Šodien vārdadienu svin Uvis, Gints, rītdien - Viola, Vizbulīte, Vijolīte
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Loku medības Latvijā - par vai pret? Viedokļi un argumenti!

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 68 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 27.12.2012. 15:50

Andrejs
Andrejs
Pēdējo reizi manīts 2013-03-30 16:20
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Madonas novads
Medību stāžs: 20
Aprīkojums: pietiek medībām
Suņi: taksis
13.01.2011. 11:46
Te tiešām paspīd tā Latviešu skaudība ,ja ne man tad citam arī ne:(((
Aiz tām tukšajām muldēšanām jau pad---ām sloku medības ,pavasara zosu medības utt.
Procesu ,teoriju un praksi uztaisīs par ES naudiņām un apgriezīs pavisam medības.
Kas tad Uldi Tev liedz taisīt to šķēpnešu organizāciju:))
Palasot medību hronikas, Krievijā gāja uz lāci ar speciālu šķēpu (paļma),un dūra tikai tā no migas izceltus ķepaiņus.
Nu tas tā emocijām ,bet neko sliktu loka medības Latvijas medniekiem un medījumam nenodarītu. Tas mans viedoklis.
Uģis
Uģis
Pēdējo reizi manīts 2023-07-18 12:57
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Mežā
Medību stāžs: Pietiekami
Aprīkojums: Ir
Suņi: Patīk
13.01.2011. 13:18
100% Piekrītu Uldim! Tie kas grib medīt ar lokiem pārsvarā ir kkādi īpatņi kuriem tradicionālais medību veids neapmierina un "par īsu krāniņš" un tad loks būs kā to krānu pastaipīt garāku - pēc principa - re kāds man Mersis un es medīju ar loku - esmu baigais vecis varu pielīst briedim pa 10m (lai gan diez vai ir kāds kas vispār LV to var ja nu vienīgi briežu dārzā vai arī dzīvniekam, kurš ir akls kurls un jau pusdzīvs - protams ir izņēmumi)un kāda jēga no tā ka Tu pieliem pa 10m - iešauj nedaudz sāņus un viss lopiņš prom un Tu to nedabū nekad - kāds pamatojums? stilīgi - ASV medī un tas tagad LV ar ir stilīgi...
Un tie kas te par to nāvi - protams jebkurā gadījumā nāve ir nāve un nekas labs tas nav un medniekam tas ir jāpieņem, bet ir atšķirība vai gatavs Tu esi 1 sekundē vai 12stundās - tā ir tā medību ētika par ko te visi tā cepās - dzīvniekam nav stundām jāmokās ar bultu ribās un vēl tikai pasakiet ka tas nav arguments - tad jau es ar maseni arī alni varu šaut ne tā??? nu pofig ka nekrīt - nekas lai mokās - gan jau kkur sapūs - sviests...
Andrejs
Andrejs
13.01.2011. 14:19
Nē nu gan pateici Uģi:))))
Kādēļ tad loks nav tradicionāls medību rīks - tikai tāpēc ka sovjetisma gados tika aizliegts??????
Ar loku Latvieši medīja ,tikai to neatļāva kungi un valdības. Un par tiem īpatņiem arī joku noplēsi tad jau tie vairāki miljoni loka mednieku ir īpatņi. Domāju ka viņi mūs uzskata par dīvaiņiem.
Var jau alni arī nošaut ar maseni un ziloni ar 243 Win ,tikai ir jāmāk šaut.Un jātrenējas ir gan ložu šāvējiem (renkuļniekiem tālšāvējiem),gan loka šāvējiem un ja viņi var pierādīt savu šaušanas māku ,tad lai medī gan vieni ,gan otri.
Anita
Anita
Pēdējo reizi manīts 2022-08-09 16:45
13.01.2011. 16:25
Te jau "humors humora" galā. Cienījamam Uldim gribu atgādināt, ka Latvijas loku mednieku asociācija jau sen kā nodibināta un raidījuma "Uz meža takas" galvenais veidotājs, ko tā gribat piesaukt sižeta veidošanā ir viens no šīs asociācijas dibinātājiem un, šķiet, viņu par "apdalītu dīvaini" te neviens tā īsti nebūtu tiesīgs saukt. Starp citu, arī sižeti par loku medību iespējām ir bijuši, ir bijuši arī raksti un Latvijas Medību saimniecības attīstības stratēģijā ir nodaļa, kas apskata loku medību plusus un mīnusus, gan dod to valstu sarakstu (milzum garu!), kur jau medī ar loku, gan ieskicē arī to, kas būtu jādara, ja tās vēlētos atļaut Latvijā... Nu bet tie somu bāliņi, kurus personīgi esmu redzējusi darbībā, ne ar ko nav bijuši apdalīti...
