Šodien vārdadienu svin Vēsma, Fanija, rītdien - Mirta, Ziedīte
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Plānotā mācību gada pagarināšana

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 27 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 24.02.2012. 15:59

Slēpts
08.02.2012. 08:35
Man liekas ka tas Ķīlis ir dabūjis ar āmuru pa nepareizo vietu.Kapēc bērniem būtu jaatņem vasaras brīvlaiks.Diez vai ziemas brīvlaikā ir tik garas dienas kā vasarā.Pa ziemu knapi 6-8 stundas ir gaišs.Citi vasaras brīvlaikā kautkur piestrādā bet ziemā diez vai būs tāda iespēja.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2022-01-27 10:08
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Krimuldas pag.
Medību stāžs: no 1988g.
Aprīkojums: Iž27; Haenel Jaeger 10, 30-06; Meopta Meostar R1r 3-12x56
Suņi: KEL
Medību trofejas: 6
08.02.2012. 08:56
Žannai un Denisam.
Jā man ir bērni.
Vecākā meita jau studijas beigusi, dēls patreiz studē, mazākā peciņa nākamgad sāks iet skolā. Skumji, bet dēlam medības neinteresē. Bet runa nav par to. Gribētos, lai šis forums sglabā savu tematiku.
--------------------
Vasarā audzēju tomātus.
Trīs reizes tos tos nosmidzināju ar Bioefekta trihodermīnu, bet šie tik un tā nopuva.
Kāda pieredze citiem medniekiem trihodermīna lietošanā?
Un kādas domas par Bioefekta produkciju?
:) Nedusmošos ja neatbildēsiet. :)
Laimonis
Laimonis
Pēdējo reizi manīts 2024-10-21 13:32
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: ilgs
Aprīkojums: pamatīgs
Suņi: trīs
Medību trofejas: 1
08.02.2012. 08:59
Man baigi nepatīk ka bērnam vakarā jāpilda mājasdarbi. Ja vēl kāds sports vai pulciņš pēc skolas, pārnāk septiņos, noguris un vēl jāmācās. Paaicinu dēlu uz torni vakarā- šim jau baigi gribas, bet mājasdarbi.Tad jau labāk kādu mēnesi lai noņem no brīvlaika, ka tik vakari brīvi.
Mārcis
Mārcis
Pēdējo reizi manīts 2020-09-03 11:00
Atrašanās vieta: Ikšķile, Tirzas pagasts
Medību stāžs: No 2005 gada
Aprīkojums: " Ierindas mednieka darba zirgi"
Suņi: taxis
Medību trofejas: 25
08.02.2012. 11:10
Es gāju skolā sešas dienas nedēļā 13 gadus no vietas.No manis prasīja sekmes un iemācija būt atbildīgam par saviem darbiem. galvenokārt sliktajiem.Par nesekmīgām atzīmēm , labākajā gadījumā ,atstāja uz otru gadu ,parasti, atskaitīja no skolas.Brīvlaiks- vasarā 2 mēneši. Jo pamatskolā 1 mēnesi bija jāpadzied korī vai jāpastrādā kaut kādā minilotosā, vidusskolā obligātais vasaras plenērs ar skati ap jāņiem.Neko, izturēju un tik traki jau nemaz nebija, jo pavidu tam visam atlika laiks arī burāšanai.
Man ir divi bērni- dēls un meita. No malas vērojot viņiem brīvā laika ir nesalīdzināmi vairāk nekā man bija viņu vecumā un tūdaļ paskaidrošu kāpēc. No viņiem ,parastajā skolā, netiek prasīta nekāda atbildība. Izpildīji mājas darbu-labi, neizpildīji nu nekas, izpildīsi rīt (varbūt).Bērnam taču nedrīkst neko uzspiest!:) Es neko nesaku par speciālajām skolām, kaut gan arī tur izglītības un profesionālās kvalitātes latiņas augstums ir stipri krities ,manuprāt, tieši šī iemesla dēļ. Uzskatu ,ka brīvlaika samazināšana vai pagarināšana nekādas būtiskas pārmaiņas nedos, kamēr netiks kaut kas kardināli izmainīts visā izglītības sistēmā.
P.S.
"Nauda seko skolēnam." Murgs kaut kāds.
Slēpts
08.02.2012. 11:55
Mūsdienu izglītības sistēma ir pilnīgā pēcpusē..
Izskatās , ka pie varas ir tie, kas vispār paši nav mācījušies, un pie varas ir cilvēktiesību aizstāvji, kas jau skolniekiem iemāca, ka viņiem ir tiesības un pilnīgi aizmirst mācīt pienākumus.
Ari es esmu mācījies 12 gadus sešas dienas nedēļā, papildus bija pulciņi un visu paspēju.
