Tāda jocīga kombinācija - itāļu pusautomāts, lai slavenā firmā tūnēts, un 7remmags....Patrona tālām distancēm, plinte tuvām. Atsitienu jau, protams, tas pusautomāts nogludina un viņa distancēs (līdz 75m) priekšā ņemt lēni skrienošam lopam praktiski nevajadzēs. Bet vismazākie zariņi, skujas un smilgas padarīs jau tā aptuveno lodes trāpījuma vietu par nenosakāmu. Lodes ar svina galiem vienkārši izšķīdīs pret zariem jau lidojumā. Bet katram sava gaume un miesasbojājumi jau mazākiem lopiņiem būs kā no granātas:)
Pilad ir Krievijā Vologdā kopā likti tēmekļi un nevis Baltkrievijā,pats tādu lietoju un ne vainas,tikai plintei kalibrs ir pieticīgāks,lai gan tagad ir Piladiem vairāki jauni modeļi vomz.ru visu var redzēt,savulaik piezvanīju uz rūpnīcu,man visu paskaidroja,kas ,kur,kā,tad kaimiņam tālbraucējam palūdzu atvest mani interesējošo modeli un viss notiek vēl šodien. Šaujiet garām !
Aprīkojums: Syrena 12mm, Silma 12mm,Verney Carron Impact NT 7rem magt.Kahles CSX 2.5x50Lmz
Suņi: Divi Rietumsibirijas Laikas. Nujau tikai viens.
Medību trofejas: 7
26.04.2011. 17:21
Paldies par viedokliem, meginaasu samekleet to Pilodu. Ar plintes izveeli ir taa ka daavinaatam zirgam zobos neskataas, bet nu jaapielaago optika. Es zinu ko es gribu, bet pagaidaam nevaru atlauties un taapeec mekleeju pagaidu variantu.
Ar 7mm remmagu bukam tuvāk par 200m ir ētiski šaut tikai kaklā, jo, citur trāpot, ēdamas gaļas var izrādīties pavisam maz.
Tad nu gribētu redzēt, kā ar pusautomātu var trāpīt bukam kaklā tālāk par 75m.
Būs jau pusautomātiem arī savi fani, kuri teiks, ka mierīgi 100m un špickastē šauj. Es teikšu, ka tas gadās... dažreiz....
Mednieku organizācija: Latvijas Mednieku savienība
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: no 1989
Aprīkojums: TOZ, ZOLI, Titan, Sauer
27.04.2011. 09:39
Nēesi nu Juri tik skeptisks attiecībā uz pusautomātu, normāli ražotāji precizitāti nodrošina ne sliktāku kā jebkurai medībām paredzētai kloķējamai karabīnei! Nu ko Tu padarīsi, ja cilvēkam patīk klakšķināt to aizslēgu :)
Ja tāpat vienkārši patīk izšķaidīti ķermeņi, tad uz priekšu
Man liekas tas lielā mērā atkarīks arī no izvēlētās munīcijas-šaujot ar geco t-mantel bukam(trāpījums tieši sirdī) izejošais nepilna špickastīte, jenotam izšuj cauri, sivēnam gan tāds kulaka caurums ja pa kauliem ķer-ļoti liela nozīme ir protams lodes konstrukcijai un iedarbībai uz ķermeni! Čehu PTS gan traki spridzina
BEt ja tā paskatās tad tas 7rem.mag nav jau nekāds lielgabals-salīdzinot ar to pašu 30-06(+/_ 200-300 jauli)
piemēram 30-06 sako patronām ir gandrīz tikpat jaulu cik 7rem.mag S&B
Kaut nu tā būtu ... Pēdējos dažus gadus nekam vairs nevar ticēt - mūsdienās cenai ir sakarība tikai ar nosaukumu. :( Pārējais ir laimes spēle ...
Tik nesaki, ka pusautomāts tālāk pa 75m nav paredzēts! :)
Tad nu gribētu redzēt, kā ar pusautomātu var trāpīt bukam kaklā tālāk par 75m.
Būs jau pusautomātiem arī savi fani, kuri teiks, ka mierīgi 100m un špickastē šauj. Es teikšu, ka tas gadās... dažreiz....
P.S. Juri pats esi nomedījis buku ar to 7 rem.mag un ar kādām patronām??? Ja nē tad labāk nemaldini cilvēkus!
Man liekas tas lielā mērā atkarīks arī no izvēlētās munīcijas-šaujot ar geco t-mantel bukam(trāpījums tieši sirdī) izejošais nepilna špickastīte, jenotam izšuj cauri, sivēnam gan tāds kulaka caurums ja pa kauliem ķer-ļoti liela nozīme ir protams lodes konstrukcijai un iedarbībai uz ķermeni! Čehu PTS gan traki spridzina
BEt ja tā paskatās tad tas 7rem.mag nav jau nekāds lielgabals-salīdzinot ar to pašu 30-06(+/_ 200-300 jauli)
piemēram 30-06 sako patronām ir gandrīz tikpat jaulu cik 7rem.mag S&B