Man Jums kungi tāds jautājums.Gribas kā pirmo karabini iegādāties IZ-18 308 vai 30-06 izpildījumā,sākumā gribas izprast kas ir karabīne un tad jau ar laiku iegādāt ko nopietnāku.reāli gribu tikai uz gaidi kādu buciņu un ruksīti lidz 150m pavaktēt.vai iesākumam pietiek un kādas ir atsauksmes.skatoties galerijās diezgan daudzi medīj ar šādu ieroci un izskatās kad diezgan veiksmīgi.Jau iepriekš Paldies.
Meklēju forumā bet neko neatradu,tādēļ jau ieprieks atvainojos ja kādam kautkas nepatiks,kad ir pacelta veca tēma.
Slēpts
26.05.2010. 15:38
Man bija Iž-18 308 kal. Pirku kā ieroci šaušanai mačos pa skrejošo alni.
Secināju: vienīgais + ir tas, ka ir lēta un šauj.
Problēmas: 1. ciets un garš sprūda gājiens un ļoti problemātiski to noregulēt.
2. vieglā svara dēļ ļoti jūtams atsitiens (sevišķi lielajiem kal. 308, 30-06) kā rezultātā sarežģīti ir nostiprināt otptiku .
3. Pēc 3 šāviena stobrs jau silts un šāk "mētāt" ( tieši lielajiem kal.)
Bet ja izdodās nofiksēt optiku un piešaut plinti, tad jau gaides medībās vairāk par 1, nu 2 x nav jaušauj.:))
ja nekas lepnāks nesanāk un gribas medīt jau tūlīt, tad ņem ciet,būs iesākumam ok..pašam ir 7,62*54R izpildījumā,pagaidām lapsa,jenots un 2bebri ir nomedīti,atsitiens maniem 100kg nav tik traks, precizitāte ar priekš medībām apmierinoša;)
Man bija kā pirmā tieši 308. Man kā konstrukcija ļoti patika ērta un viegla.izmēģinājos visādas patronas.Ja medībām tad piešaudei šauj katru reizi ar iztīrītu stobru vismaz pēc vairāku stundu intervāla ,vai reizi dienā.mērķim neder,jau otrs šāviens mazliet nobīdās un trešais jau ir nekonkrēti.bija optika narconia,pēc tam hako abas ar laiku sāka reguļēties ārā. kad vairs negāja ar hako tad atvadījos no šī ieroča vairs nervi neturēja:).ja gribi 'mēģināt tad iesaku ar kārtīgu optiku,jo citādi var nesaprast vai plinte vainīga vai optika,vai abas.
Man pirmā karabīne bija tieši tāda hokeja nūja,teikšu ka ir,ka nau ta nevajag arī,labāk lietoto pa to pašu naudu bet vienalga kādu.Kaut KO krievu,tikai ne IŽ 18 M 308 win.
Nu labāk nu šauj ar bisīti kamēr naudiņa iekrājas ,ja nu nav plinte ta nav,mazie kalibri vēl iet ,bet nu 308 un 30 06, ir galīg garām ,tādus pa 70 lat met no aizmugures .ja izdodas piešaut ,ta nu maksimums divus šāvienus var precīzi veikt un ta jau sākas brīnumu lietas ;) apdomā kārtīgi,tā tak nav zeķe ko jāpērk katru nedēļu.
Aprīkojums: Blaser R93 270WSM, Rem .223 Swarovski Z6i 3-18x50 BT; Blaser BBF 97 30-06/12 Swarovski Z6i 1-6x24; uzlabota Walther G22 22LR 3-9x50, Leica CRF1200Y talummers un Swarovski EL 10x42 binoklitis.
Medību trofejas: 14
26.05.2010. 21:08
Nu jaa, paskaties varbuut vari sakraat prieksh taa pasha Remington 770 ar optiku komplektaa. Nav jau arii nekaada dieva daavana, bet nu vismaz.
Vai arii ieksh SS.LV tur KO, SKS var pamediit.
Cik liels ir budzets atveeleets karabiinei ar optiku?
Jeb vienkaarshi gribas IZH-18, jeb tipa, lai vechi kolektiivaa nesmejas, ka pirmaa karabiine un uzreiz lepna, panjem kautko vienkaarshaaku un taaaad peec 23 gadiem, kad buusi pieredzeejis vareesi nopirkt kaartigu?
Secināju: vienīgais + ir tas, ka ir lēta un šauj.
Problēmas: 1. ciets un garš sprūda gājiens un ļoti problemātiski to noregulēt.
2. vieglā svara dēļ ļoti jūtams atsitiens (sevišķi lielajiem kal. 308, 30-06) kā rezultātā sarežģīti ir nostiprināt otptiku .
3. Pēc 3 šāviena stobrs jau silts un šāk "mētāt" ( tieši lielajiem kal.)
Bet ja izdodās nofiksēt optiku un piešaut plinti, tad jau gaides medībās vairāk par 1, nu 2 x nav jaušauj.:))
Ja būtu aizgājis uz forumā minēto saiti- http://talks.guns.ru/forummess...
tad uzzinātu ļļļoooti daudz...
Vai arii ieksh SS.LV tur KO, SKS var pamediit.
Cik liels ir budzets atveeleets karabiinei ar optiku?
Jeb vienkaarshi gribas IZH-18, jeb tipa, lai vechi kolektiivaa nesmejas, ka pirmaa karabiine un uzreiz lepna, panjem kautko vienkaarshaaku un taaaad peec 23 gadiem, kad buusi pieredzeejis vareesi nopirkt kaartigu?