Pārsvarā tiek runāts par to vai var vai nevar trāpīt, līdz cik metriem, vai vispār krīt.
BET 99% šaut gribētāju pat dzīvu buku vai cūķi mežā nav redzējuši, tikai zoodārzā vai Discaveri filmiņās.
Tipiska pilsētnieka domāšana - mežā lopu nejēgā, aizej, aiz koka, 10 min., pagaidi kamēr pienāk pa 20 m
un izšauj. Tas takš i kā divus pirkstus apčurāt!
Nekadas sajēgas par dzīvnieku dzīves, ēšanas, pārošanās u.t.t. paradumiem - nav ugunsrores mednieka pieredzes.
Ja medīt varēs tikai ar tādu loku, kas pirkts mednieku veikalā, sertificētu medībām, šaut gribētājam esot
mednieka papīriem, gadu gājis par VISMAZ dzinēju - lai jau mēģina.
Man te ir viens tāds - gada laikā dabūjis sporta meistaru loka šaušanā -:DDD,
ar reālu, būdas, pie ķēdes, rotveileru grib iet kolektīvajās par dzinēju (reāli sašutis, kāpēc nedrīkst),
meži Kurzemē galīgi sūdīgi, jo ar pamežu, slapji un tālu neredz(Diskaveri filmiņas par medībām "parkos"),
loka medībās suni kas atrod aizšauto, vai kolēģi ar plinti - da nafig, braukšot pie čomiem uz Latgali, tur pa 30 km nevienas dvēseles skaidrā, kas tur kontrolēs,
bet lopu mežā nav redzējis, tik cik , nejauši, sēņojot.
Pieaugušu stirnu buku no briedēna neatšķirs ....
Par loku Poundiem un visādiem pribabbasiem runā ar pārākumu, jo tā esot māksla, augstākā pilotāža, līmenis, ne katrs
to varot, medīšana ar ugunsrori, man jāsaprot, tas ir nožēlojami, tas nav īsta vīra cienīgi.
Opāāā, es i beigts un šī ar pagalam !!!
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
27.12.2012. 09:57
Pēc fakta iznāk, ka tēma ir izsmelta un slēdzama - vairākums ir atbalstījis loku iekļaušanu medību rīku sarakstā un atliek vien pēdējais verdikts pašā augšā. Tā kā cepties par šo vairs lielas jēgas nav. Vieni būs priecīgi, citi ne (es tai skaitā) - tā ir normāla parādība, jo visiem pa prātam nebūs nekad. Būtu dīvaini, ja būtu savādāk. Tas ir jāsaprot un jānoķer brīdis, kad jāliekas mierā, citādi nekāda tālāka virzība un attīstība nebūs iespējama. Tā kā apsveicu priecīgos un novēlu iejūtību pārējiem.
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
27.12.2012. 09:59
P.S. Laiks visu noliks savās vietās. Un parādīs - kam taisnība un kurš kļūdījās.
Slēpts
27.12.2012. 11:09
Jā, šī tēma tiešām bija vētra ūdens glāzē, jo medību likumdošanā paredzēta norma, kas nosaka to, ka medību norises kārtību medību iecirknī nosaka medību tiesību lietotājs ( un pret to neiebilda neviens!!!). Visiem tiem, kuri ir pret lokiem ( arī man), nav nekāda pamata satraukties, jo, tas vai pie Jums medīs ar lokiem, atkarīgs no Jums pašiem, kā lemsiet tā arī būs.
Plānotajos MK noteikumos ir daudz svarīgākas normas medniekiem, kuras būs jāatrisina tos izstrādājot.
Pēc 10 dienām tēma būs jau **divus gadus** veca - respektīvi, situācija, protams ir mainījusies, bet paldies par viedokļiem. Protams, tā ir taisnība, ka medību tiesību lietotājs noteiks to, kā medīs konkrētajās platībās, ar lokiem, bez lokiem, ko medīs ar lokiem un ko nē. Protams, ka vairumā gadījumā tā būs biedrības valde.
Bet - iespējams, tieši šī iemesla dēļ kaut kur veči kašķēsies, kaut kur strīdēsies pa nopietnam ar visām tiesām un kaut kur tas dos kārtējo plusiņu ārzemnieku rokās...tādēļ, cienītie kungi, ja nu kaut kur situācija veidojas labila, labāk atrodiet kompromisu, nekā eskalējiet nopietnu konfliktu. No tā iegūs pavisam citi...
BET 99% šaut gribētāju pat dzīvu buku vai cūķi mežā nav redzējuši, tikai zoodārzā vai Discaveri filmiņās.
Tipiska pilsētnieka domāšana - mežā lopu nejēgā, aizej, aiz koka, 10 min., pagaidi kamēr pienāk pa 20 m
un izšauj. Tas takš i kā divus pirkstus apčurāt!
Nekadas sajēgas par dzīvnieku dzīves, ēšanas, pārošanās u.t.t. paradumiem - nav ugunsrores mednieka pieredzes.
Ja medīt varēs tikai ar tādu loku, kas pirkts mednieku veikalā, sertificētu medībām, šaut gribētājam esot
mednieka papīriem, gadu gājis par VISMAZ dzinēju - lai jau mēģina.
Man te ir viens tāds - gada laikā dabūjis sporta meistaru loka šaušanā -:DDD,
ar reālu, būdas, pie ķēdes, rotveileru grib iet kolektīvajās par dzinēju (reāli sašutis, kāpēc nedrīkst),
meži Kurzemē galīgi sūdīgi, jo ar pamežu, slapji un tālu neredz(Diskaveri filmiņas par medībām "parkos"),
loka medībās suni kas atrod aizšauto, vai kolēģi ar plinti - da nafig, braukšot pie čomiem uz Latgali, tur pa 30 km nevienas dvēseles skaidrā, kas tur kontrolēs,
bet lopu mežā nav redzējis, tik cik , nejauši, sēņojot.
Pieaugušu stirnu buku no briedēna neatšķirs ....
Par loku Poundiem un visādiem pribabbasiem runā ar pārākumu, jo tā esot māksla, augstākā pilotāža, līmenis, ne katrs
to varot, medīšana ar ugunsrori, man jāsaprot, tas ir nožēlojami, tas nav īsta vīra cienīgi.
Opāāā, es i beigts un šī ar pagalam !!!
Plānotajos MK noteikumos ir daudz svarīgākas normas medniekiem, kuras būs jāatrisina tos izstrādājot.
Bet - iespējams, tieši šī iemesla dēļ kaut kur veči kašķēsies, kaut kur strīdēsies pa nopietnam ar visām tiesām un kaut kur tas dos kārtējo plusiņu ārzemnieku rokās...tādēļ, cienītie kungi, ja nu kaut kur situācija veidojas labila, labāk atrodiet kompromisu, nekā eskalējiet nopietnu konfliktu. No tā iegūs pavisam citi...