Ингредиенты 0,5 л банка
Мясо сырое (говядина или баранина), г 440
Жир (масло растительное), г 90
Соль, г 5
Лук репчатый, г 7
Перец черный горошек, шт. 3
Лавровый лист, шт. 1
1. вымыть крышки и банки;
2. нарезать на куски массой 50-120г;
3. нарезать репчатый лук;
Технология приготовления:
4. уложить на дно банки перец черный и лавровый лист;
5. перемешать мясо с нарезанным луком ( по желанию можно увеличить количество лука и добавить морковь), солью и жиром ( растительным маслом);
6. уложить сырьё в банки таким образом, чтобы до крышки оставалась пустота 2-3см;
7. закатать банки;
8. начать процесс стерилизации.
Стерилизация - прогревание консервов в автоклавах при 113-120°С 75-
130 минут для уничтожения микроорганизмов и их спор. Во время стерилизации
белки коагулируют, коллаген переходит в глютамин, изменяются
органолептические свойства и внешний вид консервов. Из мяса в бульон
переходит часть экстрактивных веществ (их количество уменьшается) и жира,
разрушается больше половины витаминов В1, до 10% витаминов В2 и РР, 20-30%
пантотеновой кислоты, 10-15% аминокислоты аргинина
Пастеризованные консервы - это продукты, подвергнутые термической
обработке при температуре 70-90°С. Они обладают сочностью, приятным вкусом,
хотя и меньшей стойкостью при хранении (до 6 месяцев при температуре 6°С),
содержат меньше солей тяжелых металлов.
Пастеризованными консервами повышенной стойкости называются продукты,
подвергнутые двухкратной термической обработке при температуре 90°С. Они
отличаются высоким качеством, стойкостью при хранении (их можно хранить при
температуре 15°С в течение года). Более низкая температура хранения
консервов обеспечивает их лучшую сохранность
Пастеризованные консервы - это продукты, подвергнутые термической
обработке при температуре 70-90°С. Они обладают сочностью, приятным вкусом,
хотя и меньшей стойкостью при хранении (до 6 месяцев при температуре 6°С),
содержат меньше солей тяжелых металлов.
Uldis laikam ir viens no referenduma un naida kurinātājiem?
Vai te arī ir jāmēģina dalīt?
Kārtīgs mednieks un biedrs var būt arī ne Latvietis, kā arī ne visi Latvieši ir Kārtīgi mednieki un labi biedri!
Ieteiktu padomāt, bet katrs jau pats gudrs...
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
24.02.2012. 08:42
Medniekiem.lv Forums paredz iespeju viņu izmantot Latviešu, Krievu Angļu un Zviedru valodās. Vēl tiks piedāvāta iespēja to derīt Vācu valodā. Katrs Foruma dalībnieks var izvēlēties vai viņš skatās diskusijas latviešu, vai krievu, vai abās valodās.
Personīgi es uzskatu ka arī mūsu kolēģi mednieki kuru dzimtā valoda ir krievu ir pelnījuši iespēju izteikt savas domas un pieredzi arī dzimtajā valodā. Šeit ir jāvalda koleģiālai atmosfērai, nevis valodas likumam. Runājot par tiko notikušo referendumu visi man zināmie Krievu mednieki ir, vai nu ignorējuši to, vai arī balsojuši par latviešu valodu, kā vienīgo valsts valodu. Privātās sarunās pat ir ļoti asi izteikušies par Lindermanu un citiem.... :D :D Daudzi no viņiem Forumu lasa, bet baidās piedalīties diskusijās jo tik labi nepārvalda latviešu valodas rakstību. Bet iesaistot viņus diskusijās mēs faktiski palīdzam viņiem labāk integrēties, dodam iespēju lasot Forumu labāk apgūt latviešu valodu. Un protams arī mūsu mentalitāti... :)))
P.S. Pats es starp citu runāju četrās valodās un man nekad nav ienācis prātā kādam bakstīt degunā ka viņš zin tikai vienu...
Мясо сырое (говядина или баранина), г 440
Жир (масло растительное), г 90
Соль, г 5
Лук репчатый, г 7
Перец черный горошек, шт. 3
Лавровый лист, шт. 1
1. вымыть крышки и банки;
2. нарезать на куски массой 50-120г;
3. нарезать репчатый лук;
Технология приготовления:
4. уложить на дно банки перец черный и лавровый лист;
5. перемешать мясо с нарезанным луком ( по желанию можно увеличить количество лука и добавить морковь), солью и жиром ( растительным маслом);
6. уложить сырьё в банки таким образом, чтобы до крышки оставалась пустота 2-3см;
7. закатать банки;
8. начать процесс стерилизации.
130 минут для уничтожения микроорганизмов и их спор. Во время стерилизации
белки коагулируют, коллаген переходит в глютамин, изменяются
органолептические свойства и внешний вид консервов. Из мяса в бульон
переходит часть экстрактивных веществ (их количество уменьшается) и жира,
разрушается больше половины витаминов В1, до 10% витаминов В2 и РР, 20-30%
пантотеновой кислоты, 10-15% аминокислоты аргинина
обработке при температуре 70-90°С. Они обладают сочностью, приятным вкусом,
хотя и меньшей стойкостью при хранении (до 6 месяцев при температуре 6°С),
содержат меньше солей тяжелых металлов.
Пастеризованными консервами повышенной стойкости называются продукты,
подвергнутые двухкратной термической обработке при температуре 90°С. Они
отличаются высоким качеством, стойкостью при хранении (их можно хранить при
температуре 15°С в течение года). Более низкая температура хранения
консервов обеспечивает их лучшую сохранность
обработке при температуре 70-90°С. Они обладают сочностью, приятным вкусом,
хотя и меньшей стойкостью при хранении (до 6 месяцев при температуре 6°С),
содержат меньше солей тяжелых металлов.
http://www.vmc.lv/latviesu-val...
Vai te arī ir jāmēģina dalīt?
Kārtīgs mednieks un biedrs var būt arī ne Latvietis, kā arī ne visi Latvieši ir Kārtīgi mednieki un labi biedri!
Ieteiktu padomāt, bet katrs jau pats gudrs...
Personīgi es uzskatu ka arī mūsu kolēģi mednieki kuru dzimtā valoda ir krievu ir pelnījuši iespēju izteikt savas domas un pieredzi arī dzimtajā valodā. Šeit ir jāvalda koleģiālai atmosfērai, nevis valodas likumam. Runājot par tiko notikušo referendumu visi man zināmie Krievu mednieki ir, vai nu ignorējuši to, vai arī balsojuši par latviešu valodu, kā vienīgo valsts valodu. Privātās sarunās pat ir ļoti asi izteikušies par Lindermanu un citiem.... :D :D Daudzi no viņiem Forumu lasa, bet baidās piedalīties diskusijās jo tik labi nepārvalda latviešu valodas rakstību. Bet iesaistot viņus diskusijās mēs faktiski palīdzam viņiem labāk integrēties, dodam iespēju lasot Forumu labāk apgūt latviešu valodu. Un protams arī mūsu mentalitāti... :)))
P.S. Pats es starp citu runāju četrās valodās un man nekad nav ienācis prātā kādam bakstīt degunā ka viņš zin tikai vienu...