Viena lieta man ļoti patika attāluma noteikšana. Jūs rakstiet ja ir noteikts attālums tad var trāpīt 25m distancē 5 cm diametrā. Bet kā jūs dabā medību laikā vēlaties noteikt to attālumu???? Tad no sākuma būs lāzera tālmērs, pēc tam tikai loks, savādāk tiešām būs kā tajās bildēs :( un tad sanāk ka dzīvnieks nedaudz pārgāja uz priekšu atkal mērīsi attālumu, bet kuram nervi neizturēs un izšaus, atkal bēda, pīrsings garantēts :(
Ja tomēr pieņems likumu par loku medībām, tad kā jau minēja kolēģi jābūt augstākā pilotāža loku šaušanā, nevis kaut kāds tur ļjubiteļjs paņems loku un tagad re lielais Robins Huds :(
Es tomēr gan lokus un arbaletus pamestu tikai sportam, bet medībām gan nē!
Jāni Rebli, šis jau visus forumus izmalis! Ja nemaldos, čalim dēls sagrozīja optiku (vai izbeidzās)... Bet nu šitas pats var būt jebkām, arī profesionālajiem mūsdienu kompaundlokiem, kuriem ir tēmēkļi!
Man arī pa buku tā ir bijis, kad bija lētā optika, kura nobira, vienkārši!
Mednieku organizācija: uz 8 nevar salasīties nekad
Atrašanās vieta: dīvāns, dators
Medību stāžs: arvien lielāks
Aprīkojums: ir
Suņi: vakcinēti
19.01.2012. 21:18
Uģi piekrītu diagnoze man nav tā labākā,bet tomēr nesaprotu kā Tu ar bultu taisies dabūt tam lopiņam caurumu tādu,ka atslēdznieks roku var iebāzt.Vai tiešām lokā bultas vietā cirvi lādēsi? Un vēl jautājums -daudzus neapzinīgus ugunsrorētājus izdod kā arī disciplinē šāviena troksnis, kā ir ar lociniekiem vai taisaties vadāt līdzi uz medībām katoļu mācītāju?
Jāni J. ieliku yutuba klipiņu, sākumā gan nedaudz jāpaciešas ar angļu rakstiem, bet pēctam ir daži testu rezultāti.
/>
Par otro jautājumu varu tikai teikt to, ka esmu gatavs atbildēt tikai par sevi, tāpat kā ejot medībās ar ugunstobru. Un ja būtu ar loku nomedīt zvēru vieglāk kā ar bisi vai karabīni, tad maliķi to darītu jau sen. Nezinu, neesmu dzirdējis, ka kāds zvērs Latvijā būtu atrasts ar bultu ribās vai vēl ļaunāk degunā.
Mednieku organizācija: uz 8 nevar salasīties nekad
Atrašanās vieta: dīvāns, dators
Medību stāžs: arvien lielāks
Aprīkojums: ir
Suņi: vakcinēti
19.01.2012. 23:20
Tur jau tas suns aprakts ,ka tas maliķis kurš gaļu gādā iztikai jau darbojas ja ne ar loku tad ar arbaletu un šauj ne sliktāk par sporta meistaru a vot cīpari sāksies kad uz mežu sāks ar lokiem braukt tādi kā viens otrs Jelgavā.Un jums to vajag?
Slēpts
20.01.2012. 11:49
Cik var ņemties... manuprāt viss ļoti labi noregulēsies pats no sevis:
1. Nu nav tas loku pasākums nemaz tik lēts, lai visi bariem mestos pāriet loka mednieku kategorijā!
2. Pat ja visi ''biezie'' pārmetīsies loceniekos (pieņemu tomēr, ka tādu nebūs mazums), tad domāju, ka nokārtot eksāmenu, lai tu tiktu vispār pielaists medībām ar loku, būs 10x grūtāk kā nokārtot šaušanas eksāmenu ar bisi vai karabīni! Vai zinat daudz cilvēkus, kuri nav tikuši medniekos, jo nenolika šaušanas eksāmenu??? Nenolika ar pirmo reizi, tulīt liek otro... ja labi sarunā - arī 3. reizi ... un nekas ka no pieciem šāvieniem divi pa zemi un viens pa betona sienu ...