Tagad skatos uz bērniem un brīnos- skolā velk aiz ausīm uz nākamo klasi- to gan laikam šogad atcēla.
Arī augstskolā ir pilnīgs murgs- dažu labu semestri jāmācās tikai 2/3 dienas nedēļā!!!!
Pa lielam - esmu par mācību laika pagarināšanu- jo praktiski - skolotājiem jau to mēnesi algu maksājam:)
Mārcis
Mārcis
Pēdējo reizi manīts 2023-03-27 11:21
Mednieku organizācija: Brakani
Atrašanās vieta: Auces novads
Medību stāžs: 7 dzinējs, 10 mednieks
Aprīkojums: Beļģis, Vācietis
Suņi: Poga
Medību trofejas: 1
08.02.2012. 12:17
Skolotājiem maksājam nevis mēnesi, bet visus 3 brīvlaika mēnešus.
Principā jau ir tā, ka jo vairāk darbi, jo vairāk arī paspējam. Kad gāju skolā biju pret, bet tagad laikam jau balsotu par pagarināšanu.
Indulis
Indulis
Pēdējo reizi manīts 2019-02-15 13:39
Lietotāja statuss: Lietotājs
08.02.2012. 14:33
Mācības nevar traucēt skolniekam nodarboties ar medībām. Vasarā dienas garas, medības notiek rītos un vakaros. Esmu ar abām rokām par pagarināšanu. Vienkārši tā iemesla dēļ, lai neklaiņo apkārt bez uzraudzības. Tūlīt sākas nelietības. Trako pāri pusnaktij, guļ pāri pusdienai. Gaidi septembri, kad tas trādirīdi pa naktīm beigsies.
Ainars
Ainars
Pēdējo reizi manīts 2017-02-08 18:50
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: LV-NL
Medību stāžs: no 1997. gada
Aprīkojums: Ir
Suņi: bigls
Medību trofejas: 11
08.02.2012. 15:16
Man baigi nepatīk ka bērnam vakarā jāpilda mājasdarbi. Ja vēl kāds sports vai pulciņš pēc skolas, pārnāk septiņos, noguris un vēl jāmācās. Paaicinu dēlu uz torni vakarā- šim jau baigi gribas, bet mājasdarbi.Tad jau labāk kādu mēnesi lai noņem no brīvlaika, ka tik vakari brīvi.
Pilnīgi piekritu Laimoņa Jukša rakstītajam.Padomājiet ko pilsētā pusaudži var darīt vasara.Ja vecāki nav noorganizējuši kādus pulciņus (vasaras nometnes). Ja nav kur vasara uz laukiem aizbraukt. Nāk prāta visādas muļķības.Labāk lai bērni iet uz skolu,tur viņi ir kaut daļēji pieskatīti un mācību slodze gada griezuma nedaudz izlīdzinās. Trīs mēnešu vasaras brīvlaiks tas ir padomju laika atliekas.Mūsdienu situācijai nepiemērots.
Raimonds
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2024-03-29 20:31
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
08.02.2012. 15:35
Nu jā... tēma labā un attiecīgi atbildes, salīdzinoši mūsdienu situācijai, velns neatceros, ka man vecāki būtu pulciņus organižējuši un kā šodien, no mājas uz zāli ar limuzīnu pavadījuši, bet kaut kā jau izaugu, tagad citi laiki.
Padomāju un pilnīgi neredzu nekādu jēgu kaut ko pagarināt, ja negribēs tāpat neko neapgūs slūpējot tos solus, mēnesi šurpu, menesi turpu, vienkārši apzinīgākajiem sačikās vasaru, nu ne jau viss arī tajos padomju laikos bija sūdīgs, lai tagad tikai mainīšanas pec mainītu. Es PRET pagarinājumu!
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
08.02.2012. 18:34
Nu nezsinu... es mācījos 11 gadus (nevienu klasi 2 gadus nenosēdēju ;) ) un Padomjlaiku zināšanas nav pat tuvu salīdzināmas ar tām krikatām, ko gūst šodienas skolā.
Man ir 2 bērni, meita mācās augstskolā, puikam 13 gadi. Man savus bērnus ir kur likt. Ir jau tāda vecāku kategorija, kas labprāt aizsūtītu savus bērnus uz skolu 12 mēnešus vispār bez brīvdienām, jo viņiem, redziet, nav SAVUS BĒRNUS kur likt! Par to gan vajadzēja padomāt pirms bērnu taisīšanas ;)
Man bērni vasarā gan atpūšas, gan strādā, dzīvoju laukos, tāpēc darba netrūkst. Nosēdēs vēl mēnesi skolas solā bez jēgas.