Šodien vārdadienu svin Mirta, Ziedīte, rītdien - Marģers, Anastasija
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - ētika

Osvalds
Pēdējo reizi manīts 2023-09-28 21:17
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: jelgavas. raj.
Medību stāžs: 8
Aprīkojums: Biistams
Suņi: krievu eiropas laika
Medību trofejas: 3
03.10.2011. 18:51
Pie mums cūku blīvums nav nemaz tik liels, bet kā iesēja kukurūzas laukus (divi lauki nav īpaši lieli) Tā cūku pēdas ir redzamas tikai kukurūzas laukā. Pie barotavām mēneši divi nav bijušas nevienas cūkas, tas pats attiecas uz 2 blakus kolektīviem. Postījumi ir vienkārši GRANDIOZI.
Mūsu kolektīvos vmd dod vidēji pa 13-15 licenzēm sezonā.
Slēpts
03.10.2011. 20:38
Dzintar man liekas ,ka jaunajiem vismaz 5 gadi ir jābūt mežā ,lai saprastu kas ir kas, nevis uzreiz spico ,STULBUMS.
Slēpts
03.10.2011. 20:43
Renār ,vai Es teicu ,ka tas bija vakar ?
un savus bērnišķīgos aizrādījumus pietaupi , sava līmeņa publikai
Slēpts
03.10.2011. 20:49
Jāni ,nu nešau bebru pavasarī ,problēmu nebūs.
Edmunds
Edmunds
Pēdējo reizi manīts 2023-09-14 14:07
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
03.10.2011. 23:42
Ivar, Tavs profila bebrs ir no pavasara. Kā Tu medībās uzspēj atšķirt viņu dzimumu?
Raitis
Raitis
Pēdējo reizi manīts 2022-10-28 00:07
Atrašanās vieta: Saldus, Blīdene,Bukupe
Medību stāžs: IR
Aprīkojums: 5stobri
Suņi: Bavārietis
Medību trofejas: 43
04.10.2011. 01:23
Ivar, ja ir tik liela sāpe, tad ir jāgriežās attiecīgās institūcijās, viss. savādāk neko ietekmēt nevari.
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
04.10.2011. 08:58
Ivar!
Katrs kolektīvs individuāli izvēlās kā, kur medīt attiecīgo medījamo dzīvnieku. Un nevienam viņi neprasīs vai ētiski šaut tādā vai tādā attiecīgā vietā to pašu ruksi. Loģiski ka lielākoties kolektīvi aizsargā savas sivēnmātes un cenšas nemedīt tās, bet gadās arī ka šauj pa pēdejo ruksi no bara un tā izrādās sivēnmāte, tikai vēl jauna. Ir tādi kolektīvi kur kaut cik samazināt rukšu skaitu lieākoties medīt šī gada rukšus un mēģina pēc maksimuma arī sivēnmātes medīt, jo postījumi ir tik grandiozi, ka draud ar sankcijām, vai līguma pārtraukšanu.
Katra situācija ir atškirīga un visu bāzt vienā maisā nedrīkst. Ja kaut kas nepatīk, griezies attiecīgās iestādēs un risini jautājumus tur, bet nevis brauc visiem augumā, jo redziet nedzied zem tavas dūdas.
P.S. tieši pavasarī arī var pēc iespējas vairāk nomedīt tos bebrukus, un statistikas pēc ap 90% no nomedītiem bebriem pavasarī ir tieši tēviņi, mātītes ļoti reti trāpās. No maniem šo pavasar nomedītiem 24 bebrukiem mātītes bija tikai 2.
Pie tam katrā kolektīvā ir savs meža dzīvnieku blīvums, savs postījumu daudzum pēc kuriem attiecīgi arī kolektīvs izlemj ko darīt un ko nedarīt lietas labā.
Kārlis
Kārlis
Pēdējo reizi manīts 2014-12-07 23:55
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: 11 gadi
Aprīkojums: Browning Gold Fusion
04.10.2011. 09:03
Ivars pieskāries ļoti jūtīgai tēmai..! Bet kur gan vēl, ja ne forumā tā būtu apsriežama!? Jā, neērta tēma, jo katram ir jāpadomā un, es pieļauju, katrs ir ne bez grēka un medījis laikā, kad ir iespējams nomedīt grūsnu mātīti vai vismaz nehumāni nožmiedzis meža pīli. Te darbojas teciens - kas ir bez grēka, lai met akmeni pirmais! Patiesībā problēma ir stipri dziļāka un velkas paralēles ar patreiz Latvijā pastāvošo izglītības sistēmu - sekla, nekvalitatīva zināšanu apguve, kur līdz tādiem terminiem kā ētika nav laika tikt! Galvenais ir mārketings, ātrais bizness un viss pārējais patērētāju sabiedrībai aktuālais :(
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2020-03-02 16:56
Atrašanās vieta: Valmieras raj. Jeru pag.
Medību stāžs: kopš 2007
Suņi: nav, bet gribu
Medību trofejas: 5
04.10.2011. 09:41
Ivar mans teksts par bebru mammām bija tieši pēc tavas un manas profila bildes. mans bebruks ir nomedīts 7.martā pie āliņģa un kāreiz bija mamma. :(
Kā jau teica Rdgars katram kolektīvam ir sava pieeja kā cīnīties ar postījumiem vai tas ir pareizi vai nē, lai izlemj paši un attiecīgās iestādes.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2022-01-27 10:08
Atrašanās vieta: Krimuldas pag.
Medību stāžs: no 1988g.
Aprīkojums: Iž27; Haenel Jaeger 10, 30-06; Meopta Meostar R1r 3-12x56
Suņi: KEL
Medību trofejas: 6
04.10.2011. 13:28
Labs rakstiņš pie šīs pašas tēmas, kur katrs var izteikties neveidojot jaunu tēmu.
http://www.../lv/article/par-g...
Pats piederētos pie vēl vienas grupas man patīk plezīrs labā kompānijā. Ja tādas nav medībās neeju.