Šodien vārdadienu svin Mirta, Ziedīte, rītdien - Marģers, Anastasija
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Kā cīnīties ar gārņiem un kormorāniem?

Liela
Pēdējo reizi manīts 2011-05-31 10:26
Lietotāja statuss: Vērotājs
31.05.2011. 10:26
Pēdējais komentārs bija Andim domāts.
Valdi, tu mani pārprati, kaimiņu palūgtu atšaut tos lopus vai vismaz izšaut viņu virzienā, lai iedzītu bijību.
"savādāk kāds zaļais vai ortnitologs sāks interesēties par tevi un taviem plāniem" - sākumā lai pierāda. Ne te ir bildes ar beigtu kormorānu, ne ar beigtu gārni. Un rakstītā sākumā es biju minējis, ka esmu gatavs uzstādīt kādas EFEKTĪVAS aizbiedēšanas ierīces, ja vien kas tāds ir.
Liela
Pēdējo reizi manīts 2011-05-31 10:26
31.05.2011. 10:24
Pateicos, taču es šeit nereģistrējos tāpēc, lai saņemtu piecgadīga bērna cienīgu atbildi.
Valdis
Pēdējo reizi manīts 2012-01-31 12:57
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: pie dabas
Medību stāžs: 15
Aprīkojums: ...lielākais
Suņi: 2 kuces
Medību trofejas: 4
31.05.2011. 10:23
par ko kaimiņš vainīgs, ka tu grasies viņu atšaut. visiem protams neērti lūgt lai kāds viņa kaimiņu atšauj :D
Bet ja nopietni, tad skaļi (publiski) tā vairs neraxti (par nemedījamu putnu likvidāciju) - savādāk kāds zaļais vai ortnitologs sāks interesēties par tevi un taviem plāniem un Krimināllikums būs pret tevi . pieņemot ka pa kaimiņa nožmiegšanu tevi attaisnos :)
Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2014-02-11 12:32
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mālpils
Medību stāžs: 10
31.05.2011. 10:07
Izķer visas zivis no dīķa - kormorāniem nebūs ko ēst un tie būs prom! :D
Liela
Pēdējo reizi manīts 2011-05-31 10:02
31.05.2011. 10:01
Ir dīķis, ko pēdējā laikā apsēduši visādi zivis rijoši elementi - gan gārņi, gan kormorāni. Tā kā jo sevišķi pēdējie ir ārkārtīgi lieli zivju bendētāji, tad esmu paredzējis ar tiem cīnīties.
Un gribēju pavaicāt - vai ir kāds veids kā šos putnus var aizbaidīt vai arī padarīt tiem nevēlamu atrašanos pie dīķa? Varbūt ir kādi slazdi? Ja ir iespēja tikt no putniem vaļā tos neapskādējot, tad variants der. Ja ne, būšu spiests lūgt kaimiņu atšaut. Tas gan ir mazliet neērti, jo kaimiņam maz laika, taču ja nebūs citu iespēju, tā arī darīšu.
Un man ir nospļauties par to, ka putni aizsargājami. Nezinu, ko ir redzējuši mācītie likumu rakstītāji, taču kaut vai par kormorānu skaitu viņi droši vien lasa kādās aizvēsturiskās grāmatās.