Rottweil 70mm. čaulītē lādē brenoku ar pulveri,kas dod spiedienu max.1050bar 12 un 16 kalibram un sauc to par
Magnumu vai Classic Magnumu.Tas ir mans eksperiments .Caur čoku var dabūt cauri ne tikai brenoku,bet arī citas
lodes,cik tas veselīgi ierocim un droši šāvējam ir ļoti smags jautājums.
Slēpts
17.02.2012. 18:53
Andri a zini,ka eksperiments viena bridi var beigties diezgan nepatikami pasa veselibai?
Aplūkojot misiņa "spolītes" tipa lodi ar svina apvalku, rodas jautājums, kā to svina riņķi dabūt virsū?
Varianti bija divi. Pirmais, taisīja speciālu formiņu, kurā ielika izvirpoto lodi un tad ielēja svina gredzenus. Otrais, kad lodi nostiprināja virpā un griežņa vietā izmantojot ritenīti (ar kuru parasti metālam iespieda pretslīdēšanas rievojumu), lodes gropē līdz vajadzīgajam izmēram ievalcēja svina stiepli, jeb izlietu svina gredzenu.
Mēģināšu pievienot attēlu, no lodes autora Rolanda Gilberta Auguste Blondeau iesnieguma patenta saņemšanai uz viņa izgudroto lodi. Kuru tā arī visur sauc par Blondeau, jeb kā mēs parasti sakam, Blondo lodi. Tur diezgan labi var redzēt, kā svina jostiņas bija autora izpildījumā. Ejot cauri stobram un arī caur čoku. Cerams,ka attēls nebūs par lielu.
Magnumu vai Classic Magnumu.Tas ir mans eksperiments .Caur čoku var dabūt cauri ne tikai brenoku,bet arī citas
lodes,cik tas veselīgi ierocim un droši šāvējam ir ļoti smags jautājums.
Varianti bija divi. Pirmais, taisīja speciālu formiņu, kurā ielika izvirpoto lodi un tad ielēja svina gredzenus. Otrais, kad lodi nostiprināja virpā un griežņa vietā izmantojot ritenīti (ar kuru parasti metālam iespieda pretslīdēšanas rievojumu), lodes gropē līdz vajadzīgajam izmēram ievalcēja svina stiepli, jeb izlietu svina gredzenu.