Tad cik saprotu Aivar ja Tu šauj visu laiku tad pats arī velc visu laiku ārā un tie kuri jau gadiem nešauj tie Tev vienkārši pasūta ;)
Bez naida, bet tā pēc tavas loģikas sanāk...
Un Tu saki, ka hierarhija nepastāv - lai gan pastāv, gan - stāvam pēc spējām utt., kas nosaka to, ka esi labāks par kādu citu un ka Tev ir vairāk to spēju??? A??? ;) Kas ir tās spējas? Nošaut? Izvilkt? Nodīrāt? Aizbaidīt? :D
Labi, kā jau teicu bez naida... ;)
Uģi,nu nav mums tādu ,kas visu laiku šauj,un nav tādu mastu,kur būtu takas,pa kurām obligāti pārvietosies dzīvnieki.Savā,ne īpaši mazajā mednieka pieredzē esmu novērojis,ka dzinējmedībās dzīvnieki pārvietojas diezgan haotiski un itin bieži aprēkini un prognozes nepiepildās.Par šaušanu ir tā,tas viss ir Diānas rokās - ir sezonas,kad nāk dzīvnieki virsū,ka nespēj atšauties,bet piem.pagājušajā sezonā tikai 1 sivēns un nekāda naida ne skaudības uz tiem ,kas nomedīja pārējos 69.
Spējas nosaka katrs pats pirms masta stājoties ierindā-jaunākie paši stājas priekšā,jo tālak jāiet u.t.t.,bet nav tā,kad kāds konkrētā vietā uz savu galvu izleks no ierindas vidus,tipa-"es te stāvēšu".Arī ar vilkšanu nav problēmu.
To visu es saprotu!!! Ja ir normāla attieksme tad šauj visi, bet Jānis sūdzējās par ko citu!!! Tas, ka nav taisnības pasaulē un daži "krutie" stāv uz pārejām vai pēc iespējas vietā, kur zvēra nākšanai ir lielāka varbūtības un tā...
Bet man jau liekas ka Jankam vienkārši kā jau iepriekš teicu ir jāiegūst citu cieņa un respekts - darbi, darbi, šaušanas treniņi utt. un tad jau viss buus labi ;)
Atvainojos visus tekstus neizlasīju, bet saprotu ka stažieri Jāni neleik šaujamā vietā, nevar tik saprats gāja runa par gaidi vai koletīvajos pasākumos. Dzinējmedībās asu tikai un vienīgi par nummuru sistēmu, mēs velkam nummurus gan gludie, gan spicie, gan pensionāri, tikai katra grupa veic sev uzticētos uzdevumus (kā Jānis.B iepriekš minēja, katram savs barvedis un boss, nolicējs vai vecākais). Jo tad nepastāv neapmierināto pulks pie numuru sistēmas, un ja vēl normāli nummurus rotē.
Tas pats pie saimniecības darbiem, ir standarta pavāri, bet teiksim dīrā 1-15, porcijas dala 16-20, viss bez kādām problēmā, izvilkšanu, velk visi pēc spējām un varēšanas, penziķi, parasti ņem un iznes ieročus, ja tas nepieciešams no masta.
Personīgais uzskats, viss atkarīgs no kelektīva vadības kodola un vadītājiem, un ATTIEKSMES, (Un te jau parādās mazo 5-10 vīru kolektīvu bardaks, to netā un šito atkal netā dara, kā visur pie normāliem). Es par nummuriem un kamēr pats vadīšu medības viņi pie manis tiks vilkti!
Slēpts
21.06.2010. 14:59
Trofejnieki no masta pa pārejām iet ļoti reti.Jo stulbāka vieta,jo lielāka cerība uz trofeju.Gaļa gan staigā pa pārejām.
Protams, lai jau katrs medī kā pašam patīk. Numuru vilkšanas pretinieki parasti gan ir vai nu paši "blatnije" vai arī ļaudis, kas to nekad nav mēģinājuši. Jo objektīvu mīnusu šai lietai nav, tikai plusi. Arī ar visu numuru lozēšanu medību vadītājam ir iespējas ietekmēt atsevišķu mednieku stāvvietas - plānoto masta grupu var pārlikt uz flangu vai atpēdām, vai otrādi, var palaist grupu mežā ar lielāko numuru papriekšu vai tieši pretēji - ar mazāko, var pamainīt dzīšanas virzienu, masta konfigurāciju, utt.
Parasti gan ir situācijas, kad atsevišķa ļaužu saujiņa pārliecina lētticīgo pamatmasu par lozēšanas "kaitīgumu" un izmanto lētticīgos ļautiņus par automašīnu sargātājiem, vai saliek tur, kur izredzes ieraudzīt medījumu ir niecīgas. Protams, paši un "priblatņonnie" stāv, kur vajag.
Nerunāšu par atsevišķiem gadījumiem - ir ļaudis, kurus var atstāt centrā pie veikala un alnis būs virsū vienalga. Arī ievainota dzīvnieka pārvietošanās vairs nav pa tradicionālajiem maršrutiem. Bet, kamēr mežā nav notikušas būtiskas izmaiņas, nenoliedzami ir "koronnās" vietas un pārejas. Un pa tām iet ne tikai gaļa.
