Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
17.08.2011. 14:32
Galu galā - izņem pašu aizslēgu, tad nekāds nejaušs šāviens nevar notikt (tikai plinte var piebirt ar drazu). Un kontrolē esošie zēni ar prātu ir draugos un gluži par velti nevienam pie rīkles nekrīt. Tiesību normas tulkojas ne tikai gramatiski ...
Administratīvā procesa likums
17.pants. Tiesību normu interpretācija un analoģija
(1) Iestāde un tiesa, interpretējot (tulkojot) tiesību normu, lieto šādas interpretācijas pamatmetodes:
1) gramatisko (filoloģisko) interpretācijas metodi, tas ir, noskaidro tiesību normas jēgu no valodnieciskā viedokļa;
2) vēsturisko interpretācijas metodi, tas ir, noskaidro tiesību normas jēgu, ņemot vērā apstākļus, uz kuriem pamatojoties tā radīta;
3) sistēmisko interpretācijas metodi, tas ir, noskaidro tiesību normas jēgu saistībā ar citām tiesību normām;
4) teleoloģisko (jēgas un mērķa) interpretācijas metodi, tas ir, noskaidro tiesību normas jēgu, pamatojoties uz lietderīgu un taisnīgu mērķi, kas ar attiecīgo tiesību normu jāsasniedz.
Es , vispār, uz medībām partronas līdzi neņemu.Mazāk uztraukumu.Un šaujamo ar labāk uzreiz deaktivizēt.Citādāk vieni kreņķi vien. Tad netā pārvadāju, tad nepareizi glabāju, tad neizņemu patronas . Bet policija VMD, uc. kontroles un pārbaudītāji taču neguļ! Vēl ļaunāk, viņi ir visur. Mēs tikai viņus neredzam, jo viņi ir savas lietas profi. Gala beigās kārtīgs mednieks jau uz mežu pēc gaļas neiet! Vissvarīgākais taču ir kontakts ar Dabas māti.Tāpēc man lielas ,ka LS 500 ir 10 reizes pārmaksāts. Deaktivizēts KO (karabin ohotņičij) ar virsū PO (pricel optičeskij) un vari būt drošs, ka visādas kontroles Tevi liks mierā.:):):)
Weatherby vanguard ir iespēja dabūt ar izņemamu aptveri. Man piemēram ir 30-06 kalibra ar izņemamu aptveri. šauj labi, esmu apmierināts. Karabīni pirku bez optikas. Atsevišķi pirku leupold riņķus un bāzi un Redfield optiku. karabīne bija 360 Ls ar atlaidi. + 120 Ls optika + ap 40 Ls riņķi un bāze. tas bija gadu atpakaļ.
770 rems tā it kā ir normāls ierocis tikai, ja pats nedaudz pieliek roku. Piemēram jāizkarina stobrs, lai stobrs neskarās klāt pastobrei, aptvere mēdz nepadot patronas,grabēt, bet to viegli var novērst (palokot nedaudz to skārdu) aizslēgs nedaudz stīvs (kārtīgi jāeļo,) Stobrs iet daudz maz precīzi. Normālu trāpijumu blīvumu var salasīt , vēl pie tam ar rūpnīcas optiku(3-4 cm aplī 5 lodes var salasīt, uz 100 m) Svētdienas medniekam pilnīgi pietiek ar šādu ieroci.
Ja nepatīk tad var ar pirkt SAUER karabīni, tikai tā maksās 1,5 reizes vairā par 770 remu, bet strādās kā puķīte, aaaa un tai vēl apmēram tikpat jāpieliek skanošais priekš stikla.
Aprīkojums: Tikka T3 300 WinMag, SAKO 75 .308 win,Iz-27 12.kal
Medību trofejas: 2
17.08.2011. 20:58
Man ir bijusi iespēja paskatīties ar kādiem ieročiem medī ASV, un kaut nedaudz salīdzināt mūsu arsenālu ar to, kas ir otrpus okeānam.