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2021-10-14 19:00
Atrašanās vieta: Saldus - Zvārde
Medību stāžs: no 1986.gada
Aprīkojums: Brownig Bar 30-06,Iž -18 12kalibrs
Suņi: Rīzenšnaucers
13.01.2011. 16:43
Jo vairāk lasu komentārus,jo vairāk pārņem pārliecība,ka šī medīšana ar loku Latvijā, tiek bīdīta tikai dažu indivīdu intresēs.Medības ar loku nebūt nav lēts prieks,tātad kas to var atļauties, lai brauc uz tām valstīm,kur atļauts un lai medī vesals.Vai arī krīzes iespaidā gribas medīt tuvāk mājām?Vai mums dažu indivīdu intresēs ir jamaina likumdošana?Vai nav daudz svarīgākas lietas ,kas būtu vienreiz jasāk risināt?Piemēram par līgumiem,limitiem u.t.t.
Kārlis
Kārlis
Pēdējo reizi manīts 2021-03-27 14:55
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Dobele
Medību stāžs: no 2004.g.2.oktobra
Aprīkojums: TIKKA T3 308.;TOZ-16 22LR; Browning BAR Zenith 30-06.+ Zeiss Victory V8 2,8-20x56, Иж-56-3 22/28 + Burris Eliminator III 3-12x44. Mitsubishi L200
Suņi: LV dzinējs,suns
Medību trofejas: 6
13.01.2011. 17:26
Medības ar loku nevar būt nekāds apdraudējums Latvijas medniekam! Šķiet, ka Uģis Gimzo uztraucas par to, ja lokšāvējiem atļaus medīt ar loku, tad viņi izmedīs visas meža cūkas un briežus. Gluži pretēji!
Un skaudīgie latvju bāleliņi jutīsies daudz labāk, ja mēs , darba ļaudis, katru nopelnīto latiņu iztērēsim aiz valsts robežām...
Armands
Armands
Pēdējo reizi manīts 2020-04-24 15:03
13.01.2011. 17:26
Mans personīgais viedoklis par loku medībām Latvijā - pret.Tikai viena lieta kāpēc - pēc iespējas ātrāk izbeigt zvēra mocības un ar loku tas ir grūtāk izdarāms(manas domas).Kāmēr neviens nepierādīs man pretējo,neticēšu ka ar loku var dzīvnieku nogalināt tikpat efektīvi kā ar šaujamieroci.Ir vēl daži argumenti ,bet tie mazāksvarīgi.Esmu par tradicionālo medību saglabāšanu,bet medības ar loku,ar kramenīcu un utt palielam man tomēr liekas tāda krāniņa staipīšana.Es eju uz mežu atpūsties pabūt dabā un protams arī pēc gaļas un trofejas,kas viss kopā arī saucas medības manā uztverē.Bet medības ar loku tā man liekas vairāk tāda pašapliecināšanās.
Uģis
Uģis
Pēdējo reizi manīts 2023-07-18 12:57
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Mežā
Medību stāžs: Pietiekami
Aprīkojums: Ir
Suņi: Patīk
13.01.2011. 17:28
Saproti Anita neiet runa par to ko kurš medīs vai kā - es gan jau būšu viens no tiem, kas medīs arī ar loku, ja tāda iespēja pastāvēs, bet personīgi šādu lietu neatbalstu - jo nav nepieciešamības to darīt - pamatots iemesls - kāds? tikai tādēļ ka gribās? nu ja gribās brauc tiešām uz ārzemēm! priekškam mums vēl jānoņemās ar šādām stulbām patreiz nevajadzīgām problēmām? labāk būtu domājuši par līgumiem un tiešām limitiem utt. Kam standarta LV medniekam LOKS? KAM viņam tas? Platības gan...
Lai gan ja tā padomā - šīs loku muļķības iespējams ir ar tālredzīgāku domau - lai ārzemniekiem patīkamāka LV un medības šeit tapēc jāsakārto likumi priekš ārzemniekiem un dažu klubu ienākumiem - tikai nesaki ka es te ko muldos, jo ticiet man nepaies ne pāris gadi ka šāds scenārijs iespējams tiks sagaidīts un tad ierindas LV mednieks vispār varēs nemedīt ne ar loku ne ar bisi ne ar ko...
Padomājiet par šo - kam LV vajag medīt ar lokiem? cik ir lociniei, kas ir mednieki? utt. vai tik šī doma nav ar tālejošāku raksturu...
Andrejs
Andrejs
13.01.2011. 18:03
Uģi uzdod šo pašu jautājumu otrādi sev. Kādēļ gan nevajag medīt? Sliktumu es neredzu. Nu kas gan slikts ,ka kolektīvā atbrauks ārzemnieks un nomedīs to buciņu ar loku samaksājot skaistu naudiņu kolektīva kasē- kas tur slikts? Tas ka uz valsts mežiem brauc ārzemnieki un klapē visu pēc kārtas -tas gan Tevi laikam neuztrauc???????
Un par to tālejošo raksturu- paskaties cik zemes jau ir pārdotas ārzemniekiem un tie jau ir zemes privātīpašnieki un tas laiks var ātri pienākt ,ka nemedīsim uz viņu zemes. Tās loka medības ir tikai medību veids ,kas atļauts būtu gan vietējiem ,gan ārzemniekiem un nepin te politiku iekšā.
Nu Tev tak ar gribās medīt ar bisīti,citam gribās ar loku, tādēļ tev tak neviens nespiež doties makšķerēt.....