Mana gaisene 5,5 kal. ir putekļiem apaugusi, kopš iegādājos maseni. Tukšās čaulītes kāds spainis sakrājies. Ja dienas treniņā esu izbliezis kādu simtu puļas, vai tad no 7.eur nabags palikšu? Nu kaut vai 200.puļas - tas ir 14.eur. Tad jau toč gribas to plinti likt koferī. Katru dienu netrenējos. Nav vajadzības. Nejūtu, ka paliktu nabagāks, pērkot masenes munīciju. Manām vajadzībām, gaisene jau ir vēsture, kaut vai 7,62 kalibrā. Bet, Ivo, Tavs sapnis ir Ruger 1022. Kā Tu tam ''šmaiserim'' sapirksi munīciju, lai piepildītu tos garos radziņus, kur bezjēdzīgi pačka munīcijas, var izskriet 10 sek .....??
Slēpts
02.03.2019. 00:44
Armand, ja dzīvo privatmājā ,tad gaisene ir labs palīgs klaiņotāju apkarošanai. Uzsaucu no rīt vienu aukstu pivucīt;)
Slēpts
02.03.2019. 08:00
Lētāka munīcija, daudz lētāk sanāk trenēties. Vēl - ir gaisenes, kam regulējama jauda - noregulē uz 12J un vari trenēties mājās pagalmā.
Lieljaudas ir un paliks lieljaudas, tas nekas, ka nogriezīsi zem 12J, ierobežojumi paliks tādi paši - likumīgi šaut šautuvē
Slēpts
02.03.2019. 15:12
Adolf, kas ir klaiņotāji? Žurkas? Jā, ar gaiseni jau feini žurkas paklapēt
Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
Suņi: taksis
Medību trofejas: 2
05.03.2019. 14:25
@Armands - protams, 7eur par 100 patronām, tas točna nav dārgi. Bet šautuvi treniņiem tomēr vajag. Ja šautuve ir blakus vai arī dzīvo laukos, tad jā - masene ir labākais variants. Teorētiski treniņu nolūkam vari pat aprīkot ar klusinātāju un nevienam netraucēs. Es šobrīd gaiseni lietoju tikai sportam un treniņiem un patīk tas, ka varu droši trenēties gandrīz jebkur.
Slēpts
05.03.2019. 14:50
Armand, sakot no žurkām ,visiem ķiršēdājiem, vārnām , kašarām, vai jamaca kas ir klaiņotāji?:D
Kas meklē, tas atrod! Bet ne pa vienai, vai desmit pačkām. Optovikā vienmēr var lētāk.. ;)
Slēpts
05.03.2019. 21:59
Tie, kas dzīvo lauku mājā, savā dārzā itkā drīkst tos nosauktos klaiņotājus medīt ar maseni, bet kā būtu ar apdzīvotas vietas, vai pilsētas privātmājām?? Es domāju, tur tikai atļauto džoulu gaisene un tikai pa mazo mērķīti, konservbundžām un labākā gadijumā arī pa žurkām.
Lieljaudas ir un paliks lieljaudas, tas nekas, ka nogriezīsi zem 12J, ierobežojumi paliks tādi paši - likumīgi šaut šautuvē