Šodien vārdadienu svin Maija, Paija, rītdien - Milda, Karmena, Manfreds
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Latvijas Mednieku Kinoloģiskā Apvienība 2012.

Ar medībām saistītās tēmasMedību suņi

Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
16.02.2012. 08:32
Aigar! Tu TIEŠĀM biji cerējis, ka Klučnieces k-dze iztulkos un pieskaņos krievu normatīvus? Neceri! VK nav medniece un nenodarbojas ar laiku audzēšanu un apmācību! Un ir tikai loģiski, ka viņa neķērās pie tā darba, kurā nav kompetenta! Ja Tu pie viņas aizgāji un pateici, ka nav pieņemami tas un tas, un viņa Tev pateica OK, ko tad Tu vēl no viņas gribēji? NEVIENS Tavā vietā to nedarīs un to arī nav nevienam jādara! Paši tulkojiet, paši izstrādājiet, nav jau nevienam tāds vecums, ka visu jāprasa, lai mamma izdara, pieauguši veči, JOHAIDĪ!!! Nu iedomājies, ja es būtu VK vietā, un pie manis atnāk kāds un saka, ka esošie normatīvi kādai šķirnei nekam neder, bet man šī šķirne nav un es visai miglaini stādos priekšā, kā ar šo šķirni tiek medīts, es, piemēram, no putnu suņiem vispār neko nejēdzu, tik daudz vien, ka fazāns ir jāpointē, bet vārna nē :))) Kā Tu domā, ko es atbildētu? Droši vien, ka to pašu, ko atbildēja VK: OK, dariet! Tu gribi, lai LKF un VK PERSONĪGI izstrādā normatīvus par laikām, lai Tu pēc tam atkal varētu pateikt, ka visi ir muļķi? Ņih***ja! Pašiem vien būs jāizstrādā (vai jāpieskaņo esošie mūsu apstākļiem), un, ja paši nevarat izstrādāt, tad tas nozīmē, ka pašiem to nevajag! Kāpēcciti šķirņu klubi var izstrādāt normatīvus savām šķirnēm, vienīgi laikas un dz.suņi nevar?
Atvaino, esmu beidzot uzvilkusies :(
Normunds
Normunds
Pēdējo reizi manīts 2013-09-26 15:26
Lietotāja statuss: Lietotājs
16.02.2012. 08:40
Aigar redz par medību suņu vērtēšanu medībās kad kinologs izvērtē kinologam suni tas nekas slikts nav, Bet ja ar to suni praktiskajās medībās iegūst 1.pakāpes darba diplomu un atbraucot uz darba pārbaudi suns nevar pat iegūt 3.pakāpes darba diplomu,tad tas patiešām nav smuki.Vai tev pašam nekad A.Veļicko nav vērtējis suņus medībās,pēc metodikas Andris Aigaram.
Juris
Pēdējo reizi manīts 2013-04-11 08:35
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mežā. Jau ceturto gadu desmitu.
Medību stāžs: 18
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
16.02.2012. 09:10
kad kinologs izvērtē kinologam suni tas nekas slikts nav

Ta jau nebūs nekas slikts, ja kinologs novērtēs arī pats savu suni? :D
Juris
16.02.2012. 09:12
Esmu redzējusi DJT ...

Es esmu redzējis arī MTZ, TDT, UTT. :D Bet no tā vien "neuzvelkos". :D
Normunds
Normunds
Pēdējo reizi manīts 2013-09-26 15:26
16.02.2012. 09:14
Juri sanāk tā ja es pazīstu visus kinologus tad man jābrauc ar visiem suņiem uz citu valsti lai tos izvērtētu.Šeit jautājums ir par eksperta godīgumu.
Juris
16.02.2012. 09:27
Šeit jautājums ir par eksperta godīgumu.

Normund - vot tut u meņa karta i pošla ... :):):)
Ja nopietni, tad daļēji Tev taisnība - Latvija maza, ekspertu tikvien ir kā trīs un būtu dīvaini, ja tie savā starpā nebūtu draugi vai ienaidnieki. Tieši tāpēc, lai vērtējumi būtu objektīvāki, ir nepieciešams lielāks skaits profesionāļu.
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2022-04-20 15:52
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
16.02.2012. 10:05
Normund-Andris protams vērtē, takš medījam kopā.Vērtēja Retu,vērtēja Reksi VĒRTĒJUMI NEATŠĶĪRĀS no citu ekspertu vērtējumiem aplokos.Vērtējumi tapa vairāku medību sezonu laikā.Tas pats arī ar Matrošku, Rasu,kmēr nav skaidrības par visām pozīcijām-nekāda vērtējuma.Matroškai 2 pakāpes darba vērtējums aplokā ar meža cuku otrs suns ko liku kopā ļoti spēcīgs(LATMA kauss ANDRIS i tūmā nebija),praktiskās medībās šogad ar pusotru gadus jauno meitu "arpus masta"pasākumos noturēti 30kg ruksis(kaltenē),60kg(valgunde),120 kg(kaltene)visi krituši no manis raidītiem šāvieniem...bet tikai 3 pakāpes darba diplomi,vismaz manā skatījumā.
Tu takš saproti,ka es runāju par medību suņu darba vērtēšanu tikai uz papīra...nu nevr lielāko ties vienās medības izvērtēt medību suņa darbu.
Žanna-uz papīra LKF vadība saskaņos da jebko....bet visām tām metodikām vel vajag ekspertu sagatavošanas programmas,un galvenais kopetentu ekspertu atestacijas komisiju.Papēti kada ir LKF vadības kompetence medību lietās...
Māris
Pēdējo reizi manīts 2013-04-29 10:43
Medību stāžs: 11
Aprīkojums: Bise
Suņi: Laikas
16.02.2012. 10:06
jā... medībās I vai II pakāpe pa briedi, super kā to var dabūt gatavu, pa alni vel ticētu par II pakāpi,bet dārzā III nevar nostrādāt pa cūku :( skumji!!!
Vot viens teica un citi, ka mežā jaunie suņi super strādā, bet aplokā, nevar tapēc jau nav to rezultātu ko publicēt. Es gribu zināt kuri tad ir tie labie medību suņi, kas dod labus strādājošu pēcnācējus! bet ar šo info neviens negrib padalīties publiksi!
LMKA ar vel nav uztaisījuši savu mājas lapu, skumji. medībusuni.lv ir Aigaram, bet ar info tur ļoti maz! Kapēc Aigar savus suņus tur nereklamē, par savu suņu pēcnācējiem palielies!
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2022-04-20 15:52
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
16.02.2012. 10:24
www.medibusuni.lv ,ir un paliks tikai informatīva nevis kaut ko īpašu reklamējuša.
Jaunie suņi ar aploku jāiepazīstina, manā skatījumā vismz trīs reizes vajadzētu palaist iekša,pirms ved uz darba pārbaudi.
Latvijas dz. var nopelnit 1 pakāpes darba dipomu ar briedi pr.medībās,un aplokā netrādāt ar meža cūku...tādu suņu ir daudz.Laikai ar briedi ļoti,ļoti grūti...JA PĒC IZCESMES VALSTS IZSTRĀDĀTIEM STANDARTIEM...ja pēc sava kluba izstrādātiem standartiem laikam jau var.
Māris
Pēdējo reizi manīts 2013-04-29 10:43
Medību stāžs: 11
Aprīkojums: Bise
Suņi: Laikas
16.02.2012. 10:37
tad medibusuni.lv lai informē mūs visus ar vien vairāk, problēma jau tur ka nav ar ko :(