Šodien vārdadienu svin Ģederts, Ģirts, rītdien - Didzis, Gaidis
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - "Suns uz siena kaudzes"

aldis
aldis
Pēdējo reizi manīts 2008-09-16 20:34
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
20.04.2008. 10:20
Nu bet kur problema'? Cīnieties lai airī jūs esat vienlīdzigi.No ņaudēšanas nekas nemainīsies.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2021-10-14 19:00
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Saldus - Zvārde
Medību stāžs: no 1986.gada
Aprīkojums: Brownig Bar 30-06,Iž -18 12kalibrs
Suņi: Rīzenšnaucers
20.04.2008. 11:07
Nu ko lai saka,Jums puiši nav paveicies.Es esmu vecuma grupā tā pa vidu.Tāpēc ar savu 22 gadu stāžu varu padalīties.Esmu nomainijis trīs kolektīvus patreiz esmu ceturtajā.Pie mums visi ir vienādi.Nu vienīgais liekot uz mastu mēs nedauz izvērtējam katra spējas,bet citādi starpības nekādas.Ja jaunajam liek iet līnijā līdz galam,tas nav sods,bet tadā veidā tiek dota iespēja iepazīt mežu,kur jāstāv medniekiem utt.Par jauno biedru pieņemšanu.Katrai platībai ir sava ietilpība.Nu nevar kolektīvā būt vairāk vīru ne kā mežā koku.Pie mums notiek arī dabīgā atlase.Ja nevēlies neko darīt,bet vēlies būt pirmais pie visa gatava,tad ar vari iet vienu māju tālāk.Pie mums tieši jaunieši uz savu inicatīvu būvē medību torņus,kuros pēc tam ir droši medīt.Bez jaunien kadriem kolektivs atrāk vai vēlāk izbeigs pastāvēt.Tai pašā laikā dažus jauniešus īstus ''zēveļgalvas''nācās izslēgt,jo nesaprot,ka medības ir nopietna lieta.Mēginiet sevi pierādīt ar darbiem,ceru ka jums izdosies.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2011-11-11 15:55
Atrašanās vieta: Jelgava
Medību stāžs: 21+
Aprīkojums: atbilstošs
Suņi: Tedis
Medību trofejas: 4
20.04.2008. 11:11
Barikādes sacelt? Esi konkrētāks.
Jānis
Jānis
20.04.2008. 11:15
Iepriekšējais koments domāts Aldim.
J.R. Runa iet nevis par aklu ņemšanu bez filtrēšanas (tādai jābūt), bet par atšūšanu kā tādu. Respektīvi pat nedod pārbaudes laiku, uzreiz paziņo, ka štati pilni.
".. liekot uz mastu mēs nedauz izvērtējam katra spējas.."
Te jau vairs nevar runāt, ka visi vienlīdzīgi. Tā ir tukša d-šana. Priekš tam ir loterija un numuru vilkšana.
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-25 09:57
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
20.04.2008. 11:21
Kādas nu kuram problēmas... Man šad tad jādomā uz kuru uzaicinājumu medīt atsaukties! jA IZMANTOTU 100 % TAD DROŠI SEZONAS LAIKĀ NO MEŽA NEIZNĀKTU...
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2021-10-14 19:00
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Saldus - Zvārde
Medību stāžs: no 1986.gada
Aprīkojums: Brownig Bar 30-06,Iž -18 12kalibrs
Suņi: Rīzenšnaucers
20.04.2008. 14:52
Jāni B.atceries vienu, arī tu ar katru gadu jaunāks nepaliksi.Un tas ir bez d-šanas.
Slēpts
20.04.2008. 16:00
To Jānis Lans
Nu redzi kā sanāk veči tev iesaka kā tu varētu tikt kolektīvā, bet tu uzreiz sāc laist spuras uz visām malām.Kamēr nemainīsi savu attieksmi tā arī staigāsi lūgdamies!
Klausi Jurim - piesakies par dzinēju, padzīsi dažas reizes, pie akniņām papļāpāsietun ap dzinējsezonas vidu jau noteikti stāvēsi uz masta kā mednieks. Protams dzīt jau tāpat sanāks biežāk ka vecajiem medniekiem. Vismaz man tā sanāca
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2013-09-13 15:52
20.04.2008. 17:15
Ne jau katrs, kas ir nokārtojis likuma formalitātes un ieguvis šaujamieroci, uzreiz var būt mednieks. Ir vajadzīgs laiks un iespēja cilvēku iepazīt. Pilnīgi loģiska ir katra kolektīva skepse pret jaunu un nepazīstamu kandidātu, kurš piesakās kā gatavs mednieks, lūdzu, pieņemiet mani savā kolektīvā kā mednieku. Ir veca patiesa metode: ja gribi iepazīt cilvēka raksturu, uzkāpj ar viņu kalnos. Līdzīgi ir ar medībām. Te par visiem 100 procentiem piekrītu J.Koka viedoklim – sāc ar dzinēja gaitām, iedzīvojies kolektīvā un pierādi, ka Tu varēsi būt īsts mednieks un iekļauties konkrētajā kolektīvā. Iesaku jaunajiem medīt gribētājiem nostaigāt pāris gadus dzinējos mednieku kolektīvā un tad kārtot eksāmenu mednieka apliecības iegūšanai – sava kolektīva acīs būsiet izaudzis par mednieku un jautājums par uzņemšanu nepastāvēs. Pašam priekš sevis tas būs psiholoģiski vieglāk un pareizāk. Tiem, kas ir saņēmuši mednieka apliecību un grib iestāties kādā kolektīvā, jāsāk ar dzinēja statusu, plinti kādu gadu paglabājot seifā. Domāju, ka ar uzņemšanu kolektīvā nekādu problēmu arī nebūs, ja nē, tad iemesls jāmeklē sevī pašā. Viss ir paša rokās, nav ko žēloties un vaimanāt.
Jānis
Jānis
20.04.2008. 18:41
Neviens nepaliek jaunāks. :) Arī man pašam ar medīšanu ir tā pati problēma, kas Andrim Z - ja izmantotu par 100%, tiktu atlaists no darba. :) Da ne par sevi es te cepos - za ģeržavu obidno.
Jo ne jau jaunie tagad uz sitiena pretendē uz vadoņa vietu - vienkārši viņus atšuj pat neiesākot sarunu. Kāda ellē dzīšana vai sarunas pie aknām - da līdz tam pat nenonāk. Vot par ko ir runa. Ne jau par to, ka kāds mēģināja, bet tika pamatoti atskaitīts kā nepiemērots.
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2008-06-04 18:52
20.04.2008. 18:45
Piekrītu, ka pats esi sava likteņa kalējs, par medību kolektīviem var uzzināt mežniecībās, par dzinējiem ir jāiet, kur tad vēl iepazīsi mežu un visas mednieku štelles. Vienīgais, kas sāp, ka maz jauniešu grib iet medniekos. Mums kolektīvā pa pēdējo sezonu 3 mednieki aizgāja citos medību laukos, bet jauni nāk kūtri. Pats arī sāku, kā dzinējs, tad pēc laika kārtoju papīrus - nenožēloju neko: izmirkšanu, purva brišanu, mukšanu no kuiļa, viss kas piedzīvots...