Nu pavisam noteikti varu teikt, ka tur tādu ražotāju kā Savage, Weatherby, Remington utml. ieroči tiek lietoti desmitu miljonu tirāžās, un ar tiem tiek ļoti veiksmīgi medīti faktiski visi Ziemeļamerikā dzīvojošie lielie un mazie medījamie dzīvnieki, ar to gribu teikt tikai to, ka nav nepieciešams Premium klases ražots ierocis, lai veiksmīgi medītu. Tādi ražojumi, kurus Latvijā uzskata par normāliem un labiem, piemēram, Blaser, Sauer, utml. tur es sastapu ļoti, ļoti maz. Jā veikalos tie bija, bet lietošanā milzīgais pārākums lietoja tos ražojumus, kurus Latvijā saucam par "lētajiem". Ņemot vērā arī vidējo ASV pilsoņa maksātspēju, man tas toreiz likās tiešām pārsteidzoši ,bet tā tas ir.
Līdzīga pieredze bija ar optikām. Ļoti lielais vairums tur lieto optikas ar standarta palielinājumu 3-9, kas ir absolūti pietiekami, lai šautu distancēs kādās vidēji šaujam arī Latvijā. Arī brendu ziņā tādi ražotāji, kā Zeiss un Swarovski nu bija ļoti reti eksemplāri. Tur kaut kā cilvēki uztver lietas savādāk laikam. Netrako pēc premium lietām. Dzirdēju tur viedokli, ka starpība starp aptuveni 500USD un 2000USD vērtu tēmekli nav tās naudas starpības vērta.
Tie, kas lasa angliski, iesaku izlasīt šo rakstu. Kas saucās "Are we underscoped or overmagnified" Ļoti sakarīgs viedoklis. http://www.chuckhawks.com/unde...
Mans galvenais secinājums. Tie, kas taisās vai domā iegādāties, piemēram, Weatherby, Remington utml. ražojumus kā arī optiku, kas nemaksā ne tuvu ciparam ar trīs nullēm, dariet to droši, un nekādi zaudētāji mežā jūs nebūsiet, ir desmitiem miljonu mednieku pasaulē, kas veiksmīgi medī ar šiem ražojumiem ļoti daudzās valstīs. Tas, ka Latvijā tos saucam par lētajiem, tā jau ir mūsu pašu lieta mūsu galvās.
Ar cieņu,
Mārcis
Ja tiek pārvaldīta angļu valoda par Weatherby var palasīt šeit http://www.gunblast.com/Weathe...
Kā arī citi apskati http://www.gunblast.com/Archiv...
Es kā jauns mednieks un students nevaru atļauties nedz Blaser, nedz Browning, nedz kādu citu lielo brendu karabīnes, taču lasot apskatus izvēlējos palikt pie Savage 11 FCXP3, konkrēti tieši šī modeļa http://www.savagearms.com/fire... un jāsaka, ka esmu vairāk kā apmierināts ar savu pirkumu, šī ir mana pirmā karabīne, tāpēc nevaru vērtēt objektīvi, taču par nepilniem 400 LS tu savā īpašumā iegūsti ieroci, kurš ir gatavs lietošanai.
Opmaņa kungam,nemāci cilvēkiem nepareizības,neko nevajag izkarināt,amerikāņi ir apguvuši precīzās stobra sēdināšanas tehnoloģiju,stobrs un laide kļūst par vienu monolītu un darbojas līdzīgi kā varminta stobrs.
Es domāju ka, viss atkarīgs no katra indivīda. Vairums mednieki Latvijā pērk ieroci nākotnei,vai nesasniedzamai nākotnei.
Tas ir šaušanai ļoti tālās distancēs.Vairums no mums,jāsaka godīgi,ar karabīni medībās nešujam,vai neuzdrīkstamies šaut tālāk par metriem 150,no tā secinu ka mūsu vēlmes pārsniedz mūsu prasmi vai Krāniņa garumu. :)
Domāju ka SKS īpašnikiem arī būs kas sakāms! :)
PS.Nerunājam tagad par par lapsām,vārnām vai žagatām.
