Nu re kur ir tie "biezie" kolektīvi!
Kurš vidusmēra mednieks ir spējīgs tādas pūdeļnaudas samaksāt?
Maksātspējīgie jau nemedī kolektīvos ar 2000 Ha, kur ir licenzes 15 bukiem, 10 cūkām, pusotram briedim.
Tur viss ir pa nopietnam, gan hektāri, gan licenšu skaits,
līdz ar to arī ambīcijas - mēs tie pareizie selekcionāri!
Pats reiz biju viesmedībās pie kolektīva ar šādiem izcenojumiem.
Stāvi kā muļķis uz masta, un nevis domā par medībām, bet gan par izcenojumu,
vai sanāks benzīnam atpakaļceļam, ja noraušu bukam garām.
Soda naudai ir jabūt kā vienam no audzinošiem momentiem, lai nedaudz paceltu pašdisciplīnu,
lai tevi nevilktu uz zoba, nevis iebiedēšanas līdzeklim.
Tādas soda naudas 20 Ls, 50 Ls, 70 Ls par nekorektu šāvienu ir galīgi garām!
Te protams neiet runa par šaušanu pa NElicenzētu dzīvnieku.
Saspiedušies un vēl ar to plātās!
Nu Agri, cienījamais nu ne tā uzraktstīju, neesmu latviešus valodas pasniedzējs, bet manu jautājumu tīri labi saprati, Ar ko atškiras mednieks, kurš tīšu prāt nešauj savā šaušanas sektorā ar to, kurš izdarīja šāvienu, nu ne tik veiksmīgu un tagad jāsamaksā pūdeļnauda - tā arī neatbildēji????? Cik vīru no Taviem 50 sezonā varbūt vispār neizdarā šavienus???? Jā pareizi ar MOŠK TRĀPĪTĀJIEM pareizi jācīnās, pilnīgi piekrītu.
Par nepareizo komentāru sniegšanu šeit, tjipa aplikšanu, nu sorry, nepatik nerunā šeit, katrs jau pats atškirt ir spējīgs pelavas no graudiem. Bija jautājums par sodiem, Tu pastāstīji par jūsu puses aktivitātēm, man ieinteresēja dziļāk, kas tur būtu ko sapūsties, ka apjautājos dziļāk un radās interese.
Pūdeļu naudas - murgs,parādiet to kurš nekad nešauj garām.Par cūku mātēm pie mums 100ls.Nēesam čečēnijā un dzīvība no tā nav atkarīga, pirms šaut vajag domāt,tads neveiksminieku , vai visatļautības sindroms piebeigt visu ,kas kustas
Agri, nu un kādas sankcijas, ja pie Jums ir viesu mednieks, vai viņš arī maksā tādas pašas pūdeļnaudas + vēl dalības maksu (es domājis esmu viesis - cita kolektīva biedrs, ne ĀRZEMNIEKS)?
Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
Suņi: taksis
Medību trofejas: 2
01.12.2010. 15:55
Piekrītu, ka pūdeļu naudai jābūt tādai, lai motivētu padomāt un lieki nešaut bet nevis nešaut vispār, baidoties ka netrāpīs. Mums ir 50s par katru šāvienu, ja rezultātā nevar uzrādīt beigtu zvēr, neatkarīgi no tā kas tiek šauts - alnis vai lapsa. Savukārt, ja dižmedījums - alnis, briedis aiziet sašauts un netiek atrasts, tad vēl soda nauda 10 Ls apmērā. Sivēnmātes - uz gaidi 50 Ls, dzinējmedībās ir norunāts, ka no bara pirmo nešaujam. Ja nāk viena patim tad protams, pati vainīga. Decembrī vispār šaujam tikai sivēnus.
Atkal Latvieša skaudība:) Tas biezais ui, nedo Dievs... Nav jau maka biezumā starpība, bet gan cilvēkā. Dzīve pierāda, ka var būt stulps ierindieks un ļoti sakarīgs biezais, ne vienmēr ir otrādi.
