Tēmas nosaukums - Ko jūs domajiet par aizliegumu medīt dižmedījumus ar renkuļiem??
Informācija
Šajā diskusijā piedalās 46 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 09.02.2012. 14:08Līdzīgās tēmas
Slēpts
05.02.2012. 10:29
lasot te visu secinu, ka renkiem slikto sarūpējuši paši mednieki - šauj pārāk tālu, šauj caur krūmiem, šauj pofigā ar visiem suņiem un nepārbauda munīciju uz papīru. Tas pats jau uz karabīni arī attiecas, vienu gadu dzinējmedībās alnim tika no pakaļas izvilkta varētu būt 30 kalbra lode iekapsulējusies, līdz kaulam nebija tikusi. Droši ka bliezts varen tālu, tad ko dažu umņiku dēļ arī karabīnes noņemt no medībām. Un kurnu vēl tas trakais rikošets kā te kaimiņzemē bija ievērojuši, karabīnes lode rikošetē pat no svaiga sniega un varen tālu aizlido

Māris
Pēdējo reizi manīts 2023-05-30 10:08
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
05.02.2012. 09:45
Lūšus,bebrus,lapsu(ja nevajag ādu),nav nekādu problēmu-ar renkuļiem.Un man arī pie kājas visi renkuļi,jo kopš atdevu abus gludos saviem dēliem,pats uz medībām eju tikai ar 30-06.Starp citu,mūsu kolektīvā dižmedījumu drīkst šaut tikai ar lodēm.

Andris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-25 09:57
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
05.02.2012. 09:29
Edmund! Nu tavs teksts par suni ka lielgabalu galu bija nekaunibas kalngals! Uz vienas mednieku linijas ar tevi pilnigi noteikti negribetu stavet!

Janis
Pēdējo reizi manīts 2023-08-01 13:22
Lietotāja statuss: Lietotājs
Mednieku organizācija: Pie Mednieku ugunskura
Atrašanās vieta: Salaspils
Aprīkojums: Tikka M695 30/06, Toz 34 E
Suņi: Dvorterjers, spalvainos ņem!
Medību trofejas: 11
05.02.2012. 09:17
Sivēnus, vilkus, lūšus, bebrus, neredzu iemeslu kapec lai nešautu ar renkuļiem, bukus gan varētu atkal medit tikai ar lodi... Tie kas tur visu laiku runaa tikai par suņiem laikam nesaprot, ka ne jau katram ruksim ir suns pie pakaļas ir pārredzamas vietas utt.... Kā jau kautkas teica lielākā daļa kas lieto renkuļus tos liek tikai vienā stobrā, un problēmas sākas tikai tad kad netiek ievērota distance! Tas kas teica ka 9 mm nāk kantaini ārā, visticamāk ka tā arī ir jo viņi čaulītē ir samesti pamīšus kaut gan pareizi lādējot viņiem jāstāv vienam virs otra...! Ja kādsman sāks gruzīt varu pateikt uzreiz ka man pie kājas visi renkuļi jo mediju ar 30/06.

Māris
Pēdējo reizi manīts 2023-05-30 10:08
05.02.2012. 09:04
Edmund! Visu laiku lasīju komentārus un nelīdu iekšā ar savējiem,jo vismaz 90% no viņiem ir mednieku vai arī dzinēju rakstīti bet nu patreiz Tu mani sāc tracināt. Man arī gribētos pajautāt:"Cik dzinējmedībās Tu esi piedalījies un vai Tev ir bijusi darīšana ar medību suņiem?" Pēdējais negadījums mūsu pusē pierāda,ka pat no lodes atdalījusies šķemba var nogalināt suni,nemaz nerunājot par renkuļiem.Neviens jau nav pret renkuļiem, tikai jāsaprot kurās medību situācijās viņus pielietot.

Uldis
Pēdējo reizi manīts 2024-08-17 14:54
Atrašanās vieta: www.logitev.lv
Medību stāžs: 1993 g.
Aprīkojums: Medībām Latvijā pietiek
Suņi: Hanoveras dzinējs Klifs
Medību trofejas: 13
05.02.2012. 06:57
Edmund pastāsti cik reizes esi bijis dzinējmedībās un kādi negadījumi ir sanākuši dēļ suņiem. Savādāk izskatās, ka es runāju pa meitu, bet Tu par kaimiņieni.

Edmunds
Pēdējo reizi manīts 2023-09-14 14:07
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
05.02.2012. 00:29
Uldi. ja Tevi intresē, tad kaut vai šiten http://ekodalderi.lv/medibu-su... var savu čomaku uzdresēt. Cik saprotu pasākums nav par sviestmaizi. Bet kur ir teikts, ka medības ir pa lēto. Bet tad vismaz sirdsapziņa būs tīra. Un potenciālajiem Tava sunīša šāvējiem būs nopietni jāpiedomā par šāviena cenu...
Osvalds
Pēdējo reizi manīts 2023-09-28 21:17
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: jelgavas. raj.
Medību stāžs: 8
Aprīkojums: Biistams
Suņi: krievu eiropas laika
Medību trofejas: 3
04.02.2012. 23:13
Tādi ir, nu ļoti daudz :(
Slēpts
04.02.2012. 23:07
Es dzinējmedībās un mums nu jau arī 90% apmēram liek tikai lodes.Renkuļus ieliek vienā stobrā pa retam-kad zāle vel nav galīgi sakritusi un ir iespēja uz kādu rudo.Runājot par suņiem-lasot saprotu ka ir te pāris mednieki kuri no drošības(šoreiz dēļ suņiem)maz ko sajēdz.Pirmkārt jau tā doma vien ka nav jau mans suns un bāž tos renkuļus stobrā.Par tiem kas māk noturēt pirkstu un nenospiest ja suns tuvumā-apsveicami.Bet cik ir tādi kas to nemāk izdarīt?

Uldis
Pēdējo reizi manīts 2024-08-17 14:54
Atrašanās vieta: www.logitev.lv
Medību stāžs: 1993 g.
Aprīkojums: Medībām Latvijā pietiek
Suņi: Hanoveras dzinējs Klifs
Medību trofejas: 13
04.02.2012. 22:27
Kāds tad ir dresēts suns un kur tad tādus kursus var iziet. Vai ar tik māki gudri pa pogām spaidīt?