Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
21.12.2012. 11:30
Loka šaušanas distancē var pielavīties tikai pie slima vai suņu aplenkta dzīvnieka.
Neesmu loka medību atbalstītājs, bet citētais apgalvojums neatbilst īstenībai. Medījot gan ar gludo, gan ar spico, esmu vairākas reizes pabijis cūku bara vidū (pēc šāviena ļoti interesants brīdis :D), gan stirnu āzi ne vienu vien nomedījis padsmit metros, par bebriem pat nerunājot. Tā kā tuvuma "burvība" ir pieejama arī ugunsrungu lietotājiem, ja vien pašiem ir vēlēšanās un nedaudz centības.
Edgars,
piekrītu ka ar šaujamieroci ir vienkāršāk, bet tur jau tā loka šaušanas pievilcība ir jātrenējas un loks pats par sevi spiež ,es teiktu motivē trenēties lai šautu labāk un precīzāk.Isaku pamēģināt, domāju ka noteikti iepatiksies, man liekas ka loka šaušana ir gandrīz katra mednieka asinīs.
Par tiem aizšautajiem dzīvniekiem nepiekrītu.Ja bulta trāpa mīkstajos audos tā gandrīz 100 % cauršaus dzīvnieku tāpat kā lode. Ja lode trāpīs piemēram gūžas kaulā tā to sašķaidīs un visdrīzāk tur iestrēgs -tieši tāpat kā bulta. Rezultātā dzīvnieks mocīsies tikuntā,vienīgā atšķirība būs šauta brūce vai griezta brūce.Pēc tava teiktā sanāk, ka šauta brūce ar kaut ko labāka par grieztu.Domāju, ka dzīvniekam būs sūdīgi abos gadījumos.
Varu saderēt, ka Latvijā uz vienu ar bultu savainotu dzīvnieku būs divdesmit ar šauteni aizšautu, tāpēc loka kritizēšanai neredzu pamatu.
Mednieku organizācija: uz 8 nevar salasīties nekad
Atrašanās vieta: dīvāns, dators
Medību stāžs: arvien lielāks
Aprīkojums: ir
Suņi: vakcinēti
21.12.2012. 11:35
Edgar, var tak loka medniekam noorganizēt patīkamas un ļoti neaizmirstamas medības , par pasēdēšanu savā laktā uz cūku 1000ls par neatrastu vepri vēl 1000ls tādas medības būs gan dārgas , gan ilgi neaizmirsīsies i vienam i otram.
Vīri, ar medību loku IFAA sacensībās šauju jau četrus gadus gan Latvijā, gan Lietuvā un Igaunijā, tiek šauts gan pa papīra mērķiem, gan pa 3 dimensiju dabiska lieluma gumijas zvēriem. Praktiski visi sacensību dalībnieki, kuri šauj ar medību lokiem paši ir mednieki, un viņu nav nemaz tik daudz. Varbūt kādam nepatiks ko tagad teikšu, bet tāds nu ir mans viedoklis. medību loka efektivitāti pielīdzinu gludstobra ierocim, bet ar loku šaut ir jātrennējas krietni vairāk. Loks ir jāpārzin krietni labāk kā sava mīļotā sieviete. Cilvēkam kurš vēlas nodarboties ar lokmedībām pilnīgi noteikti ir jāpiedalās sacensībās, jo mājās šaujot pa kasti krūmos nekāda pieredze nekrāsies. Pazīstu visus lokmedniekus Latvijā, kuri ir bijuši sacensībās (pat desmit kopā nesanāks). Uz tādiem kuri mājās tur medību loku un gaida brīdi kad varēs medīt skatos ļoooti šaubīgi jo lokmednieka apliecību iegūt būs grūtāk kā gludstobra ierocim. Ja ir vēlēšanās medīt ar loku tad vismaz gadiņu ir jāpavazājas pa sacensībām, lai izprastu loka šaušanas nianses, un to ir daudz.
Uģis Zavadskis
Tie kas tur mājās medību lokus un gaida atļauju atsijāsies paši, nu nespēs tāpat neko nomedīt.
Mani tikai uzjautrina tā loku nīdēju tumsonība- no sērijas es to nemāku, es to nezinu ,tāpēc nevienam Latvijā tas nav vajadzīgs.
Neesmu loka medību atbalstītājs, bet citētais apgalvojums neatbilst īstenībai. Medījot gan ar gludo, gan ar spico, esmu vairākas reizes pabijis cūku bara vidū (pēc šāviena ļoti interesants brīdis :D), gan stirnu āzi ne vienu vien nomedījis padsmit metros, par bebriem pat nerunājot. Tā kā tuvuma "burvība" ir pieejama arī ugunsrungu lietotājiem, ja vien pašiem ir vēlēšanās un nedaudz centības.
piekrītu ka ar šaujamieroci ir vienkāršāk, bet tur jau tā loka šaušanas pievilcība ir jātrenējas un loks pats par sevi spiež ,es teiktu motivē trenēties lai šautu labāk un precīzāk.Isaku pamēģināt, domāju ka noteikti iepatiksies, man liekas ka loka šaušana ir gandrīz katra mednieka asinīs.
Par tiem aizšautajiem dzīvniekiem nepiekrītu.Ja bulta trāpa mīkstajos audos tā gandrīz 100 % cauršaus dzīvnieku tāpat kā lode. Ja lode trāpīs piemēram gūžas kaulā tā to sašķaidīs un visdrīzāk tur iestrēgs -tieši tāpat kā bulta. Rezultātā dzīvnieks mocīsies tikuntā,vienīgā atšķirība būs šauta brūce vai griezta brūce.Pēc tava teiktā sanāk, ka šauta brūce ar kaut ko labāka par grieztu.Domāju, ka dzīvniekam būs sūdīgi abos gadījumos.
Varu saderēt, ka Latvijā uz vienu ar bultu savainotu dzīvnieku būs divdesmit ar šauteni aizšautu, tāpēc loka kritizēšanai neredzu pamatu.
Tu gan gribi ļoti viegli tikt pie naudas.Par tādu piķi tev tas mežakuilis būs jātur aiz ausīm kamēr es to šauju .
Lai izdodas.
Tie kas tur mājās medību lokus un gaida atļauju atsijāsies paši, nu nespēs tāpat neko nomedīt.
Mani tikai uzjautrina tā loku nīdēju tumsonība- no sērijas es to nemāku, es to nezinu ,tāpēc nevienam Latvijā tas nav vajadzīgs.
Kāpēc tumsonība? Es ar nepacietību jau gaidu kad varēšu uzaicināt Tevi uz neaizmirstamām medībām .
Arbalets saskaņā ar Eiropas direktīvu nekad nebūs legāls medību rīks nevienā Eiropas Savienības valstī.