Šodien vārdadienu svin Vēsma, Fanija, rītdien - Mirta, Ziedīte
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Mednieks Andris Actiņš - šķirnes suņu slepkava?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 55 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 28.12.2011. 08:59

Uldis
Pēdējo reizi manīts 2012-12-03 11:41
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: olaines pagasts
Aprīkojums: pcp ar 2078 ,kakene
Suņi: friidis ,traks gailis,5 kaki
16.09.2010. 01:43
suns mezaa bez uzpurna-nu ko tur veel domaat.jaasauj un saimniekiem jaauzliek sods
Agnis
Pēdējo reizi manīts 2011-11-08 09:17
16.09.2010. 07:19
Likums nosakot, ka nedrīkst šaut medību šķirnes suņus mūsdienās sanāk kā koks ar diviem galiem: tas pasargā pašu mednieku suņus, bet arī tas pasargā veselu lērumu nemednieku medību šķirnes suņus. Man šķiet ka mūsdienās civilistiem uz rokām ir n reizes vairāk medību šķirņu suņu nekā pašiem medniekiem.
Kā situācijas risinājums varētu būt noteikt ka medību šķirnes suņi mežā var atrasties tikai pieteiktu medību procesā un kā Uldis raksta pārējā laikā ar UZPURNI. Noteikuma neievērošana tiktu pielīdzināta nelikumīgām medībām.
Tad tie kas saka: mans sunīts vai šādas šķirnes sunīts no zvēriem bēg pa gabalu, cilvēkiem netuvojas (lasi ir enģelītis) arī dabūtu trūkties pēc pilnas programmas, vismaz gan medniekam gan nemedniekam medību suņu īpašniekam būtu viena atbildība likuma priekšā, savādāk sanāk pilnīga nevienlīdzība.
Tagad sanāk, ka suņa īpašnieks dabūn max 5 latu sodu par dzīvnieka nepieskatīšanu, bet mednieks iespējams krimināllietu.
ps.
Ja kādam ir suņu saplosītu zvēru bildes ielieciet tās netā.
Slēpts
16.09.2010. 07:33
kādu vēl uzpurni? pietiek ar žetonu un medniekam arī būtu jāpārliecinās vai tiešām ir šaujams suns nevis šaut tiklīdz ierauga. Tak medību suns nebūs tik ļoti paklausīgs un iespējams, ka kāds ir palaidis mežā lai sameklē ievainoto, tapēc vispirms vajag novērtēt pirms nospiež gaili un sava kolketīva suņi arī būtu jāzin
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
16.09.2010. 07:47
Mani šokē...
Bet vairāk par šī mednieka rīcību mani šokē vairāku forumiešu attieksme.
Esmu vairākkārt devusi intervijas dažādiem masu informācijas līdzekļiem un zinu, kā žurnālisti mēdz sagrozīt faktus, tāpēc neuzskatu par lietderīgu šeit apspriest, vai notika šaušana pa neskaidri redzamu mērķi, bet, jebkurā gadījumā ir neapstrīdams fakts: Ir izdarīts rupjš likumpārkāpums- nošauts viens un smagi ievainots otrs medību šķirnes suns!!!
Tagad gribu uzrunāt tos, kas aizstāv šo tā saucamo mednieku, lai gan mana pārliecība ir, ka īsts mednieks medību šķirņu suņus nešaus. Tā jau medību šķirņu suņi ir īpaši apdraudēta suņu kategorija- tie pazūd medībās,aiziet bojā uz autoceļiem, tos saplēš zvēri, un diemžēl, skar arī nejauši šāvieni daudzkārt biežāk, nekā citu šķiņu grupu suņus. Jo tāds ir viņu darbs. Bet šajā gadījumā runa iet par nlaimes gadījumiem, kuri, diemžēl, medībās bija, ir un būs, un tos nekad nevar pilnībā izskaust, var tikai samazināt to skaitu. Bet šinī gadījumā runa ir par TĪŠU likumpārkāpumu!!! Par medību šķirnes suņa SLEKAVĪBU un otra suņa TĪŠU SAKROPĻOŠANU!!! Šis gadījums ir diezgan tuvu tam, par ko vakarrīt lasīju Sibīrijas mednieku forumā: atbrauc mednieku kompāija uz pīļu atklāšanu, bet noskatītajā vietiņā jau citi priekšā, sākas strīds, kad vārdu krājums beidzies, ķerās pie pēdējiem argumentiem-stobriem. Rezultātā 4 līķi... Manuprāt, ja cilvēks VISPĀR nedomā, kur viņš griež stobru, viņam būtu jāatņem ierocis uz visiem laikiem.