Atkārtošos - augstākminētais ir tikai mans subjektīvais viedoklis par elementāru godīgumu un vienādu iespēju radīšanu visiem medību dalībniekiem. Jo tikai loterija var izslēgt subjektīvu cilvēcisko faktoru.
Ai apnika lasīt. Da kādi vēl numuri - kur noliek tur stāvi. Ne jau tevi liek sliktās vietās tāpēc ka jaunāks mednieks. Kā tas zvērs nāk tā nu viņš nāk. Pastaigā dzinējos biežāk - pa mastu zvērs tomēr staigā krustu šķērsu un taku viņam pietiekoši - var izmukt visādi ārā. Paveicās - uz tevis, nepaveicās un kādu citu. Ticēt vajag - domām ir liels spēks :)...
...nekādu agresivitāti un nicinājumu nesaskatu. dzīves gudrība un milzu pieredze gan lien ārā no tā Jāņa B. pa visām vīlēm.:) šī ir tēma kur dažs cepās un cits kaut ko uzraksta garlaicīgas skepses noskaņā. gribās teikt ,cienītie kolēģi mednieki,pamostieties,kāda vienlīdzība. mēs katrs dzīvē esam tur kur esam ,brīnumaino vienlīdzības laiku sociālismu vairs uztur tikai mūsu atmiņas. šis ir pārejas laiks,kāda vienlīdzība starp mežu īpašnieku-mednieku ar piem 1000ha no kolektīva līgumplatībām un ierindas biedru ,kurš ir samaksājis piem 50Ls gada maksu un kaut ko runā ka mēs visi vienādi un mums vienādi jāstāv un jāmedij !,:).
Māri M. Tu gan jau esi psihoterapeits! Ja!
Un Jānim B. ir pilnīga taisnība un nav ko te cepties... Numuri nevienam "pirkstam" nav izdevīgi ;)
Un Ivar G. Tu vienkārši neko nerubī :) nekāda naida, bet... ja vairāk dzīvotu pa mežu tad saprastu, ka ir precīzas takas (2 - 3), kur iet zvēri un viss... Ir izņēmumi - bet reti!!! ;)
Bez naida, bet tā pēc tavas loģikas sanāk...
Un Tu saki, ka hierarhija nepastāv - lai gan pastāv, gan - stāvam pēc spējām utt., kas nosaka to, ka esi labāks par kādu citu un ka Tev ir vairāk to spēju??? A??? ;) Kas ir tās spējas? Nošaut? Izvilkt? Nodīrāt? Aizbaidīt? :D
Labi, kā jau teicu bez naida... ;)
Spējas nosaka katrs pats pirms masta stājoties ierindā-jaunākie paši stājas priekšā,jo tālak jāiet u.t.t.,bet nav tā,kad kāds konkrētā vietā uz savu galvu izleks no ierindas vidus,tipa-"es te stāvēšu".Arī ar vilkšanu nav problēmu.
Bet man jau liekas ka Jankam vienkārši kā jau iepriekš teicu ir jāiegūst citu cieņa un respekts - darbi, darbi, šaušanas treniņi utt. un tad jau viss buus labi ;)
Tas pats pie saimniecības darbiem, ir standarta pavāri, bet teiksim dīrā 1-15, porcijas dala 16-20, viss bez kādām problēmā, izvilkšanu, velk visi pēc spējām un varēšanas, penziķi, parasti ņem un iznes ieročus, ja tas nepieciešams no masta.
Personīgais uzskats, viss atkarīgs no kelektīva vadības kodola un vadītājiem, un ATTIEKSMES, (Un te jau parādās mazo 5-10 vīru kolektīvu bardaks, to netā un šito atkal netā dara, kā visur pie normāliem). Es par nummuriem un kamēr pats vadīšu medības viņi pie manis tiks vilkti!
Parasti gan ir situācijas, kad atsevišķa ļaužu saujiņa pārliecina lētticīgo pamatmasu par lozēšanas "kaitīgumu" un izmanto lētticīgos ļautiņus par automašīnu sargātājiem, vai saliek tur, kur izredzes ieraudzīt medījumu ir niecīgas. Protams, paši un "priblatņonnie" stāv, kur vajag.
Nerunāšu par atsevišķiem gadījumiem - ir ļaudis, kurus var atstāt centrā pie veikala un alnis būs virsū vienalga. Arī ievainota dzīvnieka pārvietošanās vairs nav pa tradicionālajiem maršrutiem. Bet, kamēr mežā nav notikušas būtiskas izmaiņas, nenoliedzami ir "koronnās" vietas un pārejas. Un pa tām iet ne tikai gaļa.
Atkārtošos - augstākminētais ir tikai mans subjektīvais viedoklis par elementāru godīgumu un vienādu iespēju radīšanu visiem medību dalībniekiem. Jo tikai loterija var izslēgt subjektīvu cilvēcisko faktoru.
Un Jānim B. ir pilnīga taisnība un nav ko te cepties... Numuri nevienam "pirkstam" nav izdevīgi ;)
Un Ivar G. Tu vienkārši neko nerubī :) nekāda naida, bet... ja vairāk dzīvotu pa mežu tad saprastu, ka ir precīzas takas (2 - 3), kur iet zvēri un viss... Ir izņēmumi - bet reti!!! ;)