinu, kā ir ar krievijā ražotajām iekārtām un vai vispār tur ko ražo. Turklāt LEE ir kombains, viss sākot no kapsuļa izpresēšanas, gadījumā, ja pārlādē šautu čaulīti, līdz aizvalcēšanai ar 6 vai 8 staru zvaigzni.
Lieku klāt bildi, nupat ātri nofoķēju, ar paša lādētajām patronām. Aizvalcēts ar 6 un 8 staru zvaigzni.
Ģirt ņem to lādētāju droši,es arī tādu lietoju,ļoti ērts un vienkārš.Ja kas arī brenekes locu ciet uz zvaigznīti,nav nekādu problēmu,noskatīju jutubē.Ja vajag valcējamo tad www.tecmagex.com,ierakstiet meklētājā 12 gauge rollcrimper,piedāvā valcējamās galviņas ko iestiprina urbmašīnā,cipars eiro tāds pats kā LEE loder all 2 dolāros.Jāņem tieši šis lādētājs jo viņam komlektā nāk pulvera bušings adaptēts rex, vihtavuori un nobel pulverim,224 nr.Kā arī var lādēt 70 un 76 mm čaulītes.
Slēpts
22.08.2012. 18:12
Es ar lādēju pats pīlenes.tas ir kā rituāls pirms pirmajām pīlēm.Lodes izmantoju Duplex.Ar svina lodēm neķērnājos.Pagaidēm vel ir visi nepieciešamais un krīt ar labi.Kad sdāks aptrūkt sastāvdaļas tad ar domāšu vai meklēt vai pirkt patronas.
Slēpts
22.08.2012. 19:46
Man roll crimps ir mantotais. Tas LEE sanāk bišk pa traku pa tiešo no LEE 102Ls vai no Factorysales par 75Ls = nav interesanti, tad labāk turpinu valcēt un čakarēties ar konteineru augstumu.
Offtopic - bet vai starp medniekiem šeit nav kāds zinošs grāmatvedis?
Cik zinu ar pārrobežu PVN-iem tur kaut kas bija samērā izdevīgi juridiskām personām, neatceros tikai, vai gan pirkšanai, gan pārdošanai, vai savādāk. Ja kāds var īsumā pastāstīt par šo, lūgums rakstīt privāti.
Lieku klāt bildi, nupat ātri nofoķēju, ar paša lādētajām patronām. Aizvalcēts ar 6 un 8 staru zvaigzni.
Offtopic - bet vai starp medniekiem šeit nav kāds zinošs grāmatvedis?
Cik zinu ar pārrobežu PVN-iem tur kaut kas bija samērā izdevīgi juridiskām personām, neatceros tikai, vai gan pirkšanai, gan pārdošanai, vai savādāk. Ja kāds var īsumā pastāstīt par šo, lūgums rakstīt privāti.