Šodien vārdadienu svin Valija, Ina, Ināra, Inārs, rītdien - Ira, Iraīda, Irēna, Irina
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Laides restaurācija.

Slēpts
24.06.2015. 14:33
Man atkal būtu vajadzība manam Ižam savādāku laides roktura izliekumu. Nu idejiski sanāk ka tagad ir kā no bildes "long tang" bet gribās tādu izliekumu kā "short tang". Ir kādas uzlikas manītas jeb jānoskaņojas uz jaunu laidi?
Slēpts
Gatis
Pēdējo reizi manīts 2025-04-23 23:48
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
24.06.2015. 14:38
Neticami skaists koks Iž`am..

Karēlijas bērzs.
Mārcis
Mārcis
Pēdējo reizi manīts 2020-09-03 11:00
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Ikšķile, Tirzas pagasts
Medību stāžs: No 2005 gada
Aprīkojums: " Ierindas mednieka darba zirgi"
Suņi: taxis
Medību trofejas: 25
25.06.2015. 20:55
Tādu uzliku var uzbūvēt (atliet) no ... jeb kā.Tikai jāizgatavo modelis ,kaut vai no plastilīna, autošpakteles.Jānoņem forma, jāatlej, no protokrila, epoksīdiem, kaut vai no bronzas . Ir jau protams variants griezt no koka, bet tad jau labāk iespringt uz jaunu laidi.Ja ir zināmas iemaņas, šādu darbu var veikt dažos vakaros.
Gatis
Gatis
Pēdējo reizi manīts 2023-10-20 21:07
Mednieku organizācija: pagaidām 3
Atrašanās vieta: Zemgale un Kurzeme
Medību stāžs: nemulsināsim citus
Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 5
25.06.2015. 22:19
A Mārci man nevari uztaisīt no koka laidni Iz-94 ar vaidzīņu ?
Slēpts
26.06.2015. 01:23
Mārci!
Palīdzēsi?
Mārcis
Mārcis
Pēdējo reizi manīts 2020-09-03 11:00
Atrašanās vieta: Ikšķile, Tirzas pagasts
Medību stāžs: No 2005 gada
Aprīkojums: " Ierindas mednieka darba zirgi"
Suņi: taxis
Medību trofejas: 25
26.06.2015. 07:04
Laidņu būvēšana nav mans arods. Tur vajag citu aprīkojumu un zināšanu. Bet nedaudz pārbūvēt varu.Manai bisei to rokturi vajadzētu tādā manierē pārtaisīt.Vienīgi ,man liekas, ka laides kakliņš sanāks paresns, jo cits izliekums. Nost daudz ņemt nevar, jo fiksācijas skrūves kanāls var atvērties. Nu patrenēšos uz savas bises,tad redzēs vai citam var palīdzēt. :)
Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2023-12-28 13:52
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: oksalis.lv
Atrašanās vieta: Austrumlatgales virsmežniecība
Medību stāžs: 3 gadiņi
Aprīkojums: mazs, mazs nazītis...
Suņi: Taksis - Lara
26.06.2015. 09:05
Davai Mārci, saņemies, tieši tas man ižikam prasās :)
Slēpts
26.06.2015. 23:01
Varu mēģināt nolikt blakus Iž un Fabarm un pamērīt kas un kā.
Varu ar abiem aizbraukt ciemos.
Slēpts
29.06.2015. 20:06
Matīs, liku virsū to pašu birchwood casey tru oil. pasūtīju ebay komplektiņu ar rieksta beici, uz ūdens bāzes. man tīri labi tas tonis mainījās kad beicēju. tur ir tāds moments ka pirms beicē ar ūdens beici laidi vajag ar niknu škīdinātāju tīrīt lai nepaliek nekādas iepriekšējās eļļas jo tad ūdens beice nesūcas iekšā. šito man viens galdnieks izstaštīja. es tad nu ņēmu kārtīgi nopucēju un viss ok. bet tā eļļa jau sākot ar otro trešo kārtu sāka spīdēt un veidot tādu virskārtu, ka liekas būs vien taisnība tam kurš te forumā teica, ka baigi daudz kokā neiesūcas.
savukārt par laides taisīšanu, no galdniekiem dzirdēju, ka ābelei un ķirsim esot reti skaists koks, tikai cik tas izturīgs bisei..
Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2023-12-28 13:52
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: oksalis.lv
Atrašanās vieta: Austrumlatgales virsmežniecība
Medību stāžs: 3 gadiņi
Aprīkojums: mazs, mazs nazītis...
Suņi: Taksis - Lara
03.07.2015. 10:49
Savai stenda bisei uzkonstruēju šādu ručku no mīcāmajiem epoksīdiem. Viegli un ērti, uzlipini, kas nepatīk noslīpē, ja vajag vēl, pielipini klāt. Manīs kā būs, pagaidām esmu apmierināts.
Andis