Sajiets bija pietiekoši sakarīgs. Zel ka tik maz mednieku piedalījās. par sapulci secinājums viens"zaļie" spiežas virsū kā mākonis.
VMD nostāja ir tāda ka paliks medīt arvien grūtāk.Loti nomierinoša informācija.
pēc tava teiktā Jāni Misiņa, Baumanim jau balti spārniņi izauguši uz muguras.Lai jau tā butu es tam nepiekrītu.
Par šautuvi painteresējies pie Volancēviča.Itkā Skūltē kaut kas atvēries.
Janis Baumanis bridinaja,bus arvien lielaks sabiedribas spiediens uz medniekiem.Un izskatas VMD nekot tur nevar vai negrib lidzet.Svede gan malacis.nepiekapties nevienam un aizstavet mednieku intereses.Kaut visi butu tik apnemibas pilni.Biju pat nedaudz parsteigts.
Biju gan šajā sapulcē, gan iepriekšējā sapulcē 2007.gadā. Saturiski daudz kas ir mainījies. Nu kaut vai tas, ka tika apzinātās sāpīgākās problēmas, tās uzliktas uz papīra un mēģināts rast risinājumu. Secinājumi atsevišķos jautājumos bija, ka nav struktūras, kas šīs problēmas ir spējīga risināt.
Tika analizēta Igaunijas mednieku organizācijas pieredze. Ir ko pamācīties.
VMD nostāja ir, ka grūtāk paliks nevis medīt, bet pierādīt savu vēlmi medīt (sabiedrība valda uzskats, ka nogalināt). Lielākā problēma, ka nav vienotas organizācijas (biedrības vai asociācijas), kas pārstāv un aizstāv visu Latvijas mednieku intereses. Sapulcē tika secināts, ka Latvija ir vienīgā valsts Eiropā, kurā nav šādas organizācijas. Tāpēc arī "zaļajiem" un līdzīgi domājošiem ir viegli ar mums cīnīties un ik pa laikam kautko aizliegt.
Tāds arī varētu būt sapulces secinājums, kamēr nebūs šādas organizācijas, nekas labs mūs nākotnē nesagaida.
Būtiski jūtams arī naudas līdzekļu trūkums problēmu risināšanā. Kautvai parēķinot, kāds ir patreizējais LATMA-s budžets, ar to kāds tas būtu, ja organizācijā būtu pārstāvēti visi Latvijas mednieki.
Žēl, ka netika apskatīts jautājums, kas ir par šķērsli tam, ka 7 gadu laikā LATMA nav spējusi būtiski palielināt savu biedru skaitu, kaut arī viens viedoklis šajā jautājumā tomēr tika izteikts. Patreiz LATMA-s biedri ir 70 juridiskās personas kā arī atsevišķas fiziskās personas. Ja zināms, ka Latvijā ir reģistrēti 1280 atsevišķi medību iecirkņi, tātad 1280 mednieku formējumi, tad tā ir tikai 18-tā daļa no visas Latvijas mednieku formējumiem.
Kungi,vēlreiz par to sapulci,esiet reālisti,protams Kļaviņa kunga stāsts par slazdošanu bija labs,arī Igauņu kolēģa stāstījums izraisīja neviltotu interesi,bet pārējais tīrais bla,bla.Izskatījās pēc vēlēšnu solījumiem vientiešiem.Vai LATMA ir 7 gadu laikā kautko reālu,redzamu,vispāratzīstamu pavekusi?Pamatdarbība ir A\S Latvijas Valsts Meži darbības lobēšana nevis patiesas rūpes par latvijas mednieku interesēm,kas maksā tam dzied.Tāpat Baumaņa kungs,līdz šai sapulcei uzskatīju ka viņš ir daudz informētāks,(kas tur bija sapratīs).Arī VMD nedarīs vairāk kā ir paredzēts dienesta pienākumos.Visa tā smukrunāšana reāli tikai parāda ka ir nobriedusi situācija,kad vajadzētu izveidoties reāla visas Latvijas medniekus organizācija,tapēc LATMA un VMD tik saldi čalo,var gadīties ka vieni paliek ārpus aprites otri palikti zem palielināmā stikla.Sapulcē tā ari netika pieņemti nekādi konkrēti lēmumi,izņemot kaut ko populistisku,piem "teiksim zaļajiem nē".Tapēc saku vēlreiz,Sviests!
