Vai ir jēga krāt 30-06 čaulītes? Bija doma, ka vēlāk varētu notirgot, bet nekur nemana, ka kāds cits ar tādām muļķībām nodarbotos. Arī no +/- populārākajiem veikaliem tās ir tikai Hubertā. Ir/nav pieprasījums?
Slēpts
02.02.2015. 12:26
seifā tak vietu neaizņem ;) krāj, ja nu gadījumā kādam savajadzēsies vai pašam uznāks iekāriens
Slēpts
02.02.2015. 13:45
Jāni!
Krāt vari-
1. gan jau krāsaino metālu uzpircēji nopirks.
2. Pats varbūt izdomāsi lādēt - nebūs jāmeklē
3. Sakrāsi un čomam uzdāvināsi vārda dienā:)
4. Ar cerību, ka kāds , kas lādē nopirks. Nu te iespējamība 5%- un tad ja būsi savācis Lapua un Normas čaulas. Sellier & Bellot neviens lādētājs NEPIRKS.
Tavai plintei vajadzētu garšot Hornady munīcija un ja gribi izmantot čaulas atkārtoti, tad Hornady čaulas ir ietilpīgākas nekā citiem ražotājiem.
Slēpts
03.02.2015. 13:15
Hornady čaulas ir ietilpīgākas nekā citiem ražotājiem.
Šitas manam aprobežotajam prātiņam ir LABAIS- droši vien ka Anrijs varētu korekti nokomentēt.
Mani draugi dažreiz mani sauc par cipargalvu, jo skolā ieguvu ļoti labas zināšanas fizikā un matemātikā.
Pirmā asociācija- ja var iebērt vairāk, tātad čaula ir PLĀNĀKA, vai tas ir labi? Nezinu gan, locīšanai it kā jā, bet ilgmūžībai noteikti nē.
iespējams, ka lietoju nepareizo pulveri, bet atškirībā no 308, 3006 man ar 160 vihtu lādējot dažādas patronas, nekad nav bijusi situācija, ka lode jāievieto savā vietā saspiežot pulveri.
Un ja tā, tad kāda mārutka pēc vajag lielāku tilpumu?
Jāgaida kāds koments no lādēšanas guru:)
Slēpts
03.02.2015. 16:15
Nebūšu nekāds guru bet pakomentēšu gan - savam 308 kādu brīdi (~700gab) lietoju lādiņu 3,25g N550 zem 175-178 greinu lodes, tas ir 50,15 greini pulvera. Aizgāju līdz maksimumam 3,4grami - un šādas dozas spēju lietot tikai dēļ pietiekoši brīvās čaulas jo ar cita ražotāja čaulu nācās apstāties pat pie stipri zemākām dozām. Nemācēšu teikt par 30-06, bet čaulas tilpumam (sieniņu biezumam) ir nozīme, ja strādā tuvu maksimumam. Uz izturību tas nespēlē neko, tāpat pirmā izļurkāsies kapseles ligzda.
Slēpts
03.02.2015. 16:55
Jāni.
Es arī esmu lādējis 308 un ir bijušas problēmas ar čaulas tilpumu, bet ar 3006 tādas man nav bijušas- lai gan nekad neesmu centies pārkāpt max rekomendēto.
Konkrētais ieteikums attiecas tieši uz 3006!.
Ar lielu nepacietību gaidu komentus no zinošākiem vīriem:)
p.s man pārlādējot pusautomāta čaulas nekad vēl nav izļurkājusies kapseles ligzda- čaulas kaklā plaisas gan ir parādījušās, tāpēc arī piesējos plānajai čaulai.
Vai kapseless ligzdas "izļurkāšanšas" nav tieši saistīta ar pārliku lielu pulvera devu??
Krāt vari-
1. gan jau krāsaino metālu uzpircēji nopirks.
2. Pats varbūt izdomāsi lādēt - nebūs jāmeklē
3. Sakrāsi un čomam uzdāvināsi vārda dienā:)
4. Ar cerību, ka kāds , kas lādē nopirks. Nu te iespējamība 5%- un tad ja būsi savācis Lapua un Normas čaulas. Sellier & Bellot neviens lādētājs NEPIRKS.
Pilnīga taisnība. Lapua vai Normu nopirks pa labu ciparu. Starpcitu, ja ir kādam var piedāvāt .223, 6.5x55, .308, 30-06.
Šitas manam aprobežotajam prātiņam ir LABAIS- droši vien ka Anrijs varētu korekti nokomentēt.
Mani draugi dažreiz mani sauc par cipargalvu, jo skolā ieguvu ļoti labas zināšanas fizikā un matemātikā.
Pirmā asociācija- ja var iebērt vairāk, tātad čaula ir PLĀNĀKA, vai tas ir labi? Nezinu gan, locīšanai it kā jā, bet ilgmūžībai noteikti nē.
iespējams, ka lietoju nepareizo pulveri, bet atškirībā no 308, 3006 man ar 160 vihtu lādējot dažādas patronas, nekad nav bijusi situācija, ka lode jāievieto savā vietā saspiežot pulveri.
Un ja tā, tad kāda mārutka pēc vajag lielāku tilpumu?
Jāgaida kāds koments no lādēšanas guru:)
Es arī esmu lādējis 308 un ir bijušas problēmas ar čaulas tilpumu, bet ar 3006 tādas man nav bijušas- lai gan nekad neesmu centies pārkāpt max rekomendēto.
Konkrētais ieteikums attiecas tieši uz 3006!.
Ar lielu nepacietību gaidu komentus no zinošākiem vīriem:)
p.s man pārlādējot pusautomāta čaulas nekad vēl nav izļurkājusies kapseles ligzda- čaulas kaklā plaisas gan ir parādījušās, tāpēc arī piesējos plānajai čaulai.
Vai kapseless ligzdas "izļurkāšanšas" nav tieši saistīta ar pārliku lielu pulvera devu??