:)
Administratīvā procesa likums
17.pants. Tiesību normu interpretācija un analoģija
(1) Iestāde un tiesa, interpretējot (tulkojot) tiesību normu, lieto šādas interpretācijas pamatmetodes:
1) gramatisko (filoloģisko) interpretācijas metodi, tas ir, noskaidro tiesību normas jēgu no valodnieciskā viedokļa;
2) vēsturisko interpretācijas metodi, tas ir, noskaidro tiesību normas jēgu, ņemot vērā apstākļus, uz kuriem pamatojoties tā radīta;
3) sistēmisko interpretācijas metodi, tas ir, noskaidro tiesību normas jēgu saistībā ar citām tiesību normām;
4) teleoloģisko (jēgas un mērķa) interpretācijas metodi, tas ir, noskaidro tiesību normas jēgu, pamatojoties uz lietderīgu un taisnīgu mērķi, kas ar attiecīgo tiesību normu jāsasniedz.
Ja nepatīk tad var ar pirkt SAUER karabīni, tikai tā maksās 1,5 reizes vairā par 770 remu, bet strādās kā puķīte, aaaa un tai vēl apmēram tikpat jāpieliek skanošais priekš stikla.
Nu pavisam noteikti varu teikt, ka tur tādu ražotāju kā Savage, Weatherby, Remington utml. ieroči tiek lietoti desmitu miljonu tirāžās, un ar tiem tiek ļoti veiksmīgi medīti faktiski visi Ziemeļamerikā dzīvojošie lielie un mazie medījamie dzīvnieki, ar to gribu teikt tikai to, ka nav nepieciešams Premium klases ražots ierocis, lai veiksmīgi medītu. Tādi ražojumi, kurus Latvijā uzskata par normāliem un labiem, piemēram, Blaser, Sauer, utml. tur es sastapu ļoti, ļoti maz. Jā veikalos tie bija, bet lietošanā milzīgais pārākums lietoja tos ražojumus, kurus Latvijā saucam par "lētajiem". Ņemot vērā arī vidējo ASV pilsoņa maksātspēju, man tas toreiz likās tiešām pārsteidzoši ,bet tā tas ir.
Līdzīga pieredze bija ar optikām. Ļoti lielais vairums tur lieto optikas ar standarta palielinājumu 3-9, kas ir absolūti pietiekami, lai šautu distancēs kādās vidēji šaujam arī Latvijā. Arī brendu ziņā tādi ražotāji, kā Zeiss un Swarovski nu bija ļoti reti eksemplāri. Tur kaut kā cilvēki uztver lietas savādāk laikam. Netrako pēc premium lietām. Dzirdēju tur viedokli, ka starpība starp aptuveni 500USD un 2000USD vērtu tēmekli nav tās naudas starpības vērta.
Tie, kas lasa angliski, iesaku izlasīt šo rakstu. Kas saucās "Are we underscoped or overmagnified" Ļoti sakarīgs viedoklis.
http://www.chuckhawks.com/unde...
Mans galvenais secinājums. Tie, kas taisās vai domā iegādāties, piemēram, Weatherby, Remington utml. ražojumus kā arī optiku, kas nemaksā ne tuvu ciparam ar trīs nullēm, dariet to droši, un nekādi zaudētāji mežā jūs nebūsiet, ir desmitiem miljonu mednieku pasaulē, kas veiksmīgi medī ar šiem ražojumiem ļoti daudzās valstīs. Tas, ka Latvijā tos saucam par lētajiem, tā jau ir mūsu pašu lieta mūsu galvās.
Ar cieņu,
Mārcis
Kā arī citi apskati http://www.gunblast.com/Archiv...
Es kā jauns mednieks un students nevaru atļauties nedz Blaser, nedz Browning, nedz kādu citu lielo brendu karabīnes, taču lasot apskatus izvēlējos palikt pie Savage 11 FCXP3, konkrēti tieši šī modeļa http://www.savagearms.com/fire... un jāsaka, ka esmu vairāk kā apmierināts ar savu pirkumu, šī ir mana pirmā karabīne, tāpēc nevaru vērtēt objektīvi, taču par nepilniem 400 LS tu savā īpašumā iegūsti ieroci, kurš ir gatavs lietošanai.
Tas ir šaušanai ļoti tālās distancēs.Vairums no mums,jāsaka godīgi,ar karabīni medībās nešujam,vai neuzdrīkstamies šaut tālāk par metriem 150,no tā secinu ka mūsu vēlmes pārsniedz mūsu prasmi vai Krāniņa garumu. :)
Domāju ka SKS īpašnikiem arī būs kas sakāms! :)
PS.Nerunājam tagad par par lapsām,vārnām vai žagatām.
:)