Edgar,nu nav jau pilnīgas auzas,vnk cilvēki atšķiras.Vieni ja ir nolūkojuši kaut ko vajadzīgu savāc informāciju,ražotāju anotācijas,salīdzinājumus,cenas pie tirgotājiem,salīdzina parametrus un apzinās ka par 100Ls nav iespējams nopirkt optiku kura ir izgatavota uz augsti precīzām iekārtām,kuras tikušas vadītas augsti kvalificētu meistaru (dārgi apmaksātu)rokām un ir izgatavotas no augsti kvalitatīviem speciāliem materiāliem.Tapēc arī tiek likti brendu nosaukumi jo firma lepojas ar to ko ir izgatavojusi.Bet šis tēmas atvērējs grib pievilkt nu vismaz leupolda parametrus pie gaisenes optikas un tagad meklē psiholoģisku atbalstu.Tapēc tā nu sanāk ka vieni uzklausa padomus un tos izvērtē un izdara secinājumus,otri uzņem pamācību kā personīgu apvainojumu un iet pa dzīvi kā neatzītie ģēniji,mācoties tikai no savām kļūdām.Tagad par tēmu:parasti izgatavotājs anotācijā raksta kam kas ir domāts.
Optika jau var būt vislabākā, bet ja stiprinājumi( kronšteini) ir nekvalitatīvi vai neatbilstoši ,pat SWARO un ZEISS "sāks gļučīt". Un tieši stiprinājumi ir tā štelle ,kur daudzi grēko.Personīgi man ir bijusi tā laime dabūt jaunu TIKA T3 300 win mag ar orģinālajiem kronšteiniem,bet Jakti stiklu virsū. Dāvinātam zirgam zobos neskatās.Nekādu problēmu,ja neskaita to ,ka tumsā neko neredz:).Šāvu uz nebēdu.Tagad tas Jaktis man uz masenes stāv (gaišāks gan nav palicis un sarkanajam punktam baterija beigusies, bet trāpīt var precīzi)
Esmu salīdzinājis Burris eiro Diamond ar KAHLES. Pie vienādiem diametriem ar KAHLES redz 10-15 min ilgāk.
Ar to gribēju teikt ,ka optika nav tikai Swaro & Zeiss. Un der atcerēties, ka tas kas pie mums maksā 350 LVL - Amerikā 180 USD.Pat samaksājot visus nodokļus Jūs ietaupīsiet vismaz 1/3 daļu.
Swaro un Zeiss pērk tie, kuriem naudas ir ļoti daudz, un īsti nezin, kur likt!
----------------------------------------------------------------------------
Manuprāt, pilnīgi glups viedoklis.. Swaro un Zeiss perk tie,kas vēlas ļoti labu optiku un var to atļauties. Pārējie skatās pēc savām iespējām.
Nosaukums Zeiss pa lielam vēl neko nenozīmē.Pusei zemākās klases digitālo fotoaparātu ir Zeiss lēcas. Ar šo protams negribu teikt ,ka nepērciet Zeiss. Augustā no USA pienāca viens Zeiss CONQEST. Viss it kā ok, bet korekcijas skrūves no plastmasas.Biju nedaudz šokēts.
Es patiešām uzskatu, ka Swaro, Zeiss un līdzīgie ir tikai izlekšanai! ja man būtu ļoti daudz naudas - Swaro iepirktu, jo stikli patiešām labi un optika laba, bet maksa ir pārāk liela un maksā pusi tikai par nosaukumu!
Zeiss ir pilnīgi pārslavēts! KAPS; Leupold; NIKON (augstākie plaukti) - vienādi kvalitātes ziņā, bet uz pusi lētāki!
Bet latvju bāleliņiem jau vajag paņemt līzingu, nopirkt kaut ko labāku(dārgāku), nekā kaimiņam! ;)
Par tiem bāleliņiem ir arī cita fabula- ja man ir Hyundai Getz,tad tas kurš var atļauties nopirkt jaunu Mersi ir pamuļķis duraks, jo no punkta A līdz punktam B var nokļut abi.
Ja Anspokam ir Leuopold , tad Zeiss būs pārslavēts viennozīmīgi.. D:D:
Ir pabūts viesmedībās Vācijā un Dānijā un tur ne no viena vidusmēra vācieša vai dāņa netiku dzirdējis,ka augstāk minētās optikas būtu pārvērtētas, un tur tās ir lielākajam vairumam mednieku un lielā cieņā.
Istenībā nav jau ko ar "krāniņiem" mērīties,katrs lai pērk savu optiku pēc savām iespējām. :)))
Vēber - būtu vismaz kaut ko prātīgu salīdzinājis! tā kā pirkstu ar p!
