Šodien vārdadienu svin Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds, rītdien - Uvis, Gints
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - želatīns nerec konservos !!!

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 11 lietotāji. Komentāru skaits 8. Pēdējais viedoklis 24.05.2010. 20:40

Raitis
Raitis
Pēdējo reizi manīts 2014-05-24 20:41
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Starp Skrundu un Zemgali
Medību stāžs: Kopš šī gadsimta 1. gada
Aprīkojums: 2stobrene bez vītnes, 1stobrene bez vītnes un 1 stobrs ar vītni, saujiņa patronu. Nazīt's arī ir.
Suņi: Nav
18.05.2010. 19:58
Autoklāvam jāatdziest līdz istabas temperatūrai pašam, piespiedu dzesēšana nav pieļaujama (tik nezinu kāpēc, tā zinoši ļaudis saka). Var paiet diennakts līdz autoklāvs atdziest. Kā jau rakstīju iepriekš pēc man zināmās tehnoloģijas iepumpē 1 atmosfēru un uzkarsē līdz 110 grādiem (laikam spiediens paceļās līdz tām 4 atmosfērām) tad ņem autoklāvu nost no uguns un lai pats atdziest. Retu reizi gadījās kādai burkai vāciņam izspiesta blīve.
Slēpts
19.05.2010. 13:36
Tieši ta uzkarse lidz 4 atm., un no uguns nost. Parasti taisu vakara un pa nakti atdzist.
Aivijs
Aivijs
Pēdējo reizi manīts 2017-03-31 20:27
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Tukuma raj.
Medību stāžs: no 1997 gada
Aprīkojums: esmu nobruņojies priekš visām dzīves situācijām
Suņi: viena nekaunīga taxene
Medību trofejas: 20
20.05.2010. 13:15
Spečuki, varbūt kāds var ieteikt labu meistaru, kas to autoklāvu man varētu par saprātīgām naudiņām uztaisīt.Izskatīšu visus piedāvājumus!
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2017-02-06 00:46
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: LR
Medību stāžs: kopš dzimšanas
Aprīkojums: Savage, IZ, MC
Suņi: Vācu asspalvainais medību terjers
Medību trofejas: 12
20.05.2010. 15:29
Man dažas reizes sanāca, ka buņdžas uzpūšas un paliek tādas - no kā tas tā ir?
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2011-03-10 22:15
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Jēkabpils
Medību stāžs: 5
Aprīkojums: šāds un tāds
Suņi: ir
20.05.2010. 22:40
Cik man vīri teica atdzesēt līdz tik atmosfērām līdz cik iepumpēja... vēl jau stāstīja ka iemet aizvākoto budžu spainī ar ūdeni, nav burbuļu nav problēmu. tās pāris reizes pamēģināju neuzpūtās., bet ar to recēšanu tikko mēģināju... bija viedoklis ka pārturēta, laikam jau Taisnība, jo ka vīri ieteica nelikt vispār želatīnu, pieliku uz bundžu 1 tējk. pirms tam 5 vietā un ziniet, izdevās, rec bet gaļa pusgatava :))) būs vēl jāatrod īstā laika un spiediena attiecība manam katlam :)) bet tā vaina skaidra!
Slēpts
21.05.2010. 07:29
Edgar!
Katlam nau vainas, spiedienam jabut 4.2 atm., parbaudi manometru tur vaina, jo rada nepareizi, vel labak nomaini to un bus tev OK
Vilnis
Vilnis
Pēdējo reizi manīts 2016-11-07 20:50
Lietotāja statuss: Lietotājs
Aprīkojums: T-3
Suņi: Krievu eiropas laikas
Medību trofejas: 13
24.05.2010. 18:49
Vaina nav spiedienā,bet gan temperatūrā. Viens iepumpē 0,8, otrs var būt 2,0, bet pie dažāda udens daudzuma gala rezultāt spiediens var būtv atšķirīgs. Tāpēc ir jātrāpa pareiza termometra, ja nekļūdos pie 120"C mazliet jau pēc deguma garšo un nekāda recēšana nenotiek. Jā nebūs pārkarsēts, sarec bez jeb kāda želantīna, ja pieliks mājas cūkas adiņas, sareces labāk. Pieredze rāda, ka pat sudraba termometriem ir atšķirība par 2"C un kļūdoties par tiem nieka diviem grādiem uz augšu, recetšana ir ļoti slikta.
Slēpts
24.05.2010. 20:40
Vilni!
Man nau vispar termometra un ari nevajag jo pie noteikta spiediena noteikta temperatura un ir meiginats pacelt spiedienu lidz 5.0 atm., tad uzreiz augšeja gaļa ir paddegusi bet recešanai tas nemaz netrauce, rece tapat labi... recešanas problema nau temperatura bet paša gaļa. Par tiem 2"C muļkibas, meginats daudz un visadigi. Es ar to lietu nodarbojos gadi 15 ta ka ... viena tante teica!!! Netici, megini un viss izdosies, vislabak gaļu nesaldet un nevajag nekadas cuku adas, neko nevajag, viss sarece, ja un vel nevajag gaļu mercet nekada gadijuma!!! Nomazga, nosusini un viss, ar visam cipslam un plevem. Piemeram bukam vajag 2.5-3.0kg., speķa un + specijas un burka iekša, viss. Velu veiksmi.