Šodien vārdadienu svin Mirta, Ziedīte, rītdien - Marģers, Anastasija
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Pie ka noved Loku medības

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 31 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 12.04.2013. 20:29

Uģis
Uģis
Pēdējo reizi manīts 2023-07-18 12:57
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Mežā
Medību stāžs: Pietiekami
Aprīkojums: Ir
Suņi: Patīk
03.12.2011. 21:30
Loki būs - par to vien liecina fakts, ka džentelmeņi, kuri piedalās Medību Likuma grozīšanā loku medības veiksmīgi aizstāv - tā teikt grib sev jaunu un modernu medību paveidu t.sk. jaunas spēļmantiņas...
Jāpiekrīt arī tam, ka nav jau atšķirība kā to zvēru nomaitā - rezultāts ir viens...
Ā jā un Andrej - paši jau vien piecūkojat tos kuiļus ar skrotīm un pilnapvalka lodēm, kuras nav paredzētas medībām utt. Atceries, kas ir likumā rakstīts un viss tas ko Tu minēji ir pretlikumīgi - tātad, ja izvērtē faktu, ka dzīvnieks ar šaujamieroci tiek medīts likumīgi, tavi briesmu stāsti automātiski izzūd... Saproti!
P.S. Katrās medībās bļin... Un pilns ar svinu... Te pat zirgan jāsmejās!!!
Arguts
Arguts
Pēdējo reizi manīts 2023-12-14 09:26
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: ikšķile
Medību stāžs: 2009.G.
Suņi: tikai spēļu.
04.12.2011. 10:20
es personīgi nešauju ar pilnapvalka lodēm.izņemot ja tas ir gludais kur šauju ar virpotām lodēm.
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-25 09:57
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
04.12.2011. 10:44
Loki būs - par to vien liecina fakts, ka džentelmeņi, kuri piedalās Medību Likuma grozīšanā loku medības veiksmīgi aizstāv - tā teikt grib sev jaunu un modernu medību paveidu t.sk. jaunas spēļmantiņas...
No visiem džentalmeņiem kas darba grupā kaut reizi ir parādijušies tikai divi man ir zināmi kā loka šaušanas entuziasti. Kas attiecas uz mani tad es droši vien nekad nedošos ar loku medībās, bet es arī neredzu loģisku un pamatotu iemeslu šādas medības aizliegt ja viņās tiek ievērots kopums priekšnosacījumu:
1. Medību tiesību lietotājam ir jāpiekrīt šādu medību rīkošanai savā teritorijā
3. Medījamie dzīvnieki tiek ierobežoti ar max stirnu
4. Medībās tiek izmantotas tikai un vienīgi marķētas bultas (attiecīgi nemarķētu bultu klātbūtne pie mednieka medību laikā tiek traktēta kā malumedības)
5. Medniekam jānodrošina asinspēdu suņa klātbūtne nepieciešamības gadījumā
6. Loka medniekam jāiziet atsevišķi apmācības kursi un jāiegūst loka mednieka apliecība, kas izslēdz situāciju ka jebkurš nopērk loku un ar savu esošo mednieka apliecību metās uz krūmiem izmēģināt roku!!!!
Ja visi šie priekšnoteikumi būs izpildīti tad prognozēju ka loku mednieku skaits Latvijā būs stipri minimāls, iespēja būs dota, bet tās izmantošana būs pietiekami sarežģīta lai nesagatavots cilvēks nevarētu savārīt kādas ziepes un nevajadzīgi sakropļot medījumu. Vēl gribētu piebilst, ka loki (diemžēl arī arbaleti) atšķirībā no ugunsieročiem jau šobrīd ir brīvi nopērkami un nav aizliegts tādus turāt savā īpašumā. Tāpēc jau šobrīd mēs nevaram izslēgt iespēju ka kāds entuziasts jau pa kluso izmēģina roku Latvijas mežos. Tāpēc arī likumīga reglamentācija un tā sakot "ierāmēšana" šim medību veidam noteikti ir nepieciešama.
Andris
Andris
04.12.2011. 10:57
Lieki piebilst, ka šāds trāpijums ar šaujamieroci beigtos letāli uz vietas!
Andi! man tieši pirms pāris nedēļām (19. novembrī) gadījās trāpīt ar 30-06 stirnai acī, tad zini viņa pēc šī trāpījuma ne tikai cēlās kājās, bet arī vēl mēģināja iet prom. Ja nebūtu mans Rex tad droši vien arī kādu gabalu vēl nomeimurotu. Bedre ar lodi bija izsisita pamatīga. Pēc tavas teorijas trāpījumam galvā bija jābūt uz vietas nāvējošam, bet redz...nebija gan...:( Tāpēc absolutizēt kādu kā nonāvēšanas veidiem kā vishumānāko, vai visefektīvāko nevajadzētu!!!
Un vēl atgādinājumam par to kā medību loki atšķiras (arī izmantojamo butu ziņā) no parastajiem iesaku atkārtoti noskatīties šo sižetu [youtube::yLHOrLMIPpY]
Andris
Andris
04.12.2011. 11:11
Neapstāsimies pie medībām ar loku! Tas pats loka tuvais radagabals - arbalets, pa lielam nav ne ar ko sliktāks.