Ja tik ļoti interesē, man ir Shirstone kolimators; Burris Euro Diamond mazā palielinājuma un uz .223 stāv Vortex! Bet par to nav runas! Es uzskatu, ka Leupold ir vienā līmenī ar Zeiss... un kas tur nesaprotams? Jau rakstīju, ka Swaro ir ļoti ok, bet tikai dēļ stikliem! Ja būtu miljonārs - noteikti nopirktu! Vai arī S&B! Bet lai tikai ēstu maizi ar ūdeni, krāt naudu tam,.... nu tas toč ir stulbi!
Vai kāds var man pateikt, ar ko Zeiss ir labāks par Leupoldu, vai Kaps, vai ko līdzīgu? Lūdzu objektīvi pamatojiet! AR KO????
Protams, ka vācieši pērk Zeiss un Swaro un S&B, jo 1) viņi to var atļauties, jo Vācijā medī vai nu bagāti vai ļoti bagāti cilvēki; 2) viņi savu patriotismu izrāda pērkot Vācijā ražotas lietas.
Baidos ka Vācijā un jo sevišķi Dānijā nepastāv jēdziens "vidusmēra mednieks" tur tā nodarbe ir elitārs pasākums.Bet ja par tēmu ,tad domāju ka cena ir noteicošais ,jo dargāk jo labāk(stiklu dzidrība,triecienizturība un dažādas papildus fīčas ko nu kurš ražotājs piedāvā).Protams attiecība cena- kvalitāte ne vienmēr ir ar vienādības zīmi,bet pārsvarā.
Vispār Leupold stikli pienaināku bildi rāda pelēkā dienā par Swaro Z6i un redzeslauks mazāks. Naktī nēesmu viņus līdzinājis. Kalis gaišā dienā mazmazdrusciņ piekāpjas Swaro, bet vakarā tas pats un no pretgaismām daudz mazāk bliko tumsiņā, redzeslauks piekāpjas tikai pret Z6i. Šmitbenders man nav bijis. Bet Zeiss Victory sērijas stikli ir ļoti labi ar latutech pārklājumu, kas kavē aizrasošanu. Mehānika mazāk droša gan. Pats biju Vācijā uz medībām, kur Zeisam krusts izsitās un vācietis netrāpīja bukam 35m distancē ar savu drillingu. Otrā dienā dīleris bez jautājumiem pēc viena testa šāviena paņēma remontā to ķīķeri. Arī Latvijā ir dzirdēts.Kaps un Docters nav slikti, bet ne vairs premium. Nikon Monarch X varētu būt vēl neatzīta un laba alternatīva ar savu stiklā iegravēto tīkliņu.
Esmu salīdzinājis Burris eiro Diamond ar KAHLES. Pie vienādiem diametriem ar KAHLES redz 10-15 min ilgāk.
Ar to gribēju teikt ,ka optika nav tikai Swaro & Zeiss. Un der atcerēties, ka tas kas pie mums maksā 350 LVL - Amerikā 180 USD.Pat samaksājot visus nodokļus Jūs ietaupīsiet vismaz 1/3 daļu.
----------------------------------------------------------------------------
Manuprāt, pilnīgi glups viedoklis.. Swaro un Zeiss perk tie,kas vēlas ļoti labu optiku un var to atļauties. Pārējie skatās pēc savām iespējām.
Zeiss ir pilnīgi pārslavēts! KAPS; Leupold; NIKON (augstākie plaukti) - vienādi kvalitātes ziņā, bet uz pusi lētāki!
Bet latvju bāleliņiem jau vajag paņemt līzingu, nopirkt kaut ko labāku(dārgāku), nekā kaimiņam! ;)
Ja Anspokam ir Leuopold , tad Zeiss būs pārslavēts viennozīmīgi.. D:D:
Ir pabūts viesmedībās Vācijā un Dānijā un tur ne no viena vidusmēra vācieša vai dāņa netiku dzirdējis,ka augstāk minētās optikas būtu pārvērtētas, un tur tās ir lielākajam vairumam mednieku un lielā cieņā.
Istenībā nav jau ko ar "krāniņiem" mērīties,katrs lai pērk savu optiku pēc savām iespējām. :)))
Ja tik ļoti interesē, man ir Shirstone kolimators; Burris Euro Diamond mazā palielinājuma un uz .223 stāv Vortex! Bet par to nav runas! Es uzskatu, ka Leupold ir vienā līmenī ar Zeiss... un kas tur nesaprotams? Jau rakstīju, ka Swaro ir ļoti ok, bet tikai dēļ stikliem! Ja būtu miljonārs - noteikti nopirktu! Vai arī S&B! Bet lai tikai ēstu maizi ar ūdeni, krāt naudu tam,.... nu tas toč ir stulbi!
Vai kāds var man pateikt, ar ko Zeiss ir labāks par Leupoldu, vai Kaps, vai ko līdzīgu? Lūdzu objektīvi pamatojiet! AR KO????
Protams, ka vācieši pērk Zeiss un Swaro un S&B, jo 1) viņi to var atļauties, jo Vācijā medī vai nu bagāti vai ļoti bagāti cilvēki; 2) viņi savu patriotismu izrāda pērkot Vācijā ražotas lietas.