Induli - pie visa tā, ka teorētiski kaut kur Tev varētu būt taisnība, man tomēr šķiet, ka tā ir vairāk teorija. Piemēram, bebru gaļu nez vai kāds nu tā stieps uz restorānu. Turklāt, bebra gaļas desas iegūst samērā neatkārtojamu smaržu un garšu. Atkaulotu gaļas masu tāpat diezin vai kāds restorāns gribēs pirkt...
Te nu izpaužas nelielo platību formējumu priekšrocības.Varbūt varat pastāstīt {lielo 5000h un vairāk} platību apsaimniekotāji, kur uz jakti sanāk 30 un vairāk mednieku, kā sadalīsiet, teiksim, vienu brieža teliņu un divus pērniķus- sivēnus?
Induli laikam kāds cehs būs apdalījis ar gaļu. Būsi nopircis buljonu bundžā. Es tagad izmantoju Vīlandes pakalpojumus. Gan konservi, gan cieti žāvētās desas, gan piknika desiņas- tādas, ka mēli var norīt.
Kolēģi tāds jautājums???
Es domāju ka Latvijā ir tādi medību kolektīvi kuri izmanto lentzāgi vai apaļo zāģi ģaļas sadalīšanā. kādi rezultāti un ko labāk ieteiktu lentzāgi vai ripu. Kāpēc jautaju jo stradāju aitu pārstrādes uzņēmumā un redzēju viņus darbība, lentzāgis ir labi griezt sasalušu gaļu, bet ar ripu droši nesasalušu. Bet kā ir ar medījumu vai ripas zāģis ņem tos cietos kaulus, jo varu saderēt skaisti sagriezti gabali ir daudz labāki un skaistāki nekā ar cirvi nezin kā un kas sacirsts. Jo skaldi kāvēlies vienalga kaulu šķembas ir un būš, bet tā to pašu steiku ,vai karbonādi ar visu mugurkaulu skaisti sagriez gabalos un mājās vari droši pagatavot :)
Es domāju ka Latvijā ir tādi medību kolektīvi kuri izmanto lentzāgi vai apaļo zāģi ģaļas sadalīšanā. kādi rezultāti un ko labāk ieteiktu lentzāgi vai ripu. Kāpēc jautaju jo stradāju aitu pārstrādes uzņēmumā un redzēju viņus darbība, lentzāgis ir labi griezt sasalušu gaļu, bet ar ripu droši nesasalušu. Bet kā ir ar medījumu vai ripas zāģis ņem tos cietos kaulus, jo varu saderēt skaisti sagriezti gabali ir daudz labāki un skaistāki nekā ar cirvi nezin kā un kas sacirsts. Jo skaldi kāvēlies vienalga kaulu šķembas ir un būš, bet tā to pašu steiku ,vai karbonādi ar visu mugurkaulu skaisti sagriez gabalos un mājās vari droši pagatavot :)