kaapeec te tik daudzi kas grib likt sprungulus cita ratos? Ja kaads grib, lai mediii, vai ta zheel? Loka legalizeeshana ljaus tikai pilnveidot azartisku mednieku iemanjas! J.Rubuli tev zheel ka maza saujinja mednieku grupa mediis ar loku un veel atljaus to dariit aarzemniekiem (pelniis naudu) tu kaa ''suns uz siena kaudzes''- ne pasham, ne sasham...
Labs dažu individu biznesa plāns - noskatījos sižetu par lokiem, akcentējās uz bebriem, bet uzgaļos atrādīja lielajiem zvēriem:::)))
Neradās nemazākās pārliecības, ka tādu lietu pie mums vajadzētu, kā biju pret lokiem tā arī pēc sižeta paliku tāja pusē.
Vēl tā nesmuki izklausījas, ka zina, un ir lietas kursā par šo diskusiju, bet nav laika tekstiem, nu tas tāds uzmetiens tiešais, ko tad es te ar Jums, mes labāk valdibas limeni!
Nu nepatika, bet nu laikam jau nav arī visiem jaizpatik!
Piekrītu Jānim Rubulim.Vēlreiz atkārtošu speciāli Artūram,ja mēs ejam mežā un nogalinam citas dzīvas radības,tad varbūt tomēr vajadzētu izvēlēties ātrāko nāvi tam lopiņam,nevis TIKAI savas pašapziņas celšanai mocīt dzīvnieku.Noskatoties raidījumu man patika J.Kļaviņa teikums "var trenēteis arī uz putniem" nu piedod Jāni ja tu uzskati ka var trenēties uz dzīvām radībām,tad tev manuprāt pat šaujamieroča atļauju vajadzētu anulēt.
Visu cieņu kungi, bet tā man liekas tāda stagnātiķu un skauģu domāšana...
Jāni Rubuli, es naudu ar komercmedībām nepelnu, bet man nav žēl ka kāds to dara, atsķiribā no jums... īsts latvietis....
Padomājiet no valstiskā viedokļa, šādas komercmedības ir ļoti izdevīgas, tiek nodarbināts vietējais spēks un nauda ieplūst te pat LATVIJĀ, nevis aizplūst prom...
A.Liepiņa kungam. Visu cieņu jums, bet tas stagnātisms ir jāmet pie malas... laiki mainās! Visā plašajā pasaulē medī ar loku gan lielus gan mazus zvērus! Pa tām mocībām pilnīgas muļķības ieejiet tādā amerikāņu saitā huntingfootage.com- te ir pilns ar video kur amerikiņi medī ar loku gan lielus gan mazus zvērus. Un galu galā, kas mainīsies jums, ja atļaus medīt ar loku, neviens tak jums nespiedīs medīt ar viņu....
P.S. Man pašam nav doma medīt ar loku vismaz pagaidām, bet zinu ka pēc gadiem 10-15, kad medības ar ieroci būs izbaudītas no A līdz Z, tad varētu rasties kārdinājums, tam buciņam dzīties pakaļ visu vasaru ar loku rokās! Saprotu to veču gandarījumu, kad tu nomedī zvēru ar cīņai līdzvērtīgāku ieroci! Atvainojos, ja kādu aivainoju, nebija tas mans mērķis! Šaujat garām!
Artūr!
Ir viena būtiska nianse - neveiksmīgu medību video neviens nepievieno. Tur jau tā lieta, ka pārādās tikai tas, cik redz veiksmīgi ziloni ar loku/arbaletu nošāvu, bet neparāda, ka desmit ziloņi ar bultu pakaļā aizmuka, piecus nēģerus nomušīja un beigās ar lielkalibriem tika nogāzti!
PRET loku medībām visā Latvijas teritorijā.
Gaidīju tādu atbildi :D
Domā ar šaujamieroci ir savādāk!!!!????'
Ar loku tu pa sezonu aktīvi medījot šaviena attālumā tiksi labi ja 5 dzīvniekiem, bet ar karabīni tu medījot varēsi salasīt 20-30 dzīvniekus( un vēl iespējams 5 saskrāpēsi..), kur tad te būs tie desmit ziloņi, kas aizskries ar bultu pakaļā!?
Raivi, paprovē vasarā pielīst tam pašam buciņam uz 15-20m, nevis ar spico pa 150m... sajutīsi atšķirību! Nomedījot buciņu ar pieiešanu uz 20m ir daudz lielāka bauda, nekā pa 70m ar spico - tas ir fakts.