3. Visiem tiem kas pret - nu ar ko personīgi Jums traucēs loka mednieki - Jūs taču neļausiet viņiem medīt Jūsu teritorijās, tātad tur neviens pirsingots buks nestaigās! Bet ja staigās - tātad maliķa nedarbs!
Man vairāk interesants škiet retorisks jautājums - gadijumā ja/kad izveidosies kāds loka mednieku kolektīvs ar savām medību platībām - vai viņi reāli ir spējīgi veikt kādu medījamo dzīvnieku populācijas apsaimniekošanu - vai viņi būs spējīgi būtiski samazināt kādu pārlieku savairojušos dzīvnieku populāciju? Tās pašas cūkas, lapsas... ar bebriem varbūt nedaudz vienkāršāk! Jo īpaši cūkas... tas tomēr ir pasākums gaides medībām! Mēs te ar savu karabīnīti varam bliezt arī pa ruksi, kurš iznācis 100 - 150 m no sēdvietas! Bet vai tas ruksis pienāks tam loceniekam uz tiem 25m, kurš, cik noprotu, ir gandrīz max drošais šaušanas attālums? Man jau škiet ka mūsu rukš ir diezgan tramīgi, un ja kāds sāks 25m attālumā mahāties ar rokām uzvelkot loku... nu nezinu gan!
Slēpts
20.01.2012. 15:13
(Bilde piektdienai)Kāda paziņas vec-vectēvs varēja šādi:
Vēl viens mednieku lodes upuris : ''Nelaimes gadījums medībās Ludzas pusē''
Un tādi Latvijā ir katru gadu, un bieži vien beidzas arī bēdīgāk... nu ko - aizliegsim medības????
No cilvēku idiotisma neviens nav pasargāts!
Ja tomēr pieņems likumu par loku medībām, tad kā jau minēja kolēģi jābūt augstākā pilotāža loku šaušanā, nevis kaut kāds tur ļjubiteļjs paņems loku un tagad re lielais Robins Huds :(
Es tomēr gan lokus un arbaletus pamestu tikai sportam, bet medībām gan nē!
Man arī pa buku tā ir bijis, kad bija lētā optika, kura nobira, vienkārši!
1. Nu nav tas loku pasākums nemaz tik lēts, lai visi bariem mestos pāriet loka mednieku kategorijā!
2. Pat ja visi ''biezie'' pārmetīsies loceniekos (pieņemu tomēr, ka tādu nebūs mazums), tad domāju, ka nokārtot eksāmenu, lai tu tiktu vispār pielaists medībām ar loku, būs 10x grūtāk kā nokārtot šaušanas eksāmenu ar bisi vai karabīni! Vai zinat daudz cilvēkus, kuri nav tikuši medniekos, jo nenolika šaušanas eksāmenu??? Nenolika ar pirmo reizi, tulīt liek otro... ja labi sarunā - arī 3. reizi ... un nekas ka no pieciem šāvieniem divi pa zemi un viens pa betona sienu ...
3. Visiem tiem kas pret - nu ar ko personīgi Jums traucēs loka mednieki - Jūs taču neļausiet viņiem medīt Jūsu teritorijās, tātad tur neviens pirsingots buks nestaigās! Bet ja staigās - tātad maliķa nedarbs!
Man vairāk interesants škiet retorisks jautājums - gadijumā ja/kad izveidosies kāds loka mednieku kolektīvs ar savām medību platībām - vai viņi reāli ir spējīgi veikt kādu medījamo dzīvnieku populācijas apsaimniekošanu - vai viņi būs spējīgi būtiski samazināt kādu pārlieku savairojušos dzīvnieku populāciju? Tās pašas cūkas, lapsas... ar bebriem varbūt nedaudz vienkāršāk! Jo īpaši cūkas... tas tomēr ir pasākums gaides medībām! Mēs te ar savu karabīnīti varam bliezt arī pa ruksi, kurš iznācis 100 - 150 m no sēdvietas! Bet vai tas ruksis pienāks tam loceniekam uz tiem 25m, kurš, cik noprotu, ir gandrīz max drošais šaušanas attālums? Man jau škiet ka mūsu rukš ir diezgan tramīgi, un ja kāds sāks 25m attālumā mahāties ar rokām uzvelkot loku... nu nezinu gan!
Un tādi Latvijā ir katru gadu, un bieži vien beidzas arī bēdīgāk... nu ko - aizliegsim medības????
No cilvēku idiotisma neviens nav pasargāts!