Latvijā laikam tas tā pieņemts, ka situācijai ir jāpasliktinās tiktāl, ka vairs tālāk nevar - tikai tad sākās kādas reālas darbības, dziesmota revolūcija utt... Bet līdz tai "x" stundai pa lielam visiem ir viss pie vienas vietas, no sērijas "a ko ta es, es jau neko" un kas grib, lai kāpj man uz galvas...
Protams, par kādu vienotību te var runāt, ja sapulcē piedalās ap 80 medniekiem (no kādiem 11 tūkst), no kuriem iespējams 2/3 lobēja kāda intereses :)
Nez, kam jānotiek, un vai tas vispār ir iespējams, ka visi, es atkārtošu - VISI mednieki spētu vienoties par kaut ko kopēju?!
Es gan nezinu vai "sviests" šai sapulcei pareizs apziimeejums.
Nevar taču zamilzušaas probleemas atrisinaat 4 stundaas!!!
Es ar vairaakiem medniekiem, tai skaitaa LATMA meeginam panaakt lai mazinaatu dažaadus ierobežojumus Lubānas ezerā un ap to.
Lai pasaka kurš no medniekiem ir piezvanijis uz LATMU un piedaavaajis savu paliidziibu vai arii apjautaajies kas tur pa lietu????cik man zinaams taadu nau!!! Kautgan informaacija par Lubānas projektu šur tur izskan!!!! Tikai nesakiet to ka mees maksaajam LATMA biedra naudu un tapec lai cinās par mums.!!
VMD nostāja ir tāda ka paliks medīt arvien grūtāk.Loti nomierinoša informācija.
pēc tava teiktā Jāni Misiņa, Baumanim jau balti spārniņi izauguši uz muguras.Lai jau tā butu es tam nepiekrītu.
Par šautuvi painteresējies pie Volancēviča.Itkā Skūltē kaut kas atvēries.
http://www.latma.lv/kalendars_...
Tika analizēta Igaunijas mednieku organizācijas pieredze. Ir ko pamācīties.
VMD nostāja ir, ka grūtāk paliks nevis medīt, bet pierādīt savu vēlmi medīt (sabiedrība valda uzskats, ka nogalināt). Lielākā problēma, ka nav vienotas organizācijas (biedrības vai asociācijas), kas pārstāv un aizstāv visu Latvijas mednieku intereses. Sapulcē tika secināts, ka Latvija ir vienīgā valsts Eiropā, kurā nav šādas organizācijas. Tāpēc arī "zaļajiem" un līdzīgi domājošiem ir viegli ar mums cīnīties un ik pa laikam kautko aizliegt.
Tāds arī varētu būt sapulces secinājums, kamēr nebūs šādas organizācijas, nekas labs mūs nākotnē nesagaida.
Būtiski jūtams arī naudas līdzekļu trūkums problēmu risināšanā. Kautvai parēķinot, kāds ir patreizējais LATMA-s budžets, ar to kāds tas būtu, ja organizācijā būtu pārstāvēti visi Latvijas mednieki.
Žēl, ka netika apskatīts jautājums, kas ir par šķērsli tam, ka 7 gadu laikā LATMA nav spējusi būtiski palielināt savu biedru skaitu, kaut arī viens viedoklis šajā jautājumā tomēr tika izteikts. Patreiz LATMA-s biedri ir 70 juridiskās personas kā arī atsevišķas fiziskās personas. Ja zināms, ka Latvijā ir reģistrēti 1280 atsevišķi medību iecirkņi, tātad 1280 mednieku formējumi, tad tā ir tikai 18-tā daļa no visas Latvijas mednieku formējumiem.
Protams, par kādu vienotību te var runāt, ja sapulcē piedalās ap 80 medniekiem (no kādiem 11 tūkst), no kuriem iespējams 2/3 lobēja kāda intereses :)
Nez, kam jānotiek, un vai tas vispār ir iespējams, ka visi, es atkārtošu - VISI mednieki spētu vienoties par kaut ko kopēju?!
Nevar taču zamilzušaas probleemas atrisinaat 4 stundaas!!!
Es ar vairaakiem medniekiem, tai skaitaa LATMA meeginam panaakt lai mazinaatu dažaadus ierobežojumus Lubānas ezerā un ap to.
Lai pasaka kurš no medniekiem ir piezvanijis uz LATMU un piedaavaajis savu paliidziibu vai arii apjautaajies kas tur pa lietu????cik man zinaams taadu nau!!! Kautgan informaacija par Lubānas projektu šur tur izskan!!!! Tikai nesakiet to ka mees maksaajam LATMA biedra naudu un tapec lai cinās par mums.!!