Artūr,man personīgi nemainīsies nekas tuvākajā perspektīvā,bet es tomēr esmu audzināts nedomāt tikai par sevi un jā esmu mednieks,bet nekad man nav paticis nogalināt,ja mēs atņemam dzīvību tad vismaz daram to ar cieņu pret medījamo dzīvnieku un nevis sava prieka pēc.Tad es stipri labāk izprotu to lauku cilvēku kurš ar savu salmos noslēpto plinti aiziet paņem buku lai pabarotu sevi un ģimeni,nekā indivīdu grupu kuri skraida pa mežu ar loku lai paceltu tikai savu "Es".Un vēl viena iespējams muļķība J.Kļaviņa teiktajā "ar šoku nemirst" ko viņš pieminēja sakarā ar loka un šaujamieroča salīdzināšanu.Pavirši kautvai palasot informāciju par hidrostatisko šoku var izlasīt ka trieciena radītais šoks atslēdz CNS(centrālo nervu sistēmu)kā rezultātā iestājas nāve.Pēc J.Kļaviņa kunga teiktā tā viss nebūs,nāve jebkurā gadījumā iestājas noasiņojot :),lai nu tā būtu neesmu anatomija un fizioloģijas zinātnieks lai 100% apgalvotu.
es tomēr esmu audzināts nedomāt tikai par sevi un jā esmu mednieks,bet nekad man nav paticis nogalināt,ja mēs atņemam dzīvību tad vismaz daram to ar cieņu pret medījamo dzīvnieku un nevis sava prieka pēc
žetons par šiem vārdiem...
Tie kas te par to biznesu! Pasakiet kur te būs bizness? Man gribās zināt kā tad ar loks pelnīs vairāk par vītni vai gludo? Un runājot par LV skaudību - tik pat var pateikt par LV IDIOTISMU - ja anglis šauj ar loku tad es ar gribu - jo tas ir "kruti" un es esmu "krutaks" jo man ir loks
Tad jau arī varbūt sākam rakt mežā bedres un iekšā likt durkļus tā arī kādreiz medīja!
Neradās nemazākās pārliecības, ka tādu lietu pie mums vajadzētu, kā biju pret lokiem tā arī pēc sižeta paliku tāja pusē.
Nu nepatika, bet nu laikam jau nav arī visiem jaizpatik!
Jāni Rubuli, es naudu ar komercmedībām nepelnu, bet man nav žēl ka kāds to dara, atsķiribā no jums... īsts latvietis....
Padomājiet no valstiskā viedokļa, šādas komercmedības ir ļoti izdevīgas, tiek nodarbināts vietējais spēks un nauda ieplūst te pat LATVIJĀ, nevis aizplūst prom...
A.Liepiņa kungam. Visu cieņu jums, bet tas stagnātisms ir jāmet pie malas... laiki mainās! Visā plašajā pasaulē medī ar loku gan lielus gan mazus zvērus! Pa tām mocībām pilnīgas muļķības ieejiet tādā amerikāņu saitā huntingfootage.com- te ir pilns ar video kur amerikiņi medī ar loku gan lielus gan mazus zvērus. Un galu galā, kas mainīsies jums, ja atļaus medīt ar loku, neviens tak jums nespiedīs medīt ar viņu....
P.S. Man pašam nav doma medīt ar loku vismaz pagaidām, bet zinu ka pēc gadiem 10-15, kad medības ar ieroci būs izbaudītas no A līdz Z, tad varētu rasties kārdinājums, tam buciņam dzīties pakaļ visu vasaru ar loku rokās! Saprotu to veču gandarījumu, kad tu nomedī zvēru ar cīņai līdzvērtīgāku ieroci! Atvainojos, ja kādu aivainoju, nebija tas mans mērķis! Šaujat garām!
Ir viena būtiska nianse - neveiksmīgu medību video neviens nepievieno. Tur jau tā lieta, ka pārādās tikai tas, cik redz veiksmīgi ziloni ar loku/arbaletu nošāvu, bet neparāda, ka desmit ziloņi ar bultu pakaļā aizmuka, piecus nēģerus nomušīja un beigās ar lielkalibriem tika nogāzti!
PRET loku medībām visā Latvijas teritorijā.
Domā ar šaujamieroci ir savādāk!!!!????'
Ar loku tu pa sezonu aktīvi medījot šaviena attālumā tiksi labi ja 5 dzīvniekiem, bet ar karabīni tu medījot varēsi salasīt 20-30 dzīvniekus( un vēl iespējams 5 saskrāpēsi..), kur tad te būs tie desmit ziloņi, kas aizskries ar bultu pakaļā!?
Raivi, paprovē vasarā pielīst tam pašam buciņam uz 15-20m, nevis ar spico pa 150m... sajutīsi atšķirību! Nomedījot buciņu ar pieiešanu uz 20m ir daudz lielāka bauda, nekā pa 70m ar spico - tas ir fakts.
žetons par šiem vārdiem...
Tie kas te par to biznesu! Pasakiet kur te būs bizness? Man gribās zināt kā tad ar loks pelnīs vairāk par vītni vai gludo? Un runājot par LV skaudību - tik pat var pateikt par LV IDIOTISMU - ja anglis šauj ar loku tad es ar gribu - jo tas ir "kruti" un es esmu "krutaks" jo man ir loks
Tad jau arī varbūt sākam rakt mežā bedres un iekšā likt durkļus tā arī kādreiz medīja!