Boriss, jā mednieku paaudze noveco, bet viena lieta ir ne tikai ka maz info par medībām un visu pārejo kas ar to saistīts, bet liela problēma ir iestāties daudzās vietās kolektīvos, it īpaši Pierīgā. Jo bagātāks kolektīvs, jo mazāk ko uzņem, un jo vairāk naudiņas ir jāiemaksā. Respektīvi esmu interesējies tā intereses pēc vienam kolektīvam cik kas ko maksā, tad iestāšanās maksa šajā kolektīvā ir ap 5000 lvl un katru gadu jāiemaksā vēl taukškis. Tas ir dārgākais, citos kolektīvos iestāšanās var izmaksāt no 100 līdz 1000 lvl un ikadējā iemaksā svārstās no 100 - 300 lvl. Respektīvi jaunam indivīdam kā saka zaļajam medniekam tas nav pa kabatai. Respektīvi dzīrz medīsies tikai bagātie ja tendence tā turpināsies.
Piemēram mūsu kolektīvā iestāšanās maksu nav jāmaskā un ikgadējā nodeva ir 60 lati neskaitot citus izdevumus.
Es intereses pēc esmu paskaitījis cik man izlido gadā medības un tas jau pārsniedz pāri 300 lvl. Ja nebūtu tas hobijs, brīvā laika pavadīšana, tad tici man es par 300 lvl piepirktu svaigas gaļas pilnu saldētavu un vēl droši bez nekādiem stresiem braukātu uz copi un aptūstos mierīgā garā :)
Aprīkojums: loti labs nebus vietas sarakstit seit ;(
Suņi: bija labi 2 bet vieglas smiltis viniem ;(
15.08.2012. 17:29
Edgar,jep tev taisniba bet Zarina kungs viena raksta saka ta cita vins noliek atkal zemniekus jo vins zina visus normativos aktus un likumus :) un vel atri pareklame Repelentu un viss ir ok :) cukas ir meza un mednieki majas :) seit rakstos daudzi raksta ka vasara lai kadu dabutu uz torni ir problemas utt....lobet jau kats var bet lidz mera robezam.
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
15.08.2012. 18:00
bet Zarina kungs viena raksta saka ta cita vins noliek atkal zemniekus jo vins zina visus normativos aktus un likumus :) un vel atri pareklame Repelentu un viss ir ok :) cukas ir meza un mednieki majas :) seit rakstos daudzi raksta ka vasara lai kadu dabutu uz torni ir problemas utt....lobet jau kats var bet lidz mera robezam.
Centīšos mierīgi un punktu pa punktam:
1. Tas ko tu citēji par mednieku skaitu, statistiku, vidējā mednieka novecošanu, barības bāzes paplašināšanos utt tā arī ir! tam taču tu piekrīti? Kā arī secinājumam, ka ar likuma grozījumiem nevarēs panākt mednieku skaita palielināšanos?!
2. Es nenolieku tikai zemniekus par normatīvo aktu un likuma sniegto iespēju nezināšanu, BET gan pirmām kārtām pašus medniekus! Nezināšana jau pati par sevi ir slikta lieta, bet nevēlēšanās zināt ir daudz briesmīgāka! Un vēl briesmīgāka ir nezināšana, kas sevi uzskata par profesoru...:( Vai savas iedomas par īstenību...tā jau ir DIAGNOZE...:)
Tāpēc pirms propogandē to, ka zemniekam NEKAS nav jādara sava īpašuma, savu tīrumu, sējumu utt. preventīvai aizsardzībai pret savvaļas dzīvniekiem, izlasi vismaz medību likumu, vai arī izmanto iespēju pakonsultēties pie speciālista (es domāju mediķa :D)....
