Piekrītu Raitim ka labāk rukši nāk tieši pēc lietus nevis lietus laikā, kā ari tās drošāk nāk kad ir bezvējš vai neliels vējiņš, liela vēja laikā var iznākt tikai pa pilnīgu tumsu. Bet bija protams izņēmumi.
Ja tiek medīts ferdinands, tad tas kadrs vispār var iznākt ļoti vēlu, un nāk var teikt bez skaņas, bija tā ka nebija nekādas skaņas, ne trokšņa, bija tikai neliela putniņu čivināšana, skatos tas jau uz lauka ganās.
Par mēnesnīcu tad esmu ievērojis ka pie pilnmēnes rukši neiziet agri uz lauka, parasti nedaudz ieilgst izziešana, izņēmums ir ja ir vesels bars, tie var iziet gan vēlu vakarā, gan pie gaišuma, gan arī var mierīgi dienas laikā. Bet pilnmēnesi rukši ne visai mīl. Kad mēnesnīcas nav tie agrāk parasti parādās lauka malā.
Bet kā parasti atkarīgs no rukšu blīvuma, jo vairāk rukšu jo drošākas tās jūtas, jo mazāk vai ferdinands tad iznākt var pat ļoti vēlu. pat pusnaktī.
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
16.09.2011. 13:50
Cūka ir ēdelīgs dzīvnieks un, tāpat kā cilvēkam, tai gribas ēst vienmēr. :D Tā kā šiem īpatņiem laikapstākļi nav šķērslis. Cita lieta ir mēness (Edgaram taisnība), veprukiem pilnā mēnesī īpaši jau pie skaidras debess iznāciens ir vēlāks - attiecīgi arī tie barojas ilgāk no rīta un tukšā mēnesī atkal otrādi. Īsāk sakot, vepruki maksimāli cenšas izmantot tumšāko diennakts daļu, kamēr kurkstēšana puncī tos tomēr neizdzen uz lauka.
Pavisam interesanti ir ar briežiem - stiprā vējā un vētrā tie mūk ārā no meža biezumiem un pulcējas klajākās vietās - laucēs, izcirtumos un laukmalēs. Gudri dzīvnieki - negrib ar lūstošiem zariem pa ragiem atrauties.
Pilnīgi iedomājos:
Veprēns izlien no savas siltās mājas ar kamīnu un paskatās ārā pa duvīm... Nē, tas saka! Šitādā lietū es labāk sēdēšu pie kamīna ar tējas krūzi rokā un uz lauku ēst neiešu... :D
Dzīvniekam lietus mežā vai uz lauka nav šķērslis. Vējš un mēness fāzes gan ir cita lieta! ;)
Mani novērojumi atbilst veco mednieku teiktajam,brieži un cūkas nāk ārā vakarā kad ir jauns mēness un no rīta(pēc 3:00) kad ir vecs mēnesis,pilnmēnesī patiešām nesteidzas,ilgi ņemas pa mežmalu.Lietū un vējā dod priekšroku mežmalām un izcirtumiem,iespējams tāpēc ka neko nevar kontrolēt uz dzirdi.Nav gadījies ka nāktu pie barotavām stipra lietus laikā.
Aprīkojums: IZ-12 ; ČZ-550 30-06 DOCTER 2,5-10x48; un dažādi slazdi
16.09.2011. 23:08
Reiz... sargāju kartupeļu gabalu ~0,2ha, nosēdēju kādu nedēļu - nekā! Vakarā sataisījos braukt, bet samācās un tā sāka gāzt lietus vēl + pērkons (trepe pieslieta pie 3 fāžu līnijas staba) nolēmu labāk nebraukt. Nākošajā vakarā laiks normāls braucu ,kā ierasts atkal sēdēt, bet kā aizbraucu tā atbraucu. Norakušas visu!un. Pēc tam no tikšanās ar tīruma saimnieku bija jāizvairās:( . Lietus laikā šām putekļi degunā neraujas,var rakt bez šķaudīšanas.
Citā kartupeļu gabalā lietus laikā man paveicās.
Pedeja laika noverojumi liecina par to, ka visu nosaka blivums. Labak nak ara neliela veja, bezvejs, stipr vejs un pilnmeness padara vina dikti tramigas. Pilnmenesi un vispar skaidra laika nak ara loti veelu un eed visu nakti. Uz rita pusi šamejas klust daudz tramigakas
Lai pievienotu komentāru, vispirms jāreģistrējas. Reģistrēties
Bet gribētios uzzināt kas notiek stipra vēja laikā un kā mēness fāzes ietekmē nākšanu pie barības!
Ja tiek medīts ferdinands, tad tas kadrs vispār var iznākt ļoti vēlu, un nāk var teikt bez skaņas, bija tā ka nebija nekādas skaņas, ne trokšņa, bija tikai neliela putniņu čivināšana, skatos tas jau uz lauka ganās.
Par mēnesnīcu tad esmu ievērojis ka pie pilnmēnes rukši neiziet agri uz lauka, parasti nedaudz ieilgst izziešana, izņēmums ir ja ir vesels bars, tie var iziet gan vēlu vakarā, gan pie gaišuma, gan arī var mierīgi dienas laikā. Bet pilnmēnesi rukši ne visai mīl. Kad mēnesnīcas nav tie agrāk parasti parādās lauka malā.
Bet kā parasti atkarīgs no rukšu blīvuma, jo vairāk rukšu jo drošākas tās jūtas, jo mazāk vai ferdinands tad iznākt var pat ļoti vēlu. pat pusnaktī.
Pavisam interesanti ir ar briežiem - stiprā vējā un vētrā tie mūk ārā no meža biezumiem un pulcējas klajākās vietās - laucēs, izcirtumos un laukmalēs. Gudri dzīvnieki - negrib ar lūstošiem zariem pa ragiem atrauties.
Veprēns izlien no savas siltās mājas ar kamīnu un paskatās ārā pa duvīm... Nē, tas saka! Šitādā lietū es labāk sēdēšu pie kamīna ar tējas krūzi rokā un uz lauku ēst neiešu... :D
Dzīvniekam lietus mežā vai uz lauka nav šķērslis. Vējš un mēness fāzes gan ir cita lieta! ;)
Citā kartupeļu gabalā lietus laikā man paveicās.