Šodien vārdadienu svin Uvis, Gints, rītdien - Viola, Vizbulīte, Vijolīte
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Optikas stiprināšanas knifi

Edmunds
Edmunds
Pēdējo reizi manīts 2019-11-26 17:45
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Aprīkojums: Vītne,gludais
Medību trofejas: 10
21.07.2011. 23:49
Paldies, Viestur - esmu jau tos rokās pagrozījis. Redz, man uz Tikas jau virsū ir Picatini 21mm sliede virsū - baigi negribas nost ņemt, jo tad jāmeklē 16 mm Tikas Optilock kronšteini. Par šo variantu iespējams ir vērts padomāt, jo citādi tiešām nav jēgas tam pusmēnesim apakšā.
Viesturs
Viesturs
Pēdējo reizi manīts 2025-01-14 08:54
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Rīga=>Kuldīga&Gulbene
Aprīkojums: 12k & 30-06
22.07.2011. 17:21
Varbūt kļūdos, bet man liekas, ka QRW kronšteini ir saskaņoti ar Picatinny sliedi.
http://www.leupold.com/mount/
QRW™ Mounts
.... A few turns of the thumb levers is all it takes to connect or
disconnect your scope from the one or two-piece base, or Picatiny-style rail.
%%%%%%
...Manuprāt - Picatiny-style rail - galvenie izmēri atbilst The Picatinny rail
(pronounced /ˈpɪkətɪni/ or /ˌpɪkəˈtɪni/) or MIL-STD-1913 rail or STANAG 2324 rail or a "Tactical Rail"
%%%%%%
Iespējams, ka pārdevēji Tev iesmērējuši citu sliedi.
Edmunds
Edmunds
22.07.2011. 18:49
Viestur, viss pareizi - man ir Picatinny, bet taa ir pa virsu Tikkas iefrezetajai 16 mm sliedei, tas visu optiku jau pacelj augstak. Bus Ok, gan izshtukoshu, ko darit - gan jau ka nonemsu esosho picatinny un atradishu 16 mm stiprinajumus ASV. Lai veicas!
Roberts
Pēdējo reizi manīts 2016-04-29 18:43
23.07.2011. 21:44
Kāpēc gan uz TIKKA`s nelikt oriģinālos kronšteinus ? Ir arī zemie ar visiem ieliekamiem gredzeniem. http://www.tikka.fi/optilock.p...
Dzintars
Dzintars
Pēdējo reizi manīts 2023-11-24 10:43
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Rīgas raj.Inčukalns
Medību stāžs: Labs laiks jau pagājis
Aprīkojums: gludais,kombi,vītne
25.07.2011. 18:14
Robert,tāpēc ka tikai pikatini sliede nodrošina 100% vienādu un garantētu optikas stāvokli pie noņēmšanas un atkārtotas uzlikšanas,pat slavenie Apeli pēc pāris reizēm sāk luftēties sēdvietās un ir jāpievelk,kas savukārt pikatini sliedei nav jādara.Galvenais punktu pieliek cenu starpība.
Roberts
Pēdējo reizi manīts 2016-04-29 18:43
25.07.2011. 21:47
Atvaino , Dzintar, bet tēmas aizsācējs neko nav minējis par ņemšanu nost un likšanu virsū. Vēl jo vairāk, pats ieteicās par Optiloc , kas nebūt nav "ātrie" kronšteini.
Dzintars
Dzintars
25.07.2011. 22:45
Khm,optilokus var uzskrūvēt uz jebkuras bezdelīgastes pēdas,bet runa jau iet par to ka ir uzmontētas pārejas ,resp ierocis gatavs vīver bāzes riņķu pieskrūvēšanai,bet īstenībā cik zinu Edmundu arī tas viss ir pupu mizas,pats viņš labi fišku rubī,vnk tur Amerikā viņam ir garlaicīgi un tapēc drusku forumā paceļ putas.Edmund ir tā vai nav?
Edmunds
Edmunds
26.07.2011. 03:37
Viss - sveršilos; nopirku savu sapņu optiku; šovakar pamēģināšu krēslā paķīķerēt. Izrādās viņam krustiņš izgaismojās - smalks kā diegs. Esmu ļoti apmierināts. Par stiprinājumiem: paņēmu šeit OPTILOCK ring 30mm LOW riņķus, bet nebija viņiem bāzes, kas uz 16mm skrūvējās. Dzinča - kāpēc domā, ka uz Tikkas sliedes kronšteini būs nestabīli? Redzi, ja es ņēmu LOW profile Leo, tad man no tā Picatinny, kas virsū jēgas maz - tāpēc domāju likt virsū oriģinālos Optilock, kas šeit ir lētāki nekā Latvijā. Labi - atbraukšu, nākampirmdien sazvanīsimies, gan jau vajadzēs tavu prātu un padomu, idejas man ir - vajag pieredzi :)
Dzintars
Dzintars
26.07.2011. 07:31
Edmund,ja ir labs visīts,pašam velnam var ragus apzāģēt.:D:D:D
Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2022-12-13 19:01
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: No 1981.g.ar papīriem
Aprīkojums: pietiekams
Medību trofejas: 5
26.07.2011. 08:48
Kad jau ir tā vīver bāze uz plintes, kamdēļ tad viņu plēst nost. Varbūt vēl optiku sagribēsies pret kādu EOTECH nomainīt uz dzinējmedībām, jo nopirktajai redzeslauks būs pamazs. Tiem visiem vīveru bāzes vajag. Un, ja labu firmu bāze un riņķi, tad tiešām var ņemt nost un likt virsū bez papildus piešaušanas dažādus instrumentus. Uz Tikkas sliedes labi kronšteini būs stabili, tikai pie jebkuras kustināšanas jāpāršauj.