Tipiska reakcija no Accutriger nelietotāja :) Nav tur divdaļīgs nospiediens, ir ļoti īss un viegls, turklāt - regulējama spēka nospiediens. Un Savage nav tikai Axis, man piemēram ir 14 Euro Classic, kur vienīgā plastmasa ir aptveres patronu padeves plauktiņš. Par vecajiem Savage, bez Accutriger, neko nezinu, tādus sen vairs neražo, laikam vienīgi Zommer var kādu izrakt, no 2005 gada. Protams, ja paskatās uz CZ sprūda mehānismu, tad salīdzinājumā ar Savage tas ir motorzāģis pret cirvi :) Tiesa, no visām CZ iespējām esmu minimāli pagrozījis šnelleri, viss cits stāv kā no rūpnīcas nācis. Laikā kad pirku savu CZ nekādi A-bolt, Mauser M18 un citi budžeta gala ieroči LV tirgū vienkārši nebija, Axis bez Accutriger man nepatika, Howa (ko ar ir vērts apskatīt!) salīdzinot ar CZ likās puspabeigta, Hubertā Mossbergi bija beigušies un nezin kad solīja ievest. Protams, CZ 550 un Savage 14 nav viegli ieroči, pilnā komplektācijā ar klusinātāju svars ir 5 kg, bet toties nekas negrab kā plastmasai.
Man arī ir 2 Savage karabīnes. Axis un Model 10. Par to cenu medībām pietiek pilnībā. Precizitāte ļoti laba abām. Axis vajadzēja mēlītes nospiedienu uzlabot, bet Model 10 ir regulējams Accutrigger. Axis pirku pirms 10 gadiem, tad budžeta klasē nebija daudz variantu. Tagad, ja pirktu tad Mauser no budžeta klases. Bet tā kā esmu pieradis un apmierināts ar saviem Savage, tad kamēr šauj un var trāpīt, mainīt neko neplānoju.
No manas puses būtiskākais iebildums pret Savage Axis ir plastmasas laide bez alumīnija bloka. Kad gribēsies šaut precīzi (krietni precīzāk kā medības ir nepieciešams) to jutīs. Beigsies ar nomainītu laidi vai visu plinti.
Ir tāds modelis kā AXIS II PRECISION. Cena Eiropā ap 1200 Euro. Vai šāda izpildījuma Eiropas brenda ražojumu var dabūt par 1200 Euro???
Varbūt tā paša iemesla dēļ neražo audi 100cc, jo sanāk pārāk ilgmūžīgi..:))
Slēpts
16.03.2021. 21:34
Varbūt tāpēc ka stobrs izdeg vienādi ātri. Bet tik štruntīgs klimats kā mums gan nav visiem. Bija Savage Weather Warrior sērija, kāreiz ņerža + polimērs. Cik zinu, no Somijas var pasūtīt kādu vajag, no aizjūras gan nē, laikam ar pāris ieroču partiju tur neviens nečakarējas, un mūsu tirgoņi nojauš ka daudzi negribēs piemaksāt par ņeržu.
Ir tāds modelis kā AXIS II PRECISION. Cena Eiropā ap 1200 Euro. Vai šāda izpildījuma Eiropas brenda ražojumu var dabūt par 1200 Euro???
Laides gan Mauzeram, gan Savage nāk no viena ražotāja - MDT.
Melnos nepirkšu ne pa kam.
Tā ir diena pret nakti.