IuSLL:
44) vītņstobra šaujamierocis — šaujamierocis, kuram stobra urbumā visā tā garumā izveidotas spirālveida gropes, kas izraisa lodes rotāciju, izņemot šaujamieročus, kuri paredzēti šaušanai ar gludstobra šaujamieroču munīciju un Latvijā klasificēti kā gludstobra šaujamieroči.
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
28.12.2011. 15:49
Kā paradoksa stobra lietotājs varu teikt tikai to labāko - tas stobrs ir tā vērts. Tik munīcija jālieto tāda, kam vai nu plastmasas gredzeni apkārt vai ietilpinātu plastmasas konteinerā, citādi var prātā nobīdīties svinu no vītnēm tīrot ārā. :) Bet netīra vītne nestrādā.
Kungi, es jau 6-o sezonu izmantoju šādu ieroci 12kal. dzinēju medībām. Varu teikt tikai to labāko! Pirku no Dundura, un tiešām esmu ļoti apmierināts. Pie tam tiešām LV teritorijā viņš tiek tirgots kā gludstobra ierocis ar kategoriju D un vītne ir visā stobra garumā.
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
30.12.2011. 10:22
Precizitāte un jauda atkarīga no munīcijas. Ar Brenneke Rubin Sabot Slug ir izdevies desmit šāvienus salikt 10cm aplī 100metros (ar parastu vaļējo tēmekli). Monolītus laist caur paradoksu vēl neesmu mēģinājis. Jaudas pietiek atliektiem galiem, tik jāiemanās noteikt apsteigumu skrejošam, jo lode lido ievērojami lēnāk kā spicajam.
Neticami, Jaunā gada brīnums - Džonis pateica, ka man taisnība! :D Paldies! :)
Es zinu daudzus gadījumus, kad šāva uz 60-80m. Parasti tas beidzās ar sašautu, bet nenomedītu dzīvnieku!
44) vītņstobra šaujamierocis — šaujamierocis, kuram stobra urbumā visā tā garumā izveidotas spirālveida gropes, kas izraisa lodes rotāciju, izņemot šaujamieročus, kuri paredzēti šaušanai ar gludstobra šaujamieroču munīciju un Latvijā klasificēti kā gludstobra šaujamieroči.
Es zinu daudzus gadījumus, kad šāva uz 60-80m. Parasti tas beidzās ar sašautu, bet nenomedītu dzīvnieku!