P.S. Repelentu patiešām reklamēju, jo to tirgoju. Un tirgoju, jo uzskatu par labu un efektīvu līdzekli šo pašu preventīvo pasākumu veikšanai. Un kas tur būtu slikts? Ko piemēram pats esi spējīgs piedāvāt zemniekam situācijas risinājumam? (izņemot protams žēlabainu kaukšanu valsts virzienā, lai atkal kompensē...)
15.08.2012. 20:26
vai tad jus palikat nemierigs Zarina kungs!!! Mednieku skaitu nevares palielinat tikmer kamer jus jauksiet medibas ar biznesu un lielako tiesu tas no jums nak un to jus pats nenoliedzat!!! personigi es domaju ka jums reali nekadus likuma grozijumus personigi nevajaga ir labi ka ir tagad:) un vai jus nebutu tik laipns paradiet mums kur likuma zemniekiem ir uzlikti obligati preventivie pasakumi pret valst ipasumu kas saja gadijuma ir meza cuka??? seit jus varetu pardot kadu Repelenta maisu ;D un vai nebutu iespeja ar jums personigi satikties aci pret aci izrunaties PAR VISIEM MEDIBU NORMATIVIEM AKTIEM utt... un vel personigi izrunaties par sitiem vardiem ko jus adresejat ka apvainojumu ka esmu slims ;D izlasi vismaz medību likumu, vai arī izmanto iespēju pakonsultēties pie speciālista (es domāju mediķa :D).... gan jau mes abi iemacitos kaut ko jaunu?! Ar cienu Boriss
15.08.2012. 20:48
un vel personigi izrunaties par sitiem vardiem ko jus adresejat ka apvainojumu ka esmu slims ;D izlasi vismaz medību likumu, vai arī izmanto iespēju pakonsultēties pie speciālista (es domāju mediķa :D)...
Boris! Lai nebūtu lielu bēdu visus savus kontaktus aizsūtiju tev uz profilu! :)
ednieku skaitu nevares palielinat tikmer kamer jus jauksiet medibas ar biznesu un lielako tiesu tas no jums nak un to jus pats nenoliedzat!!! personigi es domaju ka jums reali nekadus likuma grozijumus personigi nevajaga ir labi ka ir tagad:) un vai jus nebutu tik laipns paradiet mums kur likuma zemniekiem ir uzlikti obligati preventivie pasakumi pret valst ipasumu kas saja gadijuma ir meza cuka??? seit jus varetu pardot kadu Repelenta maisu
Ja es medības uztvertu kā biznesu, tad sen jau no tā ko pelnītu! :) Nevis pastāvīgi tam tērētu citur nopelnītu naudu...:(
Medību likums
29.pants. (1) To zaudējumu apjomu, kurus lauksaimniecībai un mežsaimniecībai nodarījuši medījamie dzīvnieki, nosaka Valsts meža dienesta, bet nacionālo parku un dabas rezervātu teritorijās — attiecīgās administrācijas izveidota komisija. Komisijas darbā pieaicina cietušo, kam nodarīti zaudējumi, medību tiesību lietotāju un Zemkopības ministrijas Lauku atbalsta dienesta speciālistus, ja tas nepieciešams. Kārtību, kādā nosaka to materiālo zaudējumu apjomu, kurus lauksaimniecībai un mežsaimniecībai nodarījuši medījamie dzīvnieki, nosaka Ministru kabinets. Kārtību, kādā maksā valsts nodevu par medījamo dzīvnieku nodarīto zaudējumu aprēķinu, kā arī nodevas apmēru nosaka Ministru kabinets.
(2) Par medījamo dzīvnieku nodarītajiem zaudējumiem ir atbildīgs medību tiesību lietotājs, ja līgumā par medību tiesību nodošanu nav paredzēts citādi.
