Šodien vārdadienu svin Vēsma, Fanija, rītdien - Mirta, Ziedīte
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Dzenošo suņu skaits dzinējmedībās - vai limitēt?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 27 lietotāji. Komentāru skaits 6. Pēdējais viedoklis 14.02.2011. 22:56

Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
13.02.2011. 08:56
Andim B.
Un cik dzīvnieki tika nomedīti mastā, kurā atskanēja ap 60 šāvieni?
Es arī esmu piedalījusies līdzīgās medībās, tur vēl dzinēji bija kādi 20 ;) un suņi kādi 15 ;) Neviens no šiem suņiem nestrādāja, bet, pie šāda suņu un dzinēju skaita mastā, tam vairs nav nozīmes ;) Mazie,dumjie, garšīgie sivēni jau tāpat izies. Lielais, smirdīgais, desām vien derīgais kuilis ar ilkņiem, tas gan kaut kur mastā pazuda ;)
Esmu arī kā dzinējs bijusi klāt medībās RU (man nav atļauja tur medīt), kur bija 2 dzinēji (un ja es tur pēkšņi nebūtu uzradusies, laikam būtu viens dzinējs) un 3 suņi.
Jo labāk strādā suņi, jo mazāk viņus vajag.
Slēpts
13.02.2011. 09:26
es tā arī nesaprotu, kur problēma suņu skaitam mežā?
Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2018-04-26 12:08
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Jelgava
Medību stāžs: ir
Aprīkojums: Runga
Suņi: nu jau 2 X Kvaukšķis
13.02.2011. 11:16
Nomedija 2 briežus un ap 16 cūkām ja nemaldos. Kopā dienas guvums bija 28 cūkas 2 briežu govis un viens briežu teļš. Japiezīmē ka suņi strādāja ne tikai pa sivēniem, jo tika nomedīts arī viens medaļnieks (protams ne bez suņu palīdzības).
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
13.02.2011. 13:16
Nu tad jau apsveicami!
Bruno
Bruno
Pēdējo reizi manīts 2023-08-31 22:01
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Inčukalns - Zlēkas
Medību stāžs: sen
Aprīkojums: loks un bultas
13.02.2011. 19:22
Es, kā 2 suņu saimnieks un "štata" dzinējs savā kolektīvā, varu teikt vienu - svarīgi, lai suņi paši normāli strādātu kopā, jo ir gadījumi, kad suņi viens otru nepieņem, ne jau plēšas, bet kopā nestrādā, ignorē viens otru. Citādi neredzu iemeslu, kāpēc būtu jāierobežo suņu skaits medībās.
Pilnīgi piekrītu, ka dzinējsuņi jāvērtē atsevišķi, jo dzinējiem ir sava specifika - kaut vai suns neiet kontaktā ar dzīvnieku - viņam nav tas jādara, jo ko nevar nest to nevajag celt. Laika var tikt galā arī ar palielu kuili, bet dzinējs to nevar, tad kāda velna pēc ir jākož tam kuilim?
Dmitrijs
Dmitrijs
Pēdējo reizi manīts 2019-09-04 00:14
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Ventspils
Medību stāžs: no 2000 gada
Aprīkojums: iz 27em-m+aimpoint compML 2 ; cz 511 22LR; brovning bar boss 30-06+aimpoint compC3 ; tikka t3 lite stainless 30-06+ leupold vx III 3,5-10x50 (ilum.duplex) binoklis kahles 8x42 , leica geovid 8x56HD
Suņi: 4 vacu medibu terjeri ,
Medību trofejas: 19
14.02.2011. 22:56
Bruno kost nevajag un neviens parbaude to neprasa. Dzineisunim jaskrien ar nepartrauktu bals atdevi cukai aizmugure, mainot bals tembru kad cuka stav vai kustas vai suns iet pa pedam. Ta vertejama meisteriba latvijas dzineisuniem.
Guntis tabula ir sausie cipari un tabula pagaidam ir kopiga ,ir izstradata jauna bet nav apstiprinata.
jauna tabula ar aprakstu fundamentali neko nemainis. Vienkars'i vertes'ana kl,us vienkars'aka un saprotamaka , ekspertam nebus laikas tabulu jakoreg,e .