Man passam ir 12 kal pusautomaats ar ko mediiju-ir veiksmiigas madiibas un ir mazaakveiksmiigas kaa kuro reizi..Necenssos ssaut par katru cenu-jo man galvenais process nevis obligaati dziivnieku nomediit...Ko es gribu teikt-paskatoties trofejaas viiri liek bildes ar karabiineem un tad nu staasts par metriem citam 130 citam 200-250 utt...Pats esmu ssaavis ar karabiini-uzskatu nav maaksla piessaut karabiini uz 100-150 metriem un aizbraukt uz slaktinnu kur dziivniekam izredzes uz izdziivossanu praktiski nekaadas...Maaksla ir noteikt veeja virzienu un pa metrinnam pa metrinnam pieliist dziivniekam nemanot taa ka var iespert vinnam pa pakallu..:))Taa jau ir klase-pats esmu nossavis buku pa 250m bet gandariijuma jau nekaada-ar piessautu karabiini no atbalsta tas iipassas prasmes neprasa...Sseit nevienam neko nepaarmetu,nebuut nevienu nemaacu kaa mediit un kaa ssaut-taas tik manas domas...Kaa jums viiri ar taam distanceem un ssaussanaam??
Medīju ar gludo līdz 35..40m; ar paradoksu līdz 100..120m; ar karabīni līdz 150..200m. Man ar to pietiek. Bet - katram savs - dažam gribās pielīst un buku aiz raga noķert, citam susliku uz kilometru nolikt. Netiesāju ne vienus, ne otrus, ja vien tā meistarība uz ko tiecas ir izkopta un šaušanas iemaņas iepriekš "uzdzītas" līdz nepieciešamajam līmenim šautuvē.
Absolūti pievienojos Jāņa Bāra viedoklim. Pats - kā nu kuro reizi, citreiz priekš par labu šāvienu uz 200m, citreiz - par pielīšanu uz 5m...labi, ka tādi faktiski ir lielākā daļa mednieku.
A tie krāniņu staipītāji abās pusēs - vienā: sak' es pielienu metra attālumā, man garāks; vai otrā: man buks zemē kā lupata uz 350m, man garāks - da ejat jūs i*t :)
Principā piekrītu Jānim.Man ir gadijies nomedīt virs 100m,bet es necenšos to darīt.Arī medijumam jadod iespēja palit dzīvam.Galu galā neejam uz mežu tikai pēc gaļas.Šautuvi es cenšos apmeklēt iespēju robežās un katru reizi secinu - jo senāk esmu bijis,jo švakāks rezultāts.Es apbrīnoju tos ''Zvērkāvjus'',kas šautuvēm met līkumus,bet lielās par medijumu ~300m un vairāk.Mūsu kolektīvā medības ar pielīšanu pamazām kļūst par vēsturi,jo 2/3 ir karabīnes un tad šis pasākums kļūst bīstams.Mēs cenšamies būvēt pēc iespējas vairāk medību torņus,lai varētu platību nosegt droši medijot.
Tur jau sākas tās bēdas ar "Zvērkāvjiem" un "medījumu virs 300m" - ne vienmēr, bet pārsvarā tiek iegūts labi ja viens medījums no desmit šautiem. Tā vēl pusbēda, ja aizliek pilnīgi garām, bet, ja tomēr aizķer? Lodei jau švunka zudusi, uz vietas gar zemi neliek ... Un kurš tad tai attālumā atradīs asinspēdu? Un tā kārtējais "odoratums" smaržo mežā ... Par tiem deviņiem gadījumiem klusē, bet par to vienu dod pa visiem zvaniem. Un tā rodas leģendas. Un pūstoša lapsu barība.
Protams, atvainojos tiem dažiem, kuri tomēr reāli spēj precīzi trāpīt arī 300 un vairāk metros, bet - mans subjektīvs viedoklis - varbūt tomēr no tā atturēties? Ja nu gauži gribas sevi apliecināt, tad to var sekmīgi paveikt ar papīra mērķa palīdzību. Jo citādi šādas leģendas saklausās jaunie mednieki, mednieki ar vājām šaušanas iemaņām, kā arī tādi, kuri no šautuves bēg pa gabalu (dzīvo uz veciem lauriem un seniem panākumiem)un tad tīri intereses un sacensibas pēc tā klapēšana uz lielām distancēm aiziet plašumā ar jau aprakstītajām sekām. Diez vai tas ir nepieciešams?
Slēpts
09.09.2010. 07:09
Nu ir jau taisnība par to visu.Es ar karabīni necenšos tālāk par 100m šaut,ja nu vienīgi lapsa trāpās.Citam tas liksies smieklīgs attālums.
Slēpts
09.09.2010. 07:23
ja ar karabīni nešauj tālāk par 100m tad kāda jēga viņu vispār pirkt? to pašu var paveikt arī ar gludo. Tieši karabīnei jēga būs virs 100 m
Ģirt,cik no 10 šautiem ar gludo 100m esi atradis? Atvaino,bet šādi murgi mudina arī jaunajiem šaut ar gludo uz 100m bez pieredzes un pārliecības.Karabīne uz 100m ir Ok,jo trajektorija un jauda pietiks,bet ar gludo ne vienmēr.Tepat forumā vari pameklēt gludā munīcijas testēšanu Aivara Bundzena izpildijumā uz 50m un redzēsi cik dažādi tā iet,bet uz 100m šī dažadība būs vēl lielāka.
Slēpts
09.09.2010. 08:35
a pats esi provējis? tajā munīcijas testā vajadzēja izšaut caur hronogrāfu tad tā bilde būtu skaidrāka
Nu priekš manis karabīne ir ierocis visam, neuzskatu ka man jāiet ar gludo tikai tāpēc, ka tāpēc! Ar karabīni izdarīsi precīzu šāvienu jebkurā distancē. Pats šauju attālumā no 0m līdz +/- 170m, bet 80%gadījumu šaut sanāk no apm.70m līdz 120m, 15% sanāk šaut tuvāk un 5% atliek tālākiem šāvieniem. Tālāk nešauju, jo 1)man tas liekas neētiski, bet tas ir tikai mans subjektīvais viedoklis, 2) 300m nemaz nezinātu kur tēmēt :D 3)nomedīto medījumu būtu pagrūti atrast, pat ja nokrīt uz vietas, zālē atrast buku..nu nez...
Nu mani laikam nekādi gludo argumenti, nekad nepārliecinās iet uz briedi baura laikā ar gludo..
A tie krāniņu staipītāji abās pusēs - vienā: sak' es pielienu metra attālumā, man garāks; vai otrā: man buks zemē kā lupata uz 350m, man garāks - da ejat jūs i*t :)
Protams, atvainojos tiem dažiem, kuri tomēr reāli spēj precīzi trāpīt arī 300 un vairāk metros, bet - mans subjektīvs viedoklis - varbūt tomēr no tā atturēties? Ja nu gauži gribas sevi apliecināt, tad to var sekmīgi paveikt ar papīra mērķa palīdzību. Jo citādi šādas leģendas saklausās jaunie mednieki, mednieki ar vājām šaušanas iemaņām, kā arī tādi, kuri no šautuves bēg pa gabalu (dzīvo uz veciem lauriem un seniem panākumiem)un tad tīri intereses un sacensibas pēc tā klapēšana uz lielām distancēm aiziet plašumā ar jau aprakstītajām sekām. Diez vai tas ir nepieciešams?
Nu mani laikam nekādi gludo argumenti, nekad nepārliecinās iet uz briedi baura laikā ar gludo..