2. Materiālo zaudējumu apmēru nosaka, ja postījumu vietās ir veikti aizsardzības pasākumi pret postījumiem. Materiālo zaudējumu apmēru nosaka Valsts meža dienesta vai - nacionālo parku un dabas rezervātu teritorijā - attiecīgās administrācijas izveidota komisija, pamatojoties uz zemes īpašnieka (tiesiskā valdītāja) vai ganāmpulka īpašnieka (turētāja) iesniegumu zaudējumu kompensācijai par medījamo dzīvnieku nodarītajiem postījumiem lauksaimniecībai un mežsaimniecībai (turpmāk - iesniegums) (1.pielikums).
15.08.2012. 20:56
Un vēl Boris! (ja tevi tā patiesi sauc...:D) Es patiešām arī daru lietas lai postījumi zemniekiem vietās kur es medīju samazinās, un varu to pierādīt...gan ar repelenta piedāvājumu, gan reāli nomedītām meža cūkām, gan ar tuvējos mežu masīvos ierīkotām un regulāri papildinātām barotavām lai atturētu meža cūkas no lauksaimniecības kultūru postījumiem!
Ar ko vari palepoties pats? Ja neskaita murgainas idejas... :0
6. Dzīvnieku medīšana, pārsniedzot Valsts meža dienesta noteikto nomedīšanas apjomu, kā arī medīšana ārpus noteiktā medību termiņa atļauta medījamo dzīvnieku nodarīto postījumu vietās, kur ir veikti aizsardzības pasākumi pret iespējamiem šādiem postījumiem un par nodarītajiem postījumiem ir sastādīts Valsts meža dienesta noteikta parauga akts.
(MK 23.03.2004. noteikumu Nr.162 redakcijā)
15.08.2012. 21:27
seit nav rakstits kam tas ir jadara un ka tas ir jadara :) piemers nesmu ne mednieku puse ne zemnieku puse esmu tagad pa vidu.Esmu tagad zemnieks vai ipasnieks skatos cukas ed manu labibu nu man ir problemas ko es daru zvanu piemeram Valsts meža dienestam zinoju tur un tur ed to un to :( tie ir preventivie pasakumi?
15.08.2012. 21:39
Sevišķi atjautīgajiem
Materiālo zaudējumu apmēru nosaka, ja postījumu vietās ir veikti aizsardzības pasākumi pret postījumiem
Tas nozīmē, ka ja zemnieks ir vispār ko darījis (pierādāmu) t.i. repelentu, skaņas lielgabalu, smakas atbaidītāju, elektrisko ganu utt. Principā visu ko cilvēks var peirādīt kā dabā esošu vai pēc čekiem iegādātu un izmantotu, tas viss tiek ņemts vērā.
Esmu tagad zemnieks vai ipasnieks skatos cukas ed manu labibu nu man ir problemas ko es daru zvanu piemeram Valsts meža dienestam zinoju tur un tur ed to un to :( tie ir preventivie pasakumi?
Ja tu neesi noslēdzis medību tiesību nomas līgumu, tad vari nekur nezvanīt (izņemot gadījumus, ja tev ir 1000 ha un reģistrēts personīgais medību iecirknis) jo tad tu vari apvilkt savam laukam žogu, izkaisīt repelentu utt. un cerēt uz labāko. Ja esi noslēdzis līgumu ar medību klubu, tad zvani viņiem (bet arī būtu jādara kas pašam meža dzīvnieku atbaidīšanas jomā), ja viņi neko nedara, tad zvani VMD sastādi iekšējā komentā norādīto postījumu aktu un vērsies pret mednieku formējumu ar zaudējumu piedziņu.
Tā tas vienkāršoti ir pēc šobrīd spēkā esošās likumdošanas! Ceru saprtati, ja nē zvani...mēģināšu izskaidrot!
Piemēram mūsu kolektīvā iestāšanās maksu nav jāmaskā un ikgadējā nodeva ir 60 lati neskaitot citus izdevumus.
