Kokvilnas krekls ir tīri ok(apakšbikses vēl labāk- maigāks audums abiem stobriem), bet dzeltenā krāsa gan nav ok, vajag kko no aukstajiem toņiem. :D Karabīnes nav, bet gludajam eļļu iztīru ar šķiltavu benzīnu.
geco tas ir OK ka aizmūk pirmais 10cm :D manam vanguardam kādi 8cm :D
tapēc es iesmērēju stobru ar to Fluna Tec, tad var teikt vispār nav atrāviens un nav nekas jāslauka pirms šaušanas.
Iztīrīji plinti apstrādāji ar to zapti un seifā iekšā līdz nākamai šaušanai ;)
Slēpts
12.02.2015. 16:27
Manai tikkai 308w kalibrā grupa dažādos laikos mēdz dažādi nostāties attiecībā pret mērķa centru. Man gan ir ātri noņemamais kronšteins un šad tad dzinējmedībās optiku esmu ņēmis nost, varbūt tur tā vaina. Bet fakts tāds, sezonas laikā dažas reizes pārbaudoties, ir bijuši savādāki rezultāti - grozījis gan parasti neesmu, tie 2-4cm ap centru ko tā grupa spieto, mani pilnīgi nesatrauc.
Par auksto šāvienu no saeļļota stobra - 10 un vairāk cm man būtu nepieņemami. Es tad vai nu mainītu tīrīšanas/glabāšanas shēmu, vai meklētu vainu pašā ierocī (laides skrūves, atsitiena pēda, utt). Ja arī ir kāda novirze no eļļota stobra, tam būtu jāiekļaujās 2-4cm MAX. Nekad nelietoju nekādus attaukotājus - pilnīgi sauss stobrs aizpūtīs vēl trakāk garām kā mēreni saeļļots jo izmainās berze. Tad jau labāk pirms medībām izslaucīt 3-5 reizes ar sausu lupatiņu ja seifā liek tā smērētu ka notek...
Nelīdz tā sausā lupatiņa,vienalga pirmais šāviens būs +- augstāk,nevar eļļu izslaucīt no mikroporām!Lietoju bremžu attīrītāju airosolu,iepūšu stobrā,izstumju cauri filca višeru,pirms medībām vēl ar borsneiku,pirmais šāviens iet turpat kur citi ar jau šautu stobru!
Aprīkojums: IŽ-26e; Weatherby Vanguard 30-06; Savage Mark II .22; Yildiz Lux 12cal
Medību trofejas: 1
12.02.2015. 18:46
Pēc medībām/šautuves vienmēr notīru/iztīru visu atskaitot stobra iekšējo daļu. Pašu stobru tīru līdz 10 reizēm gadā (izšauju līdz 100 patronām). Un parasti pēc stobra tīrīšanas nākamajā reizē vispirms ieskrienu šautuvē (sanāk pa ceļam). Ieroci glabāju istabas temperatūrā ar gaisa mitruma savācējmaisiņiem seifā. Nezinu vai tā ir pareizi, bet man aukstais šāviens dod 1..2 cm uz augšu, aukstais+slapjais dod ap 5 cm, un tās pēdējās kombinācijas gadījumā zūd visa jēga ieroci lietot lapsām līdz 200m. Pa 4 gadiem stobram nekas pasliktinājies nav, un sēžot vaktē nav jāzīlē, cik tas slapjais šoreiz uzmetīs…
Ok, "slapjais šāviens" (biksēs?) tā kā būtu skaidrs...
Kādas ir idejas par to, ka grupa maina vietu? Redz, mans vārdabrālis arī saskarās ar šādu dabas untumu. Arī man ir ātrie kronšteini. Vai tas varētu būt par ieganstu grupas ceļošanai?
Slēpts
12.02.2015. 20:39
vienkārši izšāvī tā un viss, aizmirsti to staigašanu, grupa tad turas kopā. Esmu šāvis un neko nesapratis, kas notiek un pēc nedēļas neko nemainot viss ir kārtībā.
nak tev tie ātrie, ķipa baigi mainīsi optikas? deltai vienlaga iz zems mazais palielinājums.Gribējās ar baigo persepktīvu ;) iespējams neuzliec optiku atpakaļ pareiz, tapēc varbūt mainās
Var būt daudzi iemesli... lielākā daļa jau pieminēta. Viens no ticamākajiem - nevienāda "ieplecošana".. viens no līdz šim nenovērtētajiem - refrakcija (0,25 moa token, ja ne vairāk..).
Man 0,25 moa bija uz 100 m un pļavā.
Bet, protams, medību plintei tas ir tā - tiem kuriem nav miera un interesē visas šīs lietas "tā ka acīs cērt" :))))
tapēc es iesmērēju stobru ar to Fluna Tec, tad var teikt vispār nav atrāviens un nav nekas jāslauka pirms šaušanas.
Iztīrīji plinti apstrādāji ar to zapti un seifā iekšā līdz nākamai šaušanai ;)
Par auksto šāvienu no saeļļota stobra - 10 un vairāk cm man būtu nepieņemami. Es tad vai nu mainītu tīrīšanas/glabāšanas shēmu, vai meklētu vainu pašā ierocī (laides skrūves, atsitiena pēda, utt). Ja arī ir kāda novirze no eļļota stobra, tam būtu jāiekļaujās 2-4cm MAX. Nekad nelietoju nekādus attaukotājus - pilnīgi sauss stobrs aizpūtīs vēl trakāk garām kā mēreni saeļļots jo izmainās berze. Tad jau labāk pirms medībām izslaucīt 3-5 reizes ar sausu lupatiņu ja seifā liek tā smērētu ka notek...
Kādas ir idejas par to, ka grupa maina vietu? Redz, mans vārdabrālis arī saskarās ar šādu dabas untumu. Arī man ir ātrie kronšteini. Vai tas varētu būt par ieganstu grupas ceļošanai?
nak tev tie ātrie, ķipa baigi mainīsi optikas? deltai vienlaga iz zems mazais palielinājums.Gribējās ar baigo persepktīvu ;) iespējams neuzliec optiku atpakaļ pareiz, tapēc varbūt mainās
Bet, protams, medību plintei tas ir tā - tiem kuriem nav miera un interesē visas šīs lietas "tā ka acīs cērt" :))))