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
16.09.2010. 07:49
Civillikums. Lietu tiesības.
1039. Īpašnieks var aizliegt visiem citiem ietekmēt viņa lietu, kā ari to lietot vai izmantot, kaut ari viņam pašam no tam nerastos nekāds zaudējums. -->tātad, neviens suns pa manu īpašumu vazāties un vēl jo vairāk man uzbrukt NEDRĪKST!
1040. Īpašniekam ir pašaizstāvības tiesība un, sakarā ar to, tiesība pat iznīcināt svešas lietas, kuru dēļ viņam būtu jābaidās pazaudēt savu paša, ja viņam nav iespējams citādi novērst draudošo zaudējumu. -->šis VISU pasaka.Ja man pa manu īpašumu pretī nāk divi lieli suņi, man nav jāzīlē, vai viņi uzbruks vai mierīgi paies garām. Apgalvot pretējo ir tukša demagoģija - jo pat kvēlākie suņmīļi kaut kā sajūsmā neplaukšķina, kad viņu mazajiem bērniem tuvojas sveši lieli suņi. Tātad, tajā brīdī tomēr apziņa ieslēdzas, ka suns ir neprognozējams un potenciāli bīstams. Suņu īpašnieku tendence idealizēt savu suni un vērtību skalā to turēt augstāk par līdzcilvēku [un šī tendence, diemžēl, ir vismaz 50%, neatkarīgi no tā, vai suņa īpašnieks ir vai nav mednieks] godīgi sakot, ir aizskaroša. Man ir bijuši suņi, bet NEKAD neesmu tā uzskatījis. Vienu no suņiem nošāva - pareizi darīja, diemžēl ir suņi, kuri pēc noklusējuma ir vazaņķi un viņus nav iespējams noturēt mājās.
Bēdīgākais visā šajā ir tas, ka mednieki nezinot visus faktus - lasot tikai materiālus presē, kas, protams, ir tendenciozi - un BEZ tiesas sprieduma, kas ievieš kaut kādu oficiālu skaidrojumu, atļaujas nosodīt mednieku. Mēs šķeļamies pat šādā sīkumā, sīkumā no tā viedokļa, ka bez objektīviem faktiem atļaujamies nosodīt mednieku. Savējo.
Agris
Agris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-14 20:00
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Jēkabpils raj.,Viesīte
Medību stāžs: 12
Aprīkojums: iž-58MAE 12.kal.,iž-18ME 12.kal.,iž-18MH-308win,toz 78-01 22Lr
Suņi: Latvijas dzinējs, vācu medību terjers
Medību trofejas: 59
16.09.2010. 07:53
Man ar jau piegriezās šie suņu aizstāvji. Ja zini turēt suni, tad arī turi to tā, lai nejož pa mežu.Šajā gadījumā tie ir divi medību suņi(mednieki tie ir maz ticams, jo labradoru nevar nosaukt par medību suni, nez kas to ir izdomājis), kuri ne medību laikā klimst pa mežu ar saviem instinktiem un gan jau saimniece to dara ne pirmo reizi lutinot savus "biznesa lolojumus". Es domāju,ka medību sunim jau nu toč nevajaga defelēt pa medību platībām nemedību laikā.Zinu daudzus medniekus,kam tas ir pofig, lai skraida.Pašam ir divi medību suņi un tie pa mežu tiek trenkt zvērus tikai medību laikā, man negribot un nepareizajos laikos viņas to dara tad kad aiztinas pīļu laikā, vai medījot pa alām.Un ja kāds man norautu kādu no suņiem, kurš vasarā tiktu dzenāt zvērus, visticamāk nepārmestu.
