Šodien vārdadienu svin Mirta, Ziedīte, rītdien - Marģers, Anastasija
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Loku medības Latvijā - par vai pret? Viedokļi un argumenti!

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 68 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 27.12.2012. 15:50

Alvis
Alvis
Pēdējo reizi manīts 2015-06-10 16:28
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Balvi
Medību stāžs: 7 gadi Tibetā
Aprīkojums: Mauser M12(7x64) extreme + Kahles Helia CSX ; IŽ-12 12/70
Medību trofejas: 2
13.01.2011. 19:08
Andrej! - un tieši tādēļ, ka jau tagad brauc ārzemnieki, un kā tu saki klapē visu pēc kārtas, tad lai šauj tikai ar garstobra ieročiem un ne ko citu! Netaisīsim visu kā notiek citur un medīsim ilgi savā valstī un būsim saimnieki saviem kolektīviem! Ja medību likums Latvijā atļaus darīt visu to pašu kā pie ārzemniekiem, tad agri vai vēlu tiem radīsies interese uzbliezt sev kolektīvu šeit-maksās kādam jēgeram, lai baro, ceļ torņus un atbrauks ar draugiem izklaidēties!
Un tad tu savu labu labo loku un bultas varēsi sienašķūnī slēpt, naktī gulēt un drebēt-lai tik nu mani nesaķer..
I think so..
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
13.01.2011. 19:48
Izlasot diskusiju ar "atvērtu prātu", faktiski neatradu nevienu pragmatisku argumentu viedoklim par. Viens ir man pašam zināms - bebru nomedījot ar strīķi piesietu bultu to ir teju 100% varbūtība dabūt ārā, kamēr ar šaujamieroci gadās, ka medījums pazūd dzelmē. Viss. Vairāk neviena pragmatiska argumenta. Nu labi, vēl viens - par ārzemniekiem, bet tie jau tāpat brauc un medī, tā kā tas īsti neiztur kritiku.
Patiešām, ar tādiem pašiem argumentiem mēs varam pieprasīt atļaut medības ar šķēpiem, kaķenēm, bumerangiem - it visam var atrast pamatojumu no sērijas: tas ir grūti, tas ir dārgi (laba kaķene, šķēps un bumerangs nav lēts, lai tos sekmīgi lietotu, vajag būt spēcīgam un daudz jātrenējas, u.tml.), tur baigi jāpārzina dzīvnieku paradumi un ārzemēs tā dara...
Tātad, lai arī saprotu, ka lokus, visticamāk ielobēs iekšā, gribu sacīt, ka tas ir tikai un vienīgi dažu ļaužu kaprīze, ko īsi un konkrēti var raksturot kā mērīšanās ar krāniņiem vienu no atvasinājumiem - sak' rekā es to buku ar loku nogāzu, ne tā kā jūs, mīkstie, ar spicajiem...
Aicinu katram loku medību aizstāvim padomāt par Dzīvnieku aizsardzības likuma 46.pantu: "Dzīvnieka nogalināšanai izraugāms veids, kas dzīvniekam rada vismazāk ciešanu", un darot to mēģināt pamodelēt, kad ir lielākas ciešanas - ja ar medību lodi, kuras jauda pie stobra gala ir vismaz 3000J, trāpa nedaudz "ne tur", vai, ja tas pats "gadās" ar bultu? Saprotu, ka visi locinieki būs satrenējušies tā, ka Robina Huda mītisko rekordu "bulta bultā" pārspēs trīskārtīgi, taču tomēr - vai dzīvai būtnei savas pēdējās dzīves minūtes jāaizvada lēnām, pie pilnas apziņas noasiņojot?
Andrejs
Andrejs
Pēdējo reizi manīts 2013-03-30 16:20
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Madonas novads
Medību stāžs: 20
Aprīkojums: pietiek medībām
Suņi: taksis
13.01.2011. 20:27
Ka tik beigās nesanāk tā ,ka spriediet ,spriediet un mēs te tā apspriedāmies un ES nolēmu:((
Andrejs
Andrejs
Pēdējo reizi manīts 2013-03-30 16:20
Atrašanās vieta: Madonas novads
Medību stāžs: 20
Aprīkojums: pietiek medībām
Suņi: taksis
13.01.2011. 20:39
Ne pa tēmu,bet ienāca prātā ,kāpēc gan militārajiem ieročiem nav medību lodes ??????
Nav taču humāni ļaut cilvēkam(dzīvniekam) mocīties.Cilvēks ir nežēlīgs mednieks ,jo sen vairs nemedī tikai savai iztikai,tā ka padomāsim par to.
Arni - vai tad dzivnieku aizsardzības likuma 46 pants ārzemēs ir savādāks?????,ka pie mums tikai pastāv ka nedrīkst to ,šito un visu pārējo. Tie 3000 J attiecas tikai uz spicajiem,nevis lokiem un gludajiem.
Arnis
Arnis
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
13.01.2011. 21:30
Andrej - karā ātri nogalināt pretinieku ir muļķīgi, jo savainoti un pusdzīvi, ir jāglābj, jātransportē, tie ir lieli izdevumi pretējai pusei, bez tam vēl demoralizējošais efekts - redzot kā biedri mokās, ne vienam vien dūša saplok. No otras puses, cilvēks, salīdzinot ar briežiem, aļņiem un pieaugušām meža cūkām tāds vājš miesas gabals vien ir - tātad, salīdzinājums nevietā. :)
Par medībām mūsdienās un piesaukto "nemedī savai iztikai" - protams, taču pašreiz medības ir vienīgais garants, ka turpinot civilizēti dzīvot un saimniekot, pastāvēs kaut kāda bioloģiskā daudzveidība.
