Tātad tie zīmogi ar U, W un S ir VDR laika zīmogi! Tālāk pēc vairāku avotu izpētes sapratu, ka 12 aplīti bija arī līdz 1939. gadam. Nav skaidrs ko nozīmē 13/1, pēc avotu izpētes varētu būt, ka ir domāts kaut kāds diametrs, bet šaubos - varētu būt arī 1913. gada janvāris, kas nav loģiski. Tālāk ir cipari 1032 pēc dažiem avotiem teikts, ka tas arī apzīmē datumu jeb 1932. gada oktobri, kas arī nav loģiski redzot VDR laika zīmogus. Bet uz pašiem stobriem jau ir cipari 115.32, kas varētu būt 1953. gada novembris, kas ņemot vērā zīmogus ir pat logiski. Pēc sērijas numura 35426 neko atrast nevarēju. Starpcitu uzraksts Nitro pēc vieniem avotiem ir bijis līdz 1939. gadam pēc citiem arī 1954. viņu izmantoja. Vēl no citiem avotiem sapratu, ka Greifelt&Co ir ražojuši arī individuāla pasūtījuma ieročus. Varbūt šis ir tāds variants? Vēl iespējams, ka ierocis ir radīts pirmskara, bet ir izgajis atestāciju jau VDR? Remontēts viņš nevarēja būt, jo teorētiski jābūt būtu zīmogam ar burtu R. Ir, kādi varianti, kura gada plinte tad viņa ir?
Slēpts
31.03.2016. 09:29
Stobri varēja būt ražoti krietnu laiku pirms to iebūvēšanas ierocī. Pēckara rūpnīcas vēl ilgi strādāja ar pirmskara krājumiem bisēm. Tas arī daļēji izskaidrotu dažādos zīmogus.
Man ir 1953.gada boxene. Līdzīgs stāsts.
Bet tad kad man vajadzēja jaunas atsperes, sazinājos ar fričiem, aizsūtīju viņiem nummuru un saņēmu visu info no ražotāja, kas kad un kur....
Tā kā vari pamēģināt rīkoties līdzīgi.
Izskatās jau ka būs tas pats 1932. gada oktobris, W ar kronīti apzīmē stobrus ar čoku, U nozīmē ka var izmantot melno pulveri, Nitro, acīmredzot, norāda ka var arī nitro pulveri.
Piedodiet, tulkot slinkums :)
Если ружьё либо один из стволов двенадцатого калибра охотник заказывал исключительно под бумажную гильзу, имевшую более толстые стенки по сравнению со стальной, латунной или медной, то выбивались другие клейма: 12 (в кружочке) и рядом 13/1, либо 13, с ещё более зауженным каналом: под толстостенную бумажную гильзу.
13/1 — канал ствола соответствует внутреннему диаметру нормальной бумажной гильзы
Es, un mans Tēvs lietojam SUHL bokbisi, 16/70, jau no 50 gadu sākuma, SUHL, ir pilsētas nosaukums. EWALD WOLF, ir rūpnicas marka. Ne kadu problēmu nav bijis. Lādiņa parametri atbilstoši paredzētajiem, katram kalibram savs, un irviss kārtība, ar Nitro pulveri!
Bet tad kad man vajadzēja jaunas atsperes, sazinājos ar fričiem, aizsūtīju viņiem nummuru un saņēmu visu info no ražotāja, kas kad un kur....
Tā kā vari pamēģināt rīkoties līdzīgi.
Если ружьё либо один из стволов двенадцатого калибра охотник заказывал исключительно под бумажную гильзу, имевшую более толстые стенки по сравнению со стальной, латунной или медной, то выбивались другие клейма: 12 (в кружочке) и рядом 13/1, либо 13, с ещё более зауженным каналом: под толстостенную бумажную гильзу.
13/1 — канал ствола соответствует внутреннему диаметру нормальной бумажной гильзы