Lētākā kamera, bet nu ar MMS, jo bez tā nu nekāda jēga mūsdienās. Un jēga pirkt kko dārgāku nav. Tāpat viss ātrāk vai vēlāk pa pieskari aiziet. Šādu draugam vasarā pasūtiju un līdz šim brīdim viss ok.
Es neeju pēc gaļas, lai man būtu vajadzīgs MMS. Es vienkārši gribu redzēt, kas man apēd visu barību. Aizeju iznemu atmiņas karti un paskatos, kas man tur nāk.
Roli neesmu vēl saskāries ar tiem cilvēkiem kam patīk nospert kameras :D bet nu tur Tev ir taisnība.
Pēteri! Ja sūti no ebay tad paprasi, lai pārdevējs tev sūta kā dāvanu (gift) tad nebūs nekādi nodokļi jāmaksā.
Elvi,nelīdz nedz sūtījuma nolamāšana par gift, ne par commercial sample, vai kādā citā ''briesmīgā'' vārdā. Ja es pareizi atceros, tad ar muitas nodokli apliekās visi sūtījumi virs 22€, kuri nāk kā pirkumi ne no ES valsts un visi privātie sūtijumi virs 45€. Ja muitā šķitīs, ka prece ir vērtīgāka nekā rakstīts deklarācijā, viņi pieprasīs maksājumu apliecinošus dokumentus, PayPal vai bankas izdruku. Vienīgā iespēja apiet muitu ir vienoties ar eBay pārdevēju, viņš augšminēto preci uz īsu brīdi ieliek tirgošanā par kaut kādu smieklīgu summu (20€) . Nauda tiek pārskaitīta divos piegājienos. Pirmajā, neoficiālajā piegājienā lielākā daļa un otrajā piegājienā šī tīri simboliskā summa. Tagad jau ir iespējams uzrādīt muitai PayPal, eBay un bankas izdrukas, kurās ir redzams, ka prece tiešām ir lēta. Pieredze rāda, ka ar ķīniešiem var sarunāt gandrīz visu.
Acīmredzot viss atkarājas no Fortūnas un muitnieku noskaņojuma. Drauga vecākajai meitai pasūtīju spēļu planšeti (~90€), nācās uzrādīt bankas izdrukas un samaksāt muitu, neskatoties uz to ka mazais,naskais, dzeltenais vīriņš tās vērtību bija uzrādījis ~30$ un nolamājis par dāvanu. Saraušot čupiņā smadzeņpodā izkaisītos angļu valodas zināšanu pārpalikumus un ņemot talkā online translator, ar ķīniešiem un taivāniešiem var sarunāt brīnumu lietas, pat pašu ražotāju bombardējot ar e-pastiem var pierunāt notirgot 1 preci, nevis veselu konteineru ... ;-)
Pēteri! Ja sūti no ebay tad paprasi, lai pārdevējs tev sūta kā dāvanu (gift) tad nebūs nekādi nodokļi jāmaksā.