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
16.09.2010. 08:08
Ne jau par velti likums paredz, ka tikai medību šķirņu suņi drīkst atrasties mežā bez saimnieka tiešas klātbūtnes! Šeit pat forumā bija aprakstīts gadījums, kad Lietuvā noklīdusi laika atradās kaut kur pie Jelgavas. Mēs nevaram kontrolēt savus palīgus, mēs nezinam, no kurienes šis suns ir atklīdis, mums var būt medības nav pieteiktas, untuvākajiem kaimiņiem nav, bet suns var būt atklīdis no kāda tālāka kolektīva. Ja vēlies šaut klaiņojošus suņus- iepazīsti medību suņu šķirnes , arī retās, izlasi standartus, jo daudzām šķirnēm ir arī retās krāsas (esmu pieteikusies uz brūnas krāsas jagdterjera kucēnu, nu domāju- ar to tak būs bail mežā iet!). Mēs taču nešaujam uz jebkuru meža zvēru, ja nezinam, vai tas ir medījams vai nē! Nu neviens man neiestāstīs, ka cilvēks, kuram ir bijis pašam melns labradors, neatpazīst dzeltenu labradoru!!! Un vēl kaimiņam piederošu!!! īstenībā es domāju, ka tam visam pamatā ir kāds kaimiņu konflikts, kur suņi kļuva vienkārši par upuriem.
Runājot par suņu uzbrukumiem- vispirms ir jāpierāda, ka suns tiešām ir uzbrucis, ja es rīt kādu vīrieti nošaušu un pateikšu, ka viņš gribēja mani izvarot, diez vai man tā uz vārda ticēs ;)
Nemaz nerunājot par to, ka agresija pret cilvēku medību šķirņu suņiem ir diskvalificējošs trūkums! Tātad, ja suns ir vairākkārt sekmīgi startējis izstādēs un nav diskvalificēts, viņam nevajadzētu būt diskvalificējošiem trūkumiem.
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
16.09.2010. 08:19
Žanna - nu nevajag demagoģēt. Kaut gan - ar savu demagoģiju pierādīji manis minēto tendenci: suņmīļiem suns un cilvēks ir vienādi vērtējami...
Cilvēks ir austākā vērtība. Tikai cilvēks ir spējīgs ar savu intelektu nepakļauties instinktiem, protams, ir izņēmumi, bet tie tomēr ir ļoti reti.
Ja kāds cilvēks tiks nogalināts, tiešām vajadzēs pierādīt ka tāda nepieciešamība bija.
Bet suns - ir neprognozējams. Suņa intelekts neprevalē pār instinktiem - no šā izriet, ka suns ir LIETA! Un man nav jāgaida, kad suns iekodīs. Ja MANĀ īpašumā man svešs suns skrien virsū - man ir absolūtas tiesības viņu neitralizēt.
Suņa nošaušana medībās no torņa un nošaušana esot aci pret aci savā īpašumā, tomēr ir 2 pilnīgi atšķirīgas lietas. Un vēlreiz - fakts Nr.1. ja konkrētie suņi tika nošauti MEDĪBĀS kā nelimitētie medījumi, viennozīmīgi pārkāpums, jo šķirnes medību suņus nedrīkst šaut; Nr.2. - ja turpretī, tā bija pašaizsardzība - sodīt var vien par to, ka pēc tam netika izsaukta policija, taču tas nemazina suņu īpašnieku atbildību par citam cilvēkam sagādātajām problēmām.
Viss cits ir demagoģija un deķīša vilkšana savā virzienā.
Slēpts
16.09.2010. 08:38
Žanna izstāde nenozīmē, ka suns nevar uzbrukt, mans arī ir bijis izstādē un nemaz neierucas, kā arī tas pats mājās, ja esmu blakus sunim, bet izejot pastaigā dažreiz gadās, ka saceļ spalvu, citreiz liels draugs. taka nevar zināt, kas suņam padomā.
Es tomēr uzskatu, ka gan medniekam, gan suņa īpašniecei ir jāievēro noteikumi. Un ja tie suņi ir tādi izstādes un vaislas darboņi, tad vajadzēja suņus atsaukt nevis laist mežā, bet ja neklausīja, tad stipri māc šaubas par tām izstādēm un vaislu ;)
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2012-12-03 11:41
Atrašanās vieta: olaines pagasts
Aprīkojums: pcp ar 2078 ,kakene
Suņi: friidis ,traks gailis,5 kaki
16.09.2010. 08:55
uzmaniigi palasiet-sie suni ir regulaari bizojusi pa mezu.taatad tie ir REGULAARI laisti mezaa bez uzpurna.tie ir regulaari baideejusi ogotaajus,seenotaajus utt.un veel-neviens kurs grib nodarboties ar kuceenbiznesu nelaiz sunus taalaak no sevis kaa saites garumaa-elementaari tacu var gadiities saskare ar citiem suniem vai meza zveeriem -trakumseergas paarneesaataajiem.taapeec uzskatu ka mednieks ir pilniigi pareizi dariijis bet suna saimnieki ir jaasoda,ja vien vini nav aptiekas ielas pansionaata uzskaitee.