Es intereses pēc esmu paskaitījis cik man izlido gadā medības un tas jau pārsniedz pāri 300 lvl. Ja nebūtu tas hobijs, brīvā laika pavadīšana, tad tici man es par 300 lvl piepirktu svaigas gaļas pilnu saldētavu un vēl droši bez nekādiem stresiem braukātu uz copi un aptūstos mierīgā garā :)
Centīšos mierīgi un punktu pa punktam:
1. Tas ko tu citēji par mednieku skaitu, statistiku, vidējā mednieka novecošanu, barības bāzes paplašināšanos utt tā arī ir! tam taču tu piekrīti? Kā arī secinājumam, ka ar likuma grozījumiem nevarēs panākt mednieku skaita palielināšanos?!
2. Es nenolieku tikai zemniekus par normatīvo aktu un likuma sniegto iespēju nezināšanu, BET gan pirmām kārtām pašus medniekus! Nezināšana jau pati par sevi ir slikta lieta, bet nevēlēšanās zināt ir daudz briesmīgāka! Un vēl briesmīgāka ir nezināšana, kas sevi uzskata par profesoru...:( Vai savas iedomas par īstenību...tā jau ir DIAGNOZE...:)
Tāpēc pirms propogandē to, ka zemniekam NEKAS nav jādara sava īpašuma, savu tīrumu, sējumu utt. preventīvai aizsardzībai pret savvaļas dzīvniekiem, izlasi vismaz medību likumu, vai arī izmanto iespēju pakonsultēties pie speciālista (es domāju mediķa :D)....
P.S. Repelentu patiešām reklamēju, jo to tirgoju. Un tirgoju, jo uzskatu par labu un efektīvu līdzekli šo pašu preventīvo pasākumu veikšanai. Un kas tur būtu slikts? Ko piemēram pats esi spējīgs piedāvāt zemniekam situācijas risinājumam? (izņemot protams žēlabainu kaukšanu valsts virzienā, lai atkal kompensē...)
Boris! Lai nebūtu lielu bēdu visus savus kontaktus aizsūtiju tev uz profilu! :)
Ja es medības uztvertu kā biznesu, tad sen jau no tā ko pelnītu! :) Nevis pastāvīgi tam tērētu citur nopelnītu naudu...:(
Medību likums
(2) Par medījamo dzīvnieku nodarītajiem zaudējumiem ir atbildīgs medību tiesību lietotājs, ja līgumā par medību tiesību nodošanu nav paredzēts citādi.
MK noteikumi kurus Zemnieki neizmanto ir zem šīs saites http://www.likumi.lv/doc.php?i...
Citāts no MK noteikumiem sk. http://www.likumi.lv/doc.php?i...
CERU KA LASĪT MĀKI....:)
Ar ko vari palepoties pats? Ja neskaita murgainas idejas... :0
(MK 23.03.2004. noteikumu Nr.162 redakcijā)
Tas nozīmē, ka ja zemnieks ir vispār ko darījis (pierādāmu) t.i. repelentu, skaņas lielgabalu, smakas atbaidītāju, elektrisko ganu utt. Principā visu ko cilvēks var peirādīt kā dabā esošu vai pēc čekiem iegādātu un izmantotu, tas viss tiek ņemts vērā.
Ja tu neesi noslēdzis medību tiesību nomas līgumu, tad vari nekur nezvanīt (izņemot gadījumus, ja tev ir 1000 ha un reģistrēts personīgais medību iecirknis) jo tad tu vari apvilkt savam laukam žogu, izkaisīt repelentu utt. un cerēt uz labāko. Ja esi noslēdzis līgumu ar medību klubu, tad zvani viņiem (bet arī būtu jādara kas pašam meža dzīvnieku atbaidīšanas jomā), ja viņi neko nedara, tad zvani VMD sastādi iekšējā komentā norādīto postījumu aktu un vērsies pret mednieku formējumu ar zaudējumu piedziņu.
Tā tas vienkāršoti ir pēc šobrīd spēkā esošās likumdošanas! Ceru saprtati, ja nē zvani...mēģināšu izskaidrot!