Un tiem, kas cenšas par visu varas kāri atšaut visas licences un po.. ko, tos tautā mēdz saukt par "gaļiniekiem", kuri savukārt ne ar ko nav labāki par maliķiem, un kā rāda pieredze šo medību platību saimniekiem ir diezgan "tuksnesis" zvēru ziņā, un tornīši galvenokārt gar robežu ar kaimiņiem, jo tur ir kāds, kas domā ar galvu. Tomēr ir starpība vai atšaujam piem. ālavas govi, vai brieduma gadu govi ar diviem teļiem. Kā jau minēja kolēģis, tā saucas "medību saimniecība".
Nu man kaut kā liekas, ka ar savām soda naudām Jūs vienkārsi izrādat necieņu medību vadītajam. Ja medību vadītajs ir teicis, ka šodien govis nešaujam, tad arī nešaujamas. Ja kāds asprātis ir iedomājies, ka tas nav jāklausa, tad tam ir mūža sens ticeējums " Ja nav galva tad ir kājās", dzinēji nekad nav par daudz. :)
Nevienā brīdī neesmu dzirdējis, ka cūkmammaas ir ieceltas svēto kārtā, ja teritorijās ir problēmas ar cūkām(postījumi utt.), tad kādu arī vajag izņemt no aprites.
Kas saistīts ar Agra tekstu par apdir*anu, tad tas man liekas, ka ir nevieta, jo vnk ir izveidojusies diskusija par to, kā tad kurā vieta ir, kas maksā soda naudas, kas dzen tā vieta, kas barību gādā utt.
Agri es taču esmu pie sakarīgajiem? :D:D:D
Kārli, klau jautājums, kā nosakat savu limitu, cik saprotu tad mežniecības dotais jūs galīgi neapmierina, bet kadi ir kritēriji pēc kā ņemat?
P.S> Vismaz kāds ir iedevis gaļinieka definīciju. :D:D:D
es cilvēki nesaprotu, mēs tās soda naudas no zila gaisa neizdomājam, normālos mednieku klubos ir valdes sapulces un mednieku pilnsapulces, kurās viss tiek demokrātiski izdomāts un argumentēti pārspriests un lēmumi pieņemti balsojot, tā kā ja kādam nepatik var organizēt soda naudas atcelšanu, kā teikt dzīvojam taču demokrātijā.
Jā demokrātija ir laba lieta. :)
"mēs tās soda naudas no zila gaisa neizdomājam", tīri informativs jautajums, pec kādiem kriterijiem tiek nolemts, cik vērta ir aļņa govs, stirnu kaza utt.???
stirnu kazas un stirnu āžus, kā arī kazlēnus vienbalsīgi mednieki nolēma šogad dzinējmedībās nemedīt.
aļņu govis medijam.
nu cilvēki sapulcē nosauc kādu ciparu2 vai 3 variantus nu tad ņem un balso, tas arī viss, nav jau nekāda atomfizika.
protams ir mednieki kuri ir pret, šādām soda naudām.
bet ja mežacūkas nav tik daudz un bauris paliek ar katru gadu paliek aizvien mazāks, tad ir jāpieņem noteikti mēri, kā sivēnmātes un briežu govi nemedīt, un tur jautājumu nav, jo ilgtermiņā šāds lemums dos būtisku rezultātu.
jā es neko nesaku vietās, kur mežacūku ir savairojušās par daudz obligāti ir jāmedī arī sivēnmātes, tas ir vienīgais efektīvais veids kā cīnīties, ja mežacūku skaitu grib samazināt.
Kurš vidusmēra mednieks ir spējīgs tādas pūdeļnaudas samaksāt?
Maksātspējīgie jau nemedī kolektīvos ar 2000 Ha, kur ir licenzes 15 bukiem, 10 cūkām, pusotram briedim.
