jautājums ir sekojošs!tuvojas intensīvākais bebru šaušanas mirklis un droši ka daudziem ir bijis tā,ka esi dziļi mežā viens pats un esi nošāvis vienu,vai divus bebrus.līdz mašīnai ir ko iet,un tad rodas jautājums,kā viņus pārvietot?līdz šim esmu vilcis striķī,vai nesis uz muguras.taču esmu dzirdējis ka večiiesaka kaut kā apmetot striķi ap bebra kājām var šo nest kā mugursomu!vienīgi ir žēl meža jakas,kas pēc tam reāli ož!!!mugursomu nēsāt kaut kā neēsmu pieradis,turklāt iespaidīgs eksemplārs tādā bēdīgi lien iekšā!varbūt kādam ir vēl kāds interesants pārvietošanas veids?
Mednieku organizācija: Latvijas Mednieku savienība
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: no 1989
Aprīkojums: TOZ, ZOLI, Titan, Sauer
11.02.2011. 09:55
Galvenais uz medībām paņemt līdz striķi un nazi, pārējo izdomāsi uz vietas! :)
Pašam ir gadījies padziļā gravā un līdz auto ~1km nomedīt 2gab tādus līdz 20kg un tad nācās uzveidot ko līdzīgu nēšiem un nest ārā, jo pa zemi pavilkt bija neiespējami. Ir dzirdēts variants, kad tiek nocirsts egles zars un uz tā nostiprina medījumu, lai vieglāk vilkt, tas neķeras un nekūļājas - sanāk tādas kā ragavas, kuras, pagarākā striķī piesienot, var vilkt atspēries ;)
Slēpts
11.02.2011. 10:16
Mugursoma un krēsliņš -laba lieta ,ja nav tad:-sasien bebra priekšķepas krūmos salūko ap 1 metru garu mietu izver caur sasietajām priekšķepām un liek uz muguras kā paunu žīds.Pļintu -siksnā pāri galvai uz krūtīm.Un uz priekšu.
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
11.02.2011. 12:52
Nav jau liela maka nostaigat paris kilometrus lai dabutu bebru. Maka ir atrast tadu poziciju, kur vari nolikt masinu uz caurtekas un tur gaidit bebra kungu... :))))
Ja par lietu, tad kartiga strika esamibu mednieka aprikojuma neviens vel nav atcelis. Protams maisi un vannites ari ir labi, bet vini tapat ir janes(vai javelk). Tapec es, ka jau slinks individs, vislabpratak izmantuju striki. Vienkarsi un eleganti! :)))
Vel par nelielu samaksu noalgo bebru nesēju,cilvēks kurš nes tev bebrus ārā... :D :D
Pašam ir gadījies padziļā gravā un līdz auto ~1km nomedīt 2gab tādus līdz 20kg un tad nācās uzveidot ko līdzīgu nēšiem un nest ārā, jo pa zemi pavilkt bija neiespējami. Ir dzirdēts variants, kad tiek nocirsts egles zars un uz tā nostiprina medījumu, lai vieglāk vilkt, tas neķeras un nekūļājas - sanāk tādas kā ragavas, kuras, pagarākā striķī piesienot, var vilkt atspēries ;)
Ja par lietu, tad kartiga strika esamibu mednieka aprikojuma neviens vel nav atcelis. Protams maisi un vannites ari ir labi, bet vini tapat ir janes(vai javelk). Tapec es, ka jau slinks individs, vislabpratak izmantuju striki. Vienkarsi un eleganti! :)))