Latvijā, tāpat kā visā Eiropā, medības ar arbaletu nekad netiks legalizētas. Tas skaidri un gaiši stāv rakstīts Eiropas direktīvā!!!! Faktiski mums teorētiski iespējams ir atļaut tikai medības ar lokiem. Attiecībā uz šķēpiem manuprāt tāda regulējuma nav, jo zinu ka Vācijā šķēpus izmanto cūku skaita samazināāsanai apdzīvotās vietās, kur ugunsieroču izmantošana nav atļauta, jeb ierobežota drošības apsvērumu dēļ. Man vismaz Vācieši stāstīja, ka ir pat tāda profesija Stadtjaeger (pilsētas mednieks) kas šādu dzīvnieku skaita regulācijas veidu izmanto. Jo ir lielpilsēta Vācijā, piemēram tā pati Berlīne, kurās ir lielas parku un mežu teritorijas ar savvaļas dzīvniekiem tajos. Un šo dzīvnieku pieaugošais skaits (Vācijā tās ir mežacūkas) rada problēmas un apdraudējumu pilsētas iedzīvotājiem.
Uldis
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2022-12-21 15:30
Atrašanās vieta: Liepājas raj.
Medību stāžs: No 1993g.
Aprīkojums: Benelli Comfort 12 kal.
Suņi: Latvijas Dzinējs brunčos, vārdā Gunta,
04.12.2011. 12:27
Andri !
Gribu pie taviem, visai loģiskiem punktiem, pielikt vēl vienu punktu;
- mednieka apliecību ieguvuša mednieka stāžs!
Paši redzam cik brīžiem atklāti stulbus jautājumus, šeit forumā, uzdod jaunizceptie mednieki.
Eksi nolikt, kamēr viss svaigā atmiņā, ir viens.
Otrs ir IEMĀCĪTIES to visu pielietot dabā, dažādos laika apstākļos, dažādos apgaismojumos, situācijās.
Vēl daudziem medniekiem ir jāmācas atšķirt brieža teliņu no buka.
Tavs :"1. Medību tiesību lietotājam ir jāpiekrīt šādu medību rīkošanai savā teritorijā"
Nepazīstamu neviens savā teritorijā nelaidīs, bet ja būsi pamedījies ar ugunsrori VISMAZ 2-3 gadiņus ar večiem kopā,
būsi pierādījis, ka nešauj pa visu kas kustās, ka prātiņš vēl mājā,
varēs potenciālais locenieks lūgt kolektīvam atļauju loka medībām.
Šaubos vai kāds kolektīvs laidīs 18 gadīgu puišeli, bez medību pieredzes, kaut ar visiem papīriem, mežā ar
loku šaut.
Uģis
Uģis
Pēdējo reizi manīts 2023-07-18 12:57
Atrašanās vieta: Mežā
Medību stāžs: Pietiekami
Suņi: Patīk
04.12.2011. 13:14
Uzsvars jāliek uz pieredzi Uldi - stāžs var būt arī 30 gadi, bet tā pieredze tāda pašķidra a tam pašam 18 gadīgajam, kurš jau no mazotnes ir radis pie medību lietām un šaušanas - pieredze domājams nebūs tā sliktākā... Domāju tam nevar nepiekrist! Un šeit gadiem un stāžiem vispār nav nozīmes! Viss ir tikai attieksmē un pieredzē!!!
Slēpts
04.12.2011. 16:18
Es nēsu pret loku-kautgan pats ar tādu nēsu vel šāvis.Bet pieļauju ka ja būs iespēja tad varbūt izmantošu.Jo pirmais ko iedomājos ir bebri.Iespējams mans domu gājiens bet klusiņām medoties varētu vienā vakarā vairākus dabūt nekā ar lielu troksni gāžot.
Andrejs
Andrejs
Pēdējo reizi manīts 2013-03-30 16:20
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Madonas novads
Medību stāžs: 20
Aprīkojums: pietiek medībām
Suņi: taksis
04.12.2011. 17:15
Uģi,vispirms ieliec normālu profilu ,lai redz kas Tu esi, tad spriedelē.
Man Tev jāprasa ,cik Tu esi redzējis dzīvniekus ar iešautu bultu, varu pateikt ,ka nevienu.
Cik esi redzējis sašautus ar lodēm,rekuļiem un skrotīm daudz. Ir pietiekami daudz prātvēderu ,kas nešķiro ar ko šauj,bet šauj ar domu ka gan jau kritīs.Cik nav nošauti kuiļi ar mesenes lodi pierē,kas tur pielipusi kā pankūka ,nespējot to caursist,sānu bruņās renkuļu un masenes ložu kolekcija, bebri ar mugurā sašautām 5 numura skrotīm utt. Kas to dara nav zināms, bet tādus zvērus medībās nošaujam. Nu labi ne katram tāda pote ir, bet daudz gan.
Ja jau visi to medību likumu tā ievērotu tad gan tas Tavs (zirgan)nesmietos.
Slēpts
04.12.2011. 17:35
nu tad Andrej tavā kolektīvā ir problēmas varbūt izskaidro biedriem kā tā nav labi ;) ar bultu jau nekas nemainīsies, tā jau viņa knapi spēj nogāzt, kur nu vēl sāks ar loku šaut tādi kā tavējie, kas ar maseni kuilim starp acīm liek un ar renkuli vēljoprojām lielās cūkas šauj :D