Tur viss ir pa nopietnam, gan hektāri, gan licenšu skaits,
līdz ar to arī ambīcijas - mēs tie pareizie selekcionāri!
Pats reiz biju viesmedībās pie kolektīva ar šādiem izcenojumiem.
Stāvi kā muļķis uz masta, un nevis domā par medībām, bet gan par izcenojumu,
vai sanāks benzīnam atpakaļceļam, ja noraušu bukam garām.
Soda naudai ir jabūt kā vienam no audzinošiem momentiem, lai nedaudz paceltu pašdisciplīnu,
lai tevi nevilktu uz zoba, nevis iebiedēšanas līdzeklim.
Tādas soda naudas 20 Ls, 50 Ls, 70 Ls par nekorektu šāvienu ir galīgi garām!
Te protams neiet runa par šaušanu pa NElicenzētu dzīvnieku.
Saspiedušies un vēl ar to plātās!
Par nepareizo komentāru sniegšanu šeit, tjipa aplikšanu, nu sorry, nepatik nerunā šeit, katrs jau pats atškirt ir spējīgs pelavas no graudiem. Bija jautājums par sodiem, Tu pastāstīji par jūsu puses aktivitātēm, man ieinteresēja dziļāk, kas tur būtu ko sapūsties, ka apjautājos dziļāk un radās interese.
Un tiem, kas cenšas par visu varas kāri atšaut visas licences un po.. ko, tos tautā mēdz saukt par "gaļiniekiem", kuri savukārt ne ar ko nav labāki par maliķiem, un kā rāda pieredze šo medību platību saimniekiem ir diezgan "tuksnesis" zvēru ziņā, un tornīši galvenokārt gar robežu ar kaimiņiem, jo tur ir kāds, kas domā ar galvu. Tomēr ir starpība vai atšaujam piem. ālavas govi, vai brieduma gadu govi ar diviem teļiem. Kā jau minēja kolēģis, tā saucas "medību saimniecība".
Nevienā brīdī neesmu dzirdējis, ka cūkmammaas ir ieceltas svēto kārtā, ja teritorijās ir problēmas ar cūkām(postījumi utt.), tad kādu arī vajag izņemt no aprites.
Kas saistīts ar Agra tekstu par apdir*anu, tad tas man liekas, ka ir nevieta, jo vnk ir izveidojusies diskusija par to, kā tad kurā vieta ir, kas maksā soda naudas, kas dzen tā vieta, kas barību gādā utt.
Agri es taču esmu pie sakarīgajiem? :D:D:D
Kārli, klau jautājums, kā nosakat savu limitu, cik saprotu tad mežniecības dotais jūs galīgi neapmierina, bet kadi ir kritēriji pēc kā ņemat?
P.S> Vismaz kāds ir iedevis gaļinieka definīciju. :D:D:D
"mēs tās soda naudas no zila gaisa neizdomājam", tīri informativs jautajums, pec kādiem kriterijiem tiek nolemts, cik vērta ir aļņa govs, stirnu kaza utt.???
aļņu govis medijam.
nu cilvēki sapulcē nosauc kādu ciparu2 vai 3 variantus nu tad ņem un balso, tas arī viss, nav jau nekāda atomfizika.
protams ir mednieki kuri ir pret, šādām soda naudām.
bet ja mežacūkas nav tik daudz un bauris paliek ar katru gadu paliek aizvien mazāks, tad ir jāpieņem noteikti mēri, kā sivēnmātes un briežu govi nemedīt, un tur jautājumu nav, jo ilgtermiņā šāds lemums dos būtisku rezultātu.
jā es neko nesaku vietās, kur mežacūku ir savairojušās par daudz obligāti ir jāmedī arī sivēnmātes, tas ir vienīgais efektīvais veids kā cīnīties, ja mežacūku skaitu grib samazināt.