Kā ir ārzemēs ar Dzīvnieku aizsardzības likuma analogu - nemāku teikt un tas nav būtiski. Būtiski ir tas, ka mums pašreiz ir jāizšķiras, pa kuru ceļu iet. Un vēlreiz atkārtošu - nav neviena pragmatiska argumenta, ir tikai dažu iegribas un tiek meklēti dažādi argumenti šo iegribu apmierināšanai.
Par to "spriediet ,spriediet un mēs te tā apspriedāmies un ES nolēmu:((" - ja tas ir attiecībā uz mani, varu nomierināt, šiet diskutēju un paužu savu personīgo viedokli. Tā kā balsojums ir ~50:50, ar nelielu PRET pārsvaru, tad attiecīga būs arī biedrības pozīcija, taču, šķiet, ka jautājumam lobijs ir tik nopietns, ka pat, ja pret būtu 90% visu Latvijas mednieku, tas tik un tā tiks virzīts un lemts PAR. TUR nevienu neinteresē kaut kādu "mednieku parasto" viedoklis. Vismaz tāds priekšstats man radies...
Ivars
Ivars
Pēdējo reizi manīts 2016-09-09 09:49
Atrašanās vieta: Jūrmala
Medību stāžs: 17
Aprīkojums: TOZ34E 12kl
Suņi: Igauņu dzinējs
13.01.2011. 22:14
Esmu pret medībām ar loku.
Tehniski medības ar loku atšķirībā no medībām ar šaujamieroci neatšķirsies ne ar ko citu, kā tikai ar to cik tuvu tornim/slēpnim būs novietota barība. Neesmu bijis loku medībās, bet cik esmu redzējis, tad pārsvarā nogalina dzīvniekus, kuri nebaidās no mednieka vai dzīvniekus pie ēsmas/barības. Nu izņēmums ir amerikāņi, cik redzēts tie šauj arī tā pat, tik interesanti kāds tur ir dzīvnieku blīvumus vai arī cik ilgi šie sēž tajos slēpņos.
Latvijas apstākļos neredzu īpašu ieguvumu loku šaušanas medībām. Būs interesenti, kas ar to nodarbosies vai sniegs šādus pakalpojumus, bet ekonomiku tas "nesasildīs". Pārdodot lokus un bultas arī nez vai būtisks nodokļu papildinājums, visticamāk ārzemēs būs lētāk. Iegūsim tikai to, ka skaļi "nobļausimies" sabiedrībā.... Latvijā ir mednieki un tagad viņi nogalinās arī ar lokiem, neesmu pārliecināts ka to vajag :-)
Par to cik sākotnēji skraidīs dzīvnieki ar bultām es nemaz neminēšu.
Ventis
Ventis
Pēdējo reizi manīts 2024-11-02 14:13
Atrašanās vieta: Sigulda,Sāviena
Medību stāžs: 2005
Aprīkojums: TOZ-34P 12/70,Losj 4 308win,CZ ZKM 452-2e 22lr
Suņi: Klēpja-dīvāna taksis
13.01.2011. 22:34
Es nemaz nenojautu,ka te ir arī eksperts kara jautājumos!Paldies ,par paskaidrojumu....visu laiku domāju,ka medību lodes kara lietām nelieto tapēc,ka viņas stipri nogalina,bet tapēc, ka ir dārgas ražošanā.
Ļoti ceru,ka loku medības izdosies legalizēt!Sev kā medniekam-neredzu nekādu apdraudējumu.Ja nu vienīgi- kā veselīgu konkurenci uz meža takas:)
Raimonds
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2024-03-29 20:31
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
13.01.2011. 23:14
Nedēļu ši diskusija velkas, bet neesmu izlasījis nevienu, tādu kārtīgu argumentu, kalab to tā vajag (Loku medības)??? Vai tiešām, tā tagad tik kruta būšana būs, kaut kādu kaklu labā????
Vai nav nopietnākas lietas, kas jārisina, par šīm? No malas sāk izskatīties ka arī šī organizācija tikai spalvas plūkās... Esmu stagnāts un esmu pret lokiem!
Ventis
Ventis
Pēdējo reizi manīts 2024-11-02 14:13
Atrašanās vieta: Sigulda,Sāviena
Medību stāžs: 2005
Aprīkojums: TOZ-34P 12/70,Losj 4 308win,CZ ZKM 452-2e 22lr
Suņi: Klēpja-dīvāna taksis
13.01.2011. 23:35
A priekš kam mums vītņustobri?????Padomju laikā medīja ne sliktāk kā tagad(varbūt labāk),kaut gan visiem bija gludie?!
Arnis
Arnis
14.01.2011. 08:43
Raimond, atkārtošu, mēģini saprast: MEDĪBU LIKUMS IR ATVĒRTS UN ŠO JAUTĀJUMU TUR PAŠREIZ MĒĢINA IELIKT. TĀTAD, TAGAD UN TIKAI TAGAD IR BRĪDIS, KAD TO VAR IETEKMĒT. JO KAD TAS BŪS IELIKTS, BĻAUT BŪS STULBI - PĒC KAUTIŅA AR DŪRĒM NEVICINĀS!
Vai uzskati, ka pareizāk būtu neko nedarīt šā jautājuma sakarā un pievērsties tikai citām grozījumu iecerēm?
Venti, man un noteikti lielākai daļai to, kas saka, ka loku medības Latvijā nav jālegalizē, ir absolūti vienaldzīga potenciālā konkurence. Manis pēc, lai medī kaut ar dunci. Tikai neredzu īstu pamatojumu 21.gs. atgriezties pie viduslaiku rīkiem un paņēmieniem, kuri nogalina lēnāk un potenciāli mokošāk. Pie kam atgriezties tikai tādēļ, ka daži saka "man tā gribās" un "tas ir ūberkruta", un "citi tā dara"...