Es ļoti labi saprotu, ka 56mm būs labāka gaismas caurredzamība nekā 50mm. Bet konkrēti šim 56mm modelim ir tas pusmēness stikls. Un man ir šaubas ka šai 56mm optika būs labāka gaismas caurredzamība par 50mm.
Vai Leupold ir optika ar 56mm, bet ar apaļiem stikliem? It kā izpētīju un neatradu neko. Zeiss un pārējie līdzīgi brendi maksā stipri dārgāk, tāpēc arī esmu apstājies pie brenda.
Ieej gogole tantē un pameklē komentus, it kā atradu, bet man ir noblokēta piekļuve tiem, domājams krievzemē var ļoti daudz artrast info par to kā un kāpēc un kā ir??? Pameklē!!!
Jā, Sandri - tev taisnība, vismaz veikalos neredz Leo produkciju ar apaļajiem 56 mm stikliem. Izmeklējos visur...
Vispār dari, kā pašam liekas labāk - es protams ieteiktu ar pusmēnesi - ne velti tādu fīču izdomājuši.
Slēpts
13.04.2012. 15:48
Tiešām, Edmund, būtu interesanti zinātnes vārdā salīdzināt atšķirību starp mūsu optikām, jo parametri ir tieši tādi kāds ir foruma tēmas jautājums. Ja nu vienīgi manai modelis rakstīts ar Romiešu trīnieku, kas nozīmē to ka VX-3 ir ar savādāku (gaisams caulaidīgāku) lēcu pārklājumu un citiem Leupolda tehnolōģijas uzlabojumiem.
Vels' viņ zin. Izlasījos šamējo saitos un abas optikas (50mm un 56 mm ) liela un slavē kā gana labi gaismas caurlaidīgas, pie tam piemin, ka stiklu pārklājums noturīgāks pret skrāpējumiem... Mans minējums ir tāds: tā kā objektīvs ir liels un palielinājumi jaudīgi, tātad domāts tālšāvējiem; sakarā ar to, lai atvieglotu piešaušanu, izgrieza pusmēnesi, lai sēdinātu pēc iespējas tuvāk stobra asij. Nekas cits gudrāks nenāk prātā. Nesen atgriezos no štatiem un tur redzēju optikas ar 64 mm objektīvu... viss iet uz priekšu.
Slēpts
15.04.2012. 08:20
10x ir liels palielinājums? Pat medību optikai šis rādītājs ir vidējs. Ja skatāmies uz šādas klases optikām es aizietu uz vienu populāru LV bodi un nopirktu čehu stiklus ar 30.g. garantiju, zaudētājos nepaliktu noteikti.Tas izgriezums lēcā nafig vajadzīgs, lieki sarežģī konstrukciju.Piešaušanu tas nu nekādi neatvieglo, vienīgi ļoti tuvā distancē mazāka starpība starp stobra un optikas asi, varēsi 20 m vieglāk bebram acī trāpīt.
Slēpts
15.04.2012. 09:01
un 8 cm kill zona būs pienākusi tuvāk - zemākai optikai,labāk likt tākā pašam ērti
Vai Leupold ir optika ar 56mm, bet ar apaļiem stikliem? It kā izpētīju un neatradu neko. Zeiss un pārējie līdzīgi brendi maksā stipri dārgāk, tāpēc arī esmu apstājies pie brenda.
Vispār dari, kā pašam liekas labāk - es protams ieteiktu ar pusmēnesi - ne velti